Friday, July 30, 2010

~ camNi ke naSi Dagang...? ~

Salam pagi Jumaat...

Lagi2 entry makan...bukan nak tayang makanan just nak konfemkan...
begini kah yang dinamakan Nasi Dagang sbb Nasi Dagang yang aku telah terbeli ari tu nmpk sgt simple dlm bungkusan yg sgt kecik...

Sebelum ni mmg penah dgr Nasi Dagang tu tp taktau mcm mana ghupe dan rasa...ketinggalan sggoh noo...ngee




begini kah ghupa nya....di taroh telor bersama ikan msk lemak...
rasa...? owhh boleh la tahan sedap....kat tmpat korang cm mana...?



16 comments:

Ena said...

nasi dagang tu da betul dah.. tapi ada tambahan telur t yg kompius sikit.. mungkin sekarang punyer pesen kot!
ena bias akalau mak buat tak pernah ada telur.. biasanya ada gulai ikan tongkol or ayam, ngan acar mentah..

MrS. F!zA said...

suka makan eh..fza takleh la nsi dagang..mcm tak serasi dgn tekak..bapa kali try dh..tp kalo nsi kerabu best la..

nsi dgang bila mkn je mcm nak pening..

zue @ annaleeya said...

haah laaa... peliknya nasi dagang ader telur... klu kt sini, nasi dagang lauk gulai ikan tongkol dan acar mentah jerk... dan satu lagi, lebih suke nasi dagang kaler putih jer...

Fieza79 said...

Ena

owhh mcm tu ke patot la tgk cam simple sgt...cuma nasi dh btol tp lauk pauk tu dan len sket...

♥Azie♥ said...

tak pernah makan...

Fieza79 said...

Mrs Fiza

eh mkn nasi dagang leh penin nape ehh...tp nasi kerabu pon suka jgk tu...

Fieza79 said...

Zue

mmg nasi dagang pn da yg kaler puteh ehh ingat mmg kaler gitu baru namanya nasi dagang...btol2 taktau ni...

Fieza79 said...

Azie

tk penah mkn pon tp tau kot ghupe..

maslinamansor said...

nasi dagang tue betul dah...
tapi tang telur tue bukan...

mamalieyna said...

tk pernah beli...biasa beli nasi kerabu ja..tp ari tu g umah mmber, ada buat mkn2, tgk mesti ada gulai ikan tongkol, ngn acar..lain2x..huhu..taktau la pulak sbb time eina g umah mmber tu, majlisnya dh nak hbs, mknan pun hmpir hbs, so tak taula menu penuh dia camna ghupa, nasi dagang tu..huhu..

Fieza79 said...

maslinamnasor

pesal la depa ni wt nasi dagang pakai hentam taroh je menda dh la mhl gak sebungkus kecik tu..

Fieza79 said...

mamalieyna

tu la nasi kerabu tu tahu...tp ns dagang cam pelik sket...bkn gulai ikan tongkol tp dh msk lemak ikan dh ghupanya...sgoh tak phm...huhuu

shi3la said...

tak pernah makan nasi dagang pon...uwaaaa sy lagik jakunnla nampaknyer...

Fieza79 said...

shi3la

sama la jakun jgk...ni pon first time

fndrocka said...

aku kena makan perabis dulu baru tahu.belanja lah..

umialya said...

ish korang ni..

nasi dagang ni lauknya bukan setakat ikan tongkol/ayam je.. gulai udangpn lagi sedap + telurpn apa salahnya..

tp akak suka nasi dagang yg original, guna berasnya 100% bukan dicampur ngn pulut tp (ish.. berapa byk tapi lak...) kena ubah suai, x suka manis2..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy