Monday, July 18, 2011

vakum n deco malam2...

Salam....


Entah tetiba terasa nak servis rumah malam pada hari bekerja...yang siang2 time weekend tak terasa pulak nak tacap2 rumah...hehee

Idea nak tukar posisi sofa dalam umah..tapi macam tak kena pulak...at last ke posisi asal semula cuma di ubah sedikit sebanyak je buat menghilang kan bosan mata ni tengok ruang tamu yang biasa...tikar buluh sebagai pelapik lantai di ganti carpet dari dalam bilik...so tukar suka sama suka hahaa...ruang bilik pulak pakai tikar buluh...ruang tamu hampar carpet la pulak...nampak cun sikit!

Nak tau sape yang beria buat suma keje ni...hehee sape lagi anak bujang ku la yang paling excited nak vakum sana vakum sini...tak suruh pun menonong je nak menolong...memang suka sangat la kalau bab2 begini..tak payah suruh ok..sendiri rela!



tengok la dengan tak pakai baju nya...seronok je nak sedut sampah celahan sofa tu...

rajin ni!

anak buat kije...mama..? cuma mengarah kan je mana nak di hala vacum tu...

nampak tak carpet bulu kaler oren tu...baru je beli kat pakistan haritu..hehee haritu sayang nak guna di ruang tamu so hampar je dulu kat bilik...

dah cuci calat...tapi masih rajin nak vakum lagi dan lagi...hurmm vakum la satu umah sayang oii...senang mama raya nanti dah takyah servis2 lagi dah...


Tak sabar jugak nak pasang langsir baru...masih dalam pembikinan hehee...raya kali ni nampak la kelainan sebab dah 5 tahun tak bertukar langsir!


21 comments:

Huda said...

akak, kami dh 3 tahun kawin lom penah lg tukaq kain langsir :( sedih je kan bunyinye..encik abang kata bukan keperluan..hoho..sabar je la..

nursalwa said...

huda : ehh sama lah kiter.. salwa ingat umah salwa jek yg xbertukar kain langsir sejak dr kawen..

cadang² raya kali nie nak tukar, tp ntah la.. ikut en,suami kan.. hehehe

kak fieza : wahh bestnya tgk rumah bersihkan..

ajumohit said...

Kak, rajinnya Anak bujang tu, buleh buat calon menantu ni hehe

AnneRaini said...

kak, sy pon xsabar nak psg langsir baru...dah siap dah tp hold tunggu pose ..heheh ngengada kan..hihihi

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rajinnye anak bujang Fieza nih..bersungguh2 dia memVakum tu.. ^_^..

dinor's family said...

mmg sama feal kita ni...suka bkemas mlm...kadang2 dr ptg smp mlm...walaupun rmh kecik tp penat gek dok ubah barang sana sini....janji xjemu mata memandang....langsir 2thn sekali tukar ala jahit sendiri biasa2 je...lain la dah pindah rmh baru t bru bleh beria2 gitu.....rajin anak teruna sorang ni kan...

eB ezrin said...

bestnyer... musti bau baru.... kami nyer x tau biler nk tukar.. hik3

maszmadi said...

bestneyr kemas2 umah... bila la nak merasa kemas umah sendiri ni.. huhu

~~*Lady Salwa*~~ said...

Amboi, rajinnya anak bujang akak... Boleh la mama depa rileks2 no... hehe

Akak, sal pun dah nak masuk 4 tahun tak tukar2 lagi langsir umah... hehe

Raya tahun ni nak jugak la merasa langsir baru... tapi tak pi cari pun lagi...

Zue AnnaLeeya said...

citer psl langsir sedey tau...
zue dah pndah umah skrg nak masuk 5 thn, tp tak bertukar2 jgk...
bila ckp kt somi, buat2 tak paham jerk...
huhuhu.....
agaknya incik2 somi nih sama peel yer klu ckp psl langsir?????
huwaaaaaa....

Iela Fazielah said...

rajin nyer anak2 akak menolong... cuci2 dr awal ni bagus... kang dah posa takut xlarat

syariza09 said...

rajinnya..dlm gambar pon dh tau dia bersungguh wat keje..senang la maknyer...langsir baru yer, smakin berseri la raya nanti =)

::NureeN:: said...

wah semangat raya nih fieza.. suka tgk anak2 ringan tangan gini.. ;)

nureen nk mintak tolong komen cini

http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

CIK JATT said...

wah rajinnya anak kak fieza. meh tolong vacuum rumah auntie sekali meh. hehe

Dilla Ady said...

dilla kalu nk tukar2 langsir nih..konpem kena kuar duit sendiri..kalu da kuar duit sendiri, mmg bertahun2 la tak tukar nampaknye..huhuhu

Myra Jay said...

Amboi rajinnya Irfan menolong :)
Sennag lah pasni mamanya :)

~Siti Hajar~ said...

Wah! rajinnyer memalam servis rumah siap tukar susun atur lg..hehe

tahun ni raya sakan dgn langsir br la yer fieza, kn terjah rmh fieza nih...hehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ghajinnyer anak2 kak fieza.. =)
bagusla, mlm2 pn rajin vakum tu..
hehehe, lega mak yong ye..
dh de anak yg leh harap..
nnti cuci kain baby tecit plak yer..

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. rajinnye.. nih untung ade anak nih.. ade org nak tolong2 kita kemas rumah..hehehe

Aida said...

hamboiiii .. rajin nya kakak dgn adik ni .. suka tau aunty ...

aLyNnZ said...

alahai bertuahnyer badan fiza dapat hero yg rajin menolong..senang lar dah besar nanti tolong wat keje umah kan..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy