Thursday, July 1, 2010

~ suKa...akHir nya dpt juGak duYan...! ~

Salam pagi....!

Duyan...owhh duyan...muehehee..!if sebot je buah tempatan yg satu ni mmg tak senang je tekak menahan pengenn...pantang dgr...pantang tgk tau duyan ni....ngeh ngeh..agaknya kenapa la buah ni sedap sgt ehh...?

ehh..nak citer sket ni sebena nya dh lama suwoh en hubby belikan brg sebiji dua...tapi en hubby leh wat tak tau...wat tak paham...haishh lam ati rasa cedih pon ada....hukk cengeng gilaa...smpai ati dia abaikan pemintaan istri dia ni....(lam ati ckp cenggitu pd diri sniri)

Tapi....semalam aku dh takleh tahan tau...
tak kira nak duyan...nak duyan jugak...! (en. hubby leh wt satu jelingan tajam..! eeee geramm..!)
kenapa dia tak ckp pape ehh...ngaku pon tidak...apa pon tidak...pe ke hal en hubby ni
sll nya idak cenggini....diam...apa ertinya....! hukkk....

cuba utk memujuk ati sniri aku blah pegi mandi lg baguss smbil wt satu jelingan tajam balek....heheh amik ko..! takpe2...(kata lam ati..)

Tapi...tak sangka rupa nya lps sudah mandi dan tgh aku melayan kije opis yg aku bw balek umah ptg tu....tetiba en hubby yg kuar g kedai time aku mandi tu dgn gagahnya membawa balek seplastik duyannn..! hahaa....suka..suka..! eeee rasa cam nak terjah teruss plastik duyan tu...muehehee...(en. hubby diam tak bererti....? hehee..tq..tq...)





if cuma 3 biji cukop la wt aku yg tgh kempunan tahap gaban..! hohooo...

if nmpak cam tak comey sket tp isi nya nyumm...nyumm sedappp..!

heheh...tuan punya blog tgh suap duyan lam mulut sniri...
sebelah tgh lagik snap2 Irfan tgh melayan duyan gak...!
Irfan dan Anis tumpang sekaki je....en hubby kopekkan dan cuma
jamah seulas je...selebeynya aku yg pabiskan 2 biji wehh..!


wahhh sgt kenyangg mkn duyan....Irfan pon dh tak makan nasi dh pastu...
dia mmg suka duyan ni....cuma en hubby je yg tak bape layannn...

Irfan kemain dia mkn duyan jgk sama naik ngan mama...

akhirnya.....abis 2 biji..! sebiji lg simpan utk esok lak...
hahaa...mau panas jugak aku semalam...
waahh ilang suda kempunan duyan...!


12 comments:

Aleeya said...

sedapppnye lolen, musim eyh skang, tgk blog kwn2 byk citer pasal deroyan neh hehhee

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

ya allah syioknya anak banak ni makan duyan! tak tahannya tgk! mau balik kpg la makan puas2.. huhuhu

LYaFRINA said...

ishhh.. ini dok leh jadi ni... dh 3 n3 pasal durian harini... nk kena myusaul gak ni.. hehehheehheeee...

**lya kesian..layan durian sorang2.. sbb fain saleh celup tepung, dia x mkn durian..

♥Azie♥ said...

dua beradik nie suka makan durian yer

'NuReeN' said...

durian ooo durian.. nureen mkn jgk semlm mak kirim kat adik dr kg tp nureen x brapa suka durian isi kuning lebih suka durian kg isi putih lg power!!
fieza nak tanya cikit, ingat x dulu blog fieza member2 x leh nk tinggalkan komen kan.. so fieza buat cam na bg ok?? sbb memb nureen pon jd jgk la..

Zaidah said...

nasib baik tak merajuk nakkan durian...asben fieza diam tu agaknyer sedang berfikir berapa banyaklah dia nak beli durian untuk wifenyer yang tersayang....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah..duyan..duyan..Tp lily ni x suka sgt mkn duyan..rugikan.. ;)

Fieza79 said...

Aleeya ~

skrg musim duyan....so kita cite sal duyan...leeya tak suke duyan ke..


Mrs Fiza ~

antu duyan sumer kami anak banak...kg da dusun lg la best melayan mkn duyan..ni asik kena beli je..


Lyafrina~

Lya pon nnt g cari duyan....ni psl tgk lam blog kengkawan la yg wt kepingin bangat...hubby fieza pon tak mkn sgt dia mkn seulas dua dh cukop...anak2 la yg jd peneman hehee..


Azie ~

mmg suka sgt meka bedua Azie...


Nureen ~

btol duyan isi putih lg sedap...!
nnt fieza cuba jwb kemudian..


Zaidah ~

agaknya la...patut diam je saje nak kasi owg mrh tu...


Lily ~

la rugi la tak suka duyan...lau da kasi fieza tau..!

|| NaFiRaa || said...

adessss.. sedapnye~ nak beli duyan gak~

~Siti Hajar~ said...

Kita geng la fieza..'HANTU DURIAN'..hehehe

mek da ©™ said...

haaa td mlm en hubby bw blk doyan gakk..syiokkkk..karan sambung mkn lg..ade dlm peti tu..cehhhh...hantu doyan katakannn

mek da ©™ said...

haaa td mlm en hubby bw blk doyan gakk..syiokkkk..karan sambung mkn lg..ade dlm peti tu..cehhhh...hantu doyan katakannn

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy