Tuesday, May 15, 2012

update stok ~ 12 Mei 2012







Salam...




Lama sudah tak update stok EBM...just for sharing...buat penambah semangat kawan2 di alam maya...dan sebagai tatapan ku jugak di kemudian hari kelak...

Yupp...ku masih gigih mengumpul stok walau udah lama tak berciter2 pasal breastfeeding di sini...harus la manfaat kan deep freezer sebaik nya...hehee...


Meh nengok...




dah lama jugak tak menjalan kan operasi 'bersih'...botol2 yang tepi2 tu dah melekat dengan kejap nya..susah aku nak amik kelua...keras macam batu...arghh biar lah dulu...mana yang sempat capai..aku capai dulu buat bekalan harian firas...frozen nya stok ni buat top up je...banyak yang aku kasik fresh ~ baru lepas pam untuk my sweet firas...


susunan botol bertarikh paling baru di atas...paling lama di bawah...
dan aku akan tarik kelua botol paling bawah dengan penuh santun dan hati2 nya supaya tak berkecah...maka botol yang di atas akan turun mengikut graviti...ngee...begitu lah kekdah nya...tak gaduh nak selongkar bagai nak rak sampai beku jari jemari...wuhuu...



ini sebahagian lagi EBM yang dalam plastic bag...huhh jangan la penuh deep freezer ku sudah...mana mau letak lagi kan...huuu ~



sekian update...

Happy...happy breastfeeding..!





20 comments:

MrS. F!zA said...

syabas kak! rezeki firas..

♥cikmOt♥ said...

wahh...good job kak...
saya pun baru nak update stok kat blog...hehehe

Aju Mohit said...

wiiii yahoo. meriahnya stok akak, badan kecik tapi production banyak, hmmmm bestlah!!!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

akak memang penmbah semangat saya, untuk 2nd baby nanti saya mmg dah tanam azam nak BF...

~umi~ said...

salam kak
wah,jeles..jeles nih..
kena gigih lg bf ni n buta stok..
kak fieza inspirasiku...
hehe ;)

ieda said...

mak aihhh buntang mata akk tgk stok EBM utk firas nie .. wow! terbaik lahh dik .. beruntung da syukurrr allah beri rezeki murah dlm penyusuan nie ;)

Izan Ishak said...

sukanya tgk stok EBM akak utk firas tu...moga jadi pembakar semangat utk kawan2 semua termasuk diri sendiri!

♕ Mr.IX ♂ said...

datang singgah je la ye.. nk komen pasal breast feeding tak tau apa2...baru dapat anak sedara semalam....hehe

Nens Collection said...

wooo..kak fiza..terkejut saya..b4 ni saya pernah tgk dlm peti ais je penuh..tu pon dh cukup kagum..ni deep frezer..syabas kak..giler kagum..pasni nk buat jugak ler tuk 2nd baby..

lieyalatif said...

ya Allah fieza....murah rezeki firas...suke tgk....moga2 menjadi penguat semangat buat ibu2 diluar sana...insyaallah....

Masya said...

BANYAKNYA STOKKK.. PATUTLAH FIRAZ PUN BAM BAM.. BERTAMBAH SEMANGAT DIA.. HASIL SUSUAN IBU...

LYAfrina said...

wah...meriahnyer ..rezeki firas tu

fieda said...

meriahnya...suka sgt tgk stok byk gini..rezeki anak melimpah limpah..tak semua ibu dapat rasa mcm ni..bertuah fieza..

Cikpuan rara said...

wow mmg best.sis,sis ada amik apa2 suppliment ke?

|| NaFiRaa || said...

Hampir penuh dah!!! kagum giler dengan kegigihan fieza! tahniah2~

fazilzura said...

wahhhh meriah nye stok ..

tingt zaman2 simpan stok dulu ... leps bln 9 leh simpan kembali

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer fieza kami tgk, nk penuh dh freeze tu, cayalah! yang untung Firas la...hehe

wan nurul hezrina said...

meriahnyerrr..caiok2 puasapun dah dekat

aLyNnZ said...

alhamdulilah..meriah nyer..rezeki firas..patutler firas gedebab bam2..berkat susu ibu..

Sue Aya said...

guna freezer brand ape?
sy bru nk belajar menyimpan ebm ni...

nk ambik susu paling bawah xsusah ke..mesti tak berapa kedalamanya kan.

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy