Wednesday, July 20, 2011

shoping fasa pertama....

Salam....




Wowee...sebagai persediaaan awal untuk preggy kali ketiga ni...tak di nafi kan teruja tu memang iye...satu lagi kerisauan akan perbelanjaan berganda lepas ni...mana nak sedia kan barang utk kelahiran baby...mana lagi nak sambut puasa seterus nya raya...hurmm sure berganda la budget kali ni...huhu!

So...terpaksa shoping sikit2 barang baby kan...nak2 lagi baju2 baby lama kepunyaan Irfan memang dah takde...tersalah letak atau aku dah pass pada kakak ku sebelum ni...ntah la tak sure terlupa pulak...heheee

Dan hasil shoping fasa pertama....






7 pasang sarung tangan dan sarung kaki baby!


7 pasang baju untuk baby boy!


lain2...kain napkin dan barut baby



no pink kaler...semua nya yang natural kaler..!



Insyaallah...lepas pose shoping pulak barang2 yang lain...ikut kan banyak nya benda nak kena sedia kan..huhuu tu baru keperluan baby... keperluan mama nya ni belum kira lagi...uwaa...!




38 comments:

MrS. F!zA said...

wahhh byknya hijau..biasa tgk biru yg byk..akk mmg suka hijau kan..hihi

ajumohit said...

adam aju ada satu mitten i love daddy n mummy tu...tp warna biru...eiii geram tgk brg baby ni...hehehhehe ni yg rasa tak jadi tutup kedai ni hahahha

@e_da said...

wah sonoknya shopping brg baby.. dah tau boy ye kak

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sy pon ade gak beli..tapi tunggu warehouse sale..mmg berbaloi2..:-)

mamalieyna said...

wah3x...fasa pertama ke fieza tu, mcam dh lengkap je haa..hee~ eh dh scan ke? boy ke?..ketinggalan sudah eina ni..hu~

eina pun tak sabar nak soping tmbhan selain baju lama si abang tu, tp tunggu 2 bulan lg, bila dh tau jantina..hee~

syoknye...tulah sikit2 beli kan tak la terasa sgt byknya keluar ongkosnya..hee~

AnneRaini said...

semuanya comel....
alah kak memanglah duit keluar mcm air tp nikmatnye tu xtergambar.... best sgt..hihihi

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel2 belaka baju Baby ni..
geram tgk..terasa nk juga pegnant.. :D ..rindu bau Baby.. ^_^

*azni* said...

kita pun baru je start membeli brg baby minggu lepas..almost complete la tu kak..

~~*Lady Salwa*~~ said...

tak pa akak, beli sikit2... hehe. pelan2 cari barang baby...

dah tau jantina ni senang la sket kan nak membeli barang2... macam sal dulu, tak tau jantina so beli yang unisex je la... dah lahir baru shopping lagik... hehe

zaidah said...

geram bila tengok baju baby...walaupun just beli sepasang dua sekarang nie baju baby memang mahal kena beli sikit2 baru tak terasa....

ratusiput said...

betul2...skang ni mmg kena bijak berbelanja mengikut fasa...kalau tak haru...iskk sok kalau ratu ade rezki preg pun mmg sme kena bli balik.byk brg dah bg2 kt orang konon2 taknak banak lg dah.ehehe..

cheqna said...

fasa pertama dah banyak cam gini???
sampai fasa berapa ni kak??
hehehehe
pepun cheqna doakan moga akak dan baby sentiasa berada dalam keadaan baik ye

aLyNnZ said...

alamak bab shopping baju baby yg paling alynn sonok..ms pregnantkan danish dulu mmg pantang lalu tmpt baby..

skrg xpregnant pun sgt teruja lau nmpk baju baby..jeling2 jew larr..

cantik2 pilihan piza..owhh boy yerr..?tahniah..

rATu kEBaYA said...

mmg bagus buat persediaan awal nikan.. nanti takderlah ada barang yang tertinggal..

Nurr Kasih said...

baby boy ke kak? cute je baju2 baby tu. semoga semuanya selamat :)

~Siti Hajar~ said...

wah! first shpg pun dah byk beli..ish! geram tgk brg2 baby, cam nk baby lagi je tp xnak ngandung, blh camtu..??? adeehhhh!!!

Myra Jay said...

Wahhh banyak borong baju baby, takpe pelan2 beli kan :)


**Kak, FM dah smpai terima kasih na, insyaAllah esok myra pos, maaf sesangat sebab lambat hantaq na :)

SYANI said...

Memang seronok beli baju baby sebab comel2. Rasa nak beli semua!

NM02 said...

syantek2 baju baby tu.. ui... ai plak rasa makin tak sabar nak tgk baby junior yu ollsss...

eh, bulan baper ek due?

syariza09 said...

dh lama x shopping brg2 baby camni...uwaaaaaa

Zue AnnaLeeya said...

zue pon suker soping sket2...
nak beli skali harung krg, fenin plak.. hehehe....

bestnye tgk brg beby...
dah lama tak soping baju beby... huhu.

eB ezrin said...

WAHHHHHH SHOPINGGGGGGGGGGGGGG. I LIOKE :)

Fieza79 said...

@NM02

due 5 nov...

eT said...

dah start shopping akak eh...mesti sonok kan...

|| NaFiRaa || said...

sonokkan shooping barang bb.. sume barang comel2 jek.. semua nak beli lah!! hheheehe..

dah nampak bb boy eh???

ieda said...

ekekek x per dikkk beli sikit2 dulu .. mana yg penting di dahulukan .. :) nanti mummy punya keperluan lupe lak ekeke :)

akak masa ngandung last semua pakai baju kaka2 dia .. baju bb lah .. besar sikit kena tukar sbb masa bb baju bunga2 still leh bb lelaki pakai kan :))

♥cikmOt♥ said...

saya lak satu pun belum beli lagi ni...tunggu nak pose ni, nak p sogo...

r|nA @ ja|j|na said...

pergh, bnyk gak ye belanje ni..macam nak soping keperluan untuk anak 1st kan..erm. tp rina pon bnyk belanje gak kali ni, adoyai..

Yan said...

seronoknya shopping barang baby. macam nak beli semuanya kan?

Izan Ishak said...

geram pulak tgk akak shopping baju bby... izan yg teruja lebih...

lepas ni shopping baju mama pulak...yayyy!

Mama Gee said...

dh shopping dah....alahai..rindunyaa nk shoping brg2 baby ni...huhu

Dilla Ady said...

alahai fieza...windu..windu nk bau baby, barang baby...huhuhuhu

Aida said...

seronoknya nak dapat ahli keluarga baru ye .. mesti dah tak kisah sama ada lelaki ke atau pompuan sbb dah ada kakak dgn irfan kan .. hehehe

::NureeN:: said...

sarung tangan i lov mummy & daddy tue sama mcm yg ellesya dulu ehehhe

~izan~ said...

salam kak,lama izan xdtg sini,sori yer kak...dtg2 tup2 tgk akak kata akan dpt boy..bestnyer..bila la izan plak hehe...

baju baby semua tgk rasa geram kan..slmt shopping2 lg kak =D

Ena said...

bestnyer..

bila plak turn ena nak beli keperluan baby2 gitu lagik.. heheheh..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

kak fiza yang shopping, saya lak yang teruja.huhu..rindu nak bau baby ..hihi..doakan saya plak pas ni yek..

Ya ALya said...

bestkan dah shopping...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy