Monday, July 19, 2010

~ jenJalan cari Mc Donald's...! ~

Salam pagi yg ceria...!

Alhamdulillah....sahabat kita Lya dh kuar wad dan suda berada di umah
moga cpt2 sihat ye Lya....rindukan Lya..!

Okeh story mory di pg isnin...ni sepatutnya nk publish mgu lepas tp
masa tak mengizinkan la pulak...dok terbaring kat umah 3 ari tu mgu lps...huhuu

Nape eyy..asal ptg ujung minggu je mesti nk jenjalan cari mkn...plng takleh blah..ni ha..mcD..!
fuhh mmg gila mcD neh...kalau tak mcD sure KFC or Pizza Hut...! takleh blah k...
so, layankan piccas owg gila snap...muehehee...




wahh....siap snap signboard sbg bukti..hehee poyo terus..!
ini mcD kat Seberang Jaya (Drive Thru)....btol ke ni..?
order punya order..tak sedar dkt 50 hengget...! tak penah2
order gitu ghupe nya byk...hohoo...mmg melantak tak hengat ni...

yg btolnya tersalah fhm antara itu adik kat kaunter tu dgn aku...
lain aku order lain yg dipunchkan...huhh wt lecey..!
actually minta 1 happy meal, 2 set burger, 1 set ayam 2 pieces....
tp yg di bg nya 2 set ayam jd la 4 pieces kesuma nya...hahaa
sapa nk mkn byk2 arrr...2 set burger yg large nya..hahaa terkelat2 aku
mengontrol diri padahal dh terkezuttt...45 hengget...hukkk
utk pengetahuan kami ni mmg sll berjimat bab2 mkn luar ni..hehee
ye ke cam tu....haa ye la dkt2 tgh bln ni wet gaji dh separuh tinggal..
kn jimat lah beb...!


lapar lak tgk ni...sedaapp btooll..!

Irfan tgh mamam daging burger...dia kalau dpt burger
sure mkn roti dulu pastu last baru meratah daging...!

ayam 4 ketul untuk kakak....dia nya order la tu...
aku tak bape suke ayam mcD..KFC lg best kan...!

en asben....penaja acara jenjalan cari mkn gini...

takleh blah...gila lensa..! hahaa...

melahap smpai clear....mmg btol mkn ni...if la tak abis
penaja bakal marah ni...huhuu..

Irfan always with toys...! bkn nk mkn sgt tu nk kan menda tu sajok..!


posing la ko Irfan..."mama..mama....tngkap gmba Ifan...!"
dh pndai skrg...

anak dara ni pon supa larr...

dh abis mkn....bdk2 ni siap plan nk tgk wayang pulak...
hurmm ikutkan sajok...sebena nya mama pon tingin dh lama
tak tgk wayang...muehehee...!
nmpk je tmpt cantek...di suwohnya aku snap..! haishh...



okeh nnt smbung...! tergendala sebentar...heheh..



15 comments:

Zaidah said...

fieza tengok wayang citer ape...citer mantera ker...hehe

Noreen said...

sedapnyer mcd dh lama tak makan burge mcd...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Btul lah fieza..ayam McD x leh lwn ayam Kfc..Kfc lg sedapkan..tp klu burger..McD mmg lebih sedap.. :)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

lapo nyer pagi2 lagik semua blogger citer pasal makan

Fieza79 said...

Zaidah ~

hehee..citer bdk2..citer ZOO..


Noreen~

ishh tgh tayang kat owh tgh peknen lak..sory..!

Fieza79 said...

Lily ~

btol Lily mmg takleh lwn ayam KFC...lg sedapp..!


Anje ~

pe nk wt Anje..selagi idup mesti nk mkn..mkn..hehee..tu tak abis2 citer psl mkn...!

aLyNnZ said...

aduss..lapor nyer pewot tgk n3 fieza nie..almaklum arr tgh gigih ganti pose nie..sesekali pekena mcd mmg best..danish suker fun fries..hehe..eh..eh..batman irfan sama lar ngan danish punyer sama citarasa..

mamalieyna said...

waah makin expose irfan skrg...nk jd cam mama eh, gila lensa..hikhik...oklah tuh!^_^

bab mkn2 ni eina pun suka...tapi terkezut eh time nak bayoo..tetiba mahai..hehe..takpe janji mkn habes!

Aida said...

hmmm .. makan kat fast food ni kadang tak sedar dah habis rm50 kan .. tp makan nya kejap je kenyang .. nanti lapar balik ..
pst : perangai irfan tu mcm aku lah .. makan roti dulu last baru makan isinya .. hahaha ..

Aleeya said...

fieza...mkn mekdonel tak ajak..bau nye sampai ke sini la hehehe

MrS. F!zA said...

baru tringat lama giler tak mkn mcd..agaknya dh dkt setahun..huhuhu.. sedap pulak bila tgk..harus cari ni

|| NaFiRaa || said...

sedapnye mekdi.. tetiba jek teringin nak makan bubur mekdi..sedapnye!!!!

Fieza79 said...

alynz ~

sama la ifan asik nak menan je lau g mcD...mkn lebey kurang je..


mamalieyna ~

maunya tak tkezut sll mkn dlm 30 tak abis, punya nk jimat...last2 kena gak mahai nya..takpe la pujuk ati sniri jnji kenyang...


Aida ~

ye ke pesen mkn g cam ifan..rasa ke nikmatnya dh mkn cenggitu...?

Fieza79 said...

Aleeya ~

opss sori leh lupa leeya..hehee
lau boleh dh ajak leeya...kta g ronggeng2..!


Mrs Fiza ~

la psl lama sgt tu..ishh2 kita ni kan lau leh tiap2 mgu nak mkn...hehe


Nafira ~

ha'ah ye..bubur mekdi...dh lm tu tak penah order mmg da lg eyy menu tu..?

mek da ©™ said...

pantang tgk..menitis air liur

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy