Wednesday, May 9, 2012

tempat lepak paling best di CH | Bharat Plantations







Salam...




Secepat nya mau habis kan entry percutian CH...boleh berciter2 pasal breastfeeding pulak kan ehehee...

Setiap kali datang CH tak lengkap lah kalo tak menyinggah di ladang teh kan...tempat paling faberet ni...melepak2 sambil hirup udara sejuk nan nyaman...

Pagi tu hujan turun dengan syahdu nya...apalagi makin sejuk lah cuaca...firas dah aku kebal kan dengan baju sejuk segala...takut2 terkena flu je budak kecik tu...

Sampai je Bharat Plantation terus breakfast dulu...sebab memasing perot dah berkeroncong...cuaca sejuk buat makin lapar jadi nya...pekena sorang sebungkus nasi lemak dan curry puff...nasi lemak yang meletup pedas nya tapi sedap semua secukup rasa...dan teh perisa limau yang panas2...wallahh..!





posing aje keje nya...wakakaa...




niat hati nak turun di bawah sana..aduhai sungguh nasib tidak menyebelahi...sebab hujan masih renyai2...redha je tengok view dari situ...janji ada gambo nak...

heaven nyaa...



breakfast nasi lemak sedap...



anak dara ku ni sungguh tak tahan sejuk...baru nak lepaking lama sikit dah di ajak ke mana2 ntahh...adehh spoilt..!



gayat...  :-)
nampak sayup2 je kehijauan ladang teh di balik bukit sana...



mak ku yang setia mendukung firas...



ringan beban mama heheee...



vavaa...belagak single nampak nya si tuan tanah itu...kakaa... 



cool je firas...sejuk ke panas ke..rileks je...yang penting jenjalan ye nak..



nursing cover 2 in 1...menjadi baju panas ku...seusai bf kan firas...



irfan hepy yeppiee!



2 hero di hati mama...


dan ni sorang lagi hero pujaan...eheh

 

cap tu mau gak di pakai nya hehee...ingat kan tanak pakai..maklum arr anak bujang makin matang ni kan...pepaham je lah..


view berkabus....bukti cuaca yang sejuk gedi...


 
posing2 lagi sebelum beredar dari situ...si kakak dah tak menahan kesejukan...


 
jadi seriau aku nak bawak firas tepi2 tu..mau nya sekali dia melonjak2...haihh...


 
sampai naik masam baju mama di kemam nya di sana sini...huhu redha..


 
wahh...snap banyak2 kat sini...kamera tak pakai kodak pun hehee...


 

last piccas di Bharat Platations...
sangat puas hati walau tak dapat pun turun ke bawah sana nunn...takpe baru je tahun sebelum nya bergedik sakan di bawah sana sebelum ketiadaan firas lagi...ada rezki datang lagi bawa firas bertatih kat sini pulak kan...ekekee...



bersambung lagi ka...?
yupp...ada lagi 1 entry kot hahaa...


Mulai sekarang tuan tanah hanya dapat bersiaran dan berblogwalking dari satu blog ke satu blog pada pukul 11.00 am...1.00 pm...insyaallah..dan 3.30 pm...biasa la pumping time tu so leh arr selit2 menziarah kawan2 maya...

Bye..!



 

28 comments:

~Siti Hajar~ said...

cantik2 pic wlau xturun ke ladang teh tu, puas hati kan fieza ke sana..

Mak fieza nmpk kuat lg yer, awet muda kot..hehe

Aju Mohit said...

sejuk2 tu pekena teh panas sedap kan kak, viewnya cantik, terasa sejuk kat opis ni kekekek

@e_da said...

alolooo bestnya firas mkn angin jeles untie tau.. hih bilala nak pegi

nursalwa said...

semangat tgk firas

eT said...

me lama x p cameron kak..sonok tgk...chumel jek firas..gerammm

cheqna said...

11am sampai 1am??
lamanya kak....ke typing error ni??
hehehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

sy lagi suka Boh Tea Plantation kat sg palas..:-) feeling2 ombak rindu gitu ahaha

lieyalatif said...

Betul tu fieza, wajib singgah kat ladang teh n feeling posing kat sane.... Adoii tgk gmbr2 kat ladang teh ni buat lieya yg terase sejuk nyamannye kat sane....

Sume dah bising sejuk yek, firas je maintain... Tu laaa firas bawak bekala lemak

lieyalatif said...

Eh x abis tulis dah tersend plak... Hahaha

Seb baik firas bawak bekalan lemak yg byk tu die steady tu hihihi

mamyharraz said...

mmg syurga dpt minum teh panas sambil nikmati pemandangan indah gini kan..sejuk pulak tu.

comeynya firas dgn snow cap ;)

|| NaFiRaa || said...

bestnye tengok gambar2 n3 nih.. terasa kesejukkan di CH.. nak gi sana jugak..huhuhu

ieda said...

aah cantik dan nyaman rasa kan
akk masa pi sana nie .. BIL , SIL sahaja yg turun bawah tuu
kami x berani turun .. sejukkk dan nampak macam jauh ekeke

cantik pic .. suke pic fieza dan firass tuu , tu sure dia kesejukan ;)

♥cikmOt♥ said...

sini memang best nak melepak...hehehe

Qhaifa Nur said...

setuju sangat tempat lepak yang menenangkan..dapat tengok ladang teh dari atas cukup menakjubkan...

Imah Dinor said...

tgk pic pun dah rasa sejuk....

syariza09 said...

kalo ujan mmg kat sana sejuk...sian kakak menahan sejuk hehehe.
Firas pula bertambah comel ngan baju belang2

MamaYatie said...

takde rezeki nak jalan2 yer, posing smbl cuci mata pun ok..takper next time gi lagi...

ann @ hatiberbunga said...

tetap cantik wpun anak dah 3. :D

AnneRaini said...

rindunye nak gi CH..dah dkt 4thn tak pergi ni..huhuu

Mama Gee said...

kalo g pun mesti 2 lapis sweater pakai...sbb mmg tak tahan sejokkk hehee

Nens Collection said...

weeee....seronoknye tgk deorg bergumbira..kabus betol..mcm oberC dh gayanya..hehe

fieda said...

gambar tu dh jelas tunjuk betapa indahnya tmpt tu..

Hanis Azla said...

tengok gambar fieza and famili di CH, terasa macam sejuknya sampai ke sini.. he..he.. menghayati gambar betul akak ni.. suka tgk dressing fieza.. sgt vogue okey dgn badan yg masih maintain.. good for you dear..

maszmadi said...

bestnyer kak fieza, bila lah masz dapat ke sana pulak..

mamalieyna said...

bestnye depaaa..menarik la piccas..teruja nak piii..huu~

aduyai..firasa maintain, montel~ ^_^

* ok gak fieza ada masa berBW kt opis, eina kt umah je..skrg dh kena block loor..huu~

Izan Ishak said...

kak fieza... suka tgk semua piccas. rasa teruja nak pi CH juga. tapi entah bilalah pulak...

geram betol tgk firas... bam2 ya ampunnn!

♕ Mr.IX ♂ said...

lawanya pic guna kamera mahal...huhu..

intai2 je sini

-cinta soFiaSafiya- said...

fhewww tgk pic akak nih..mejejeh ayaqmata nak p...tp tataulaa bila leh sampai...

btw akak, U LOOK so Gojers ahakz

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy