Friday, July 30, 2010

~ maNa YanG oK...? ~

Salam....

Nak minta pendapat sket dari kengkawan yg sgt arif akan bab2 cenggini...maklom la aku ni tak pandai bab2 cenggini...huhuu
Beli kamera 3 4 tahun lps dulu, masa tu pndai lak carik skang dh tak pandai sbb byk pilihan sgt di pasaran...mcm2 brand ada...nak murah ke mahal ke sume ada...ngee...

Haishh..pnjang lebar ehh...straight to the point kan senang...hehehh...

Ekseli aku tgh servey2 nak beli kamera digital baru neh...adeihhh sgt fenin kalau bab2 memilih tambah2 menda cenggini sgt la tak reti....muahahaa...

sila la suggest kan kamera yg terbaik dan yg penting cantek bila snap2 gamba giteww... tp dgn kesesuaian rega nya ye taknak ehh yg lebih dr 500 hengget...huhuu takda bajet setinggi iteww...! tolonnn....




ini la kamera kesayangan aku selama ini...dh itew je yg ada itu la yg jadik kesayangan....muahahaa...


20 comments:

Intan Inn said...

salam akak semua kamera ok..nikon...canon..tue yg dslr lah... lau yg biasa akak jgn pilih olympus..kebanyakkan sedara sye pakai tue kata cepat rosak..tp tgklah bajet skrg kamera dah banyak choice...

akak inn tag akak join contest tau..

Fieza79 said...

ye ke olympus la yg dlm kepala skrg ni sbb murah dn agak clear...

thanks ti tag me..nnt akak jengah2...

Ena said...

betul tu..
olympus memg nampak cantik dan murah tapi cepat rosak.. akak sendiri pernah la tanya tauke kedi yg jual camera ni dulu.. memg dia nasihatkan jgn beli olympus..
then best adalah Nikon la..
tapi kalo yg biasa canon la.. sony & samsung pun ok..

♥Azie♥ said...

AKAK SAYA PENGGUNA OLYMPUS ...MMG GAMBAR CANTIK TAPI CEPAT ROSAK...BETUL KATA BLOGGER YANG LAIN..BETTER BELI CANON NIKON @ SONY.

Intan Inn said...

erm betul kata kengkawa tue..so tak salah saya bgtau..hehhe..sbb saya pernah keje kedai kamera dulu...gambar mmg cantik n terang ..tapi tak tahulah kenapa cepat rosak..huhuhu...

Zaidah said...

ade yang mengatakan nikon ok...tapi tak tahulah...

Fieza79 said...

Ena

ye ke olympus cpt rosak..ramai gak yg kata cm tu ehh...ishh..fenin

Fieza79 said...

Azie

sony pon ok ke Azie...tp nape leh suka olympus lak ni...suda goyang pendirian ini...hukk

Fieza79 said...

Zaidah

btol2 nak tau mana lg cantek amik gamba

fndrocka said...

beli handphone sony yang ada kamera 10 megapixel...oklah tu..eheh

Fieza79 said...

fdnrocka

henpon nk wt pe tak cunn...hehee
mmg pki henpon sony gak... kata clear amik gamba tp takleh lwn kamera jgk...huhuu

♥Azie♥ said...

ikut akak la.kalau pandai jaga tak mungkin rosak....saya ganaz sikit kak dah 2 kali saya repair olmpus.1 sekali masalah zoom dia ke dua masalah memory card asyik suh format jer.tak dapat di nafikan gambar mmg cantik.Sony pun ok.Saya pun tengah survey camera...pening kan untuk buat 1 keputusan

Fieza79 said...

Azie

fenin sggoh...penah survey sony dan panasonic...tp mhl sket kalau nk yg gamba btol2 cntek...takpa2 kena g kedai gak survey2 ni smbil2 pk2 pendapat blogger2...thanks Azie...thanks u olz sume...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily X tau nk suggest kamera mana..koz selama ni lily guna kamera n/set jer..hehehe.. :D

Ain said...

ain pernah dan masih pakai nikon coolpix....

harga dalam rm400 lebih...

gambar terang dan jelas. nak rakam video pun boleh....

so far dah 4 tahun pakai mmg tak pernah ada problem ngan kamera nie....

memangg berbaloi.... hehehe

|| NaFiRaa || said...

olympus yg ai baru beli pon okeh gak.. murah jek.. quality gambar pon okeh~

cheqna said...

kak..cheqna pun tengah buat pilihan nak beli kamera
dalam kepala cap canon je..tapi tak tahu r...
nak gak survey2 ni..

♥Azie♥ said...

http://www.mudah.my/Nikon+Coolpix+8+0+Megapixel+Brand+New+Camera-6738265.htm

akak tgk cni camera nie mura 8.0 lagi tue

♥Azie♥ said...

http://www.mudah.my/Nikon+Coolpix+8+0+Megapixel+Brand+New+Camera-6738265.htm

akak tgk cni camera nie mura 8.0 lagi tue

Fieza79 said...

Ain

thanks Ain...itu la ramai yg suggest nikon...


Lily

Lily pakai hp je tp gamba nice je...

Nafira

mmg la ikutkan olynpus je la murah..sbb gamba pon cantek...penin2


Cheqna

nk wt pilihan mmg penin kan....maklom la nak kan yg tebaik...


Azie

Thanks Azie...ssh pyh tlg servey kan siap bg link lg...sgt hargai....

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy