Friday, July 16, 2010

~ seRawa duYan...~

Tengahari cenggini tingat lak nk wt n3 msk2 2 ari lepas nye...muehehee..
dgr mcm best sgt....huhuu actually ari selasa dan rabu baru2 ni aku kan
EL... coz takda mood nk kije dan badan pon leh tahan rasa tegang2 semacam...!
sakit pala pusing2 lg...huhuu..

so, aku pon EL la itu ari...smpai 2 ari EL tu...haishh leh gitu..?
smpai Irfan pon tak g Tadika...ye la sape nk antarkan...en asben...wt susah dia lak
nak ngantar ambik Anis g sekolah lg....ni tmbh Irfan lg...penin lak asben ngan kije dia lg...

Tp lam tak larat2 tu sempat jgk masak sesimple yg blh...





ni sebab lam esbox da stok duyan yg kureng sedap nk mkn....so
sudahnya aku wt serawa duyan @ bubor duyan....sodap ni tau..!
ikutkan kena mkn tu dgn pulut kukus tp....aduhai kat umah
takda periuk kukus....ehh dok umah sniri btahun tahun pon takda
cukop harta benda...muehehee...nmpak sgt la kurang memasak kan...hehee pape je la..
janji berasap gak sekali sekala pon eyy...hohooo...!
menu tengahari yg cincai ni...hehee Sayo Kobis Masak Lemak..

eheh...ni lg cincai Telor Masak Cabai...jnji masok pewot..kenyang dh k...
ni la menu dari dapo fieza yg malass...! sekurangnya da jgk n3 msk2
kan...? sebelom ni pon ada ehh...ngan taktau...nk tgk klik2 di
label Dapo Fieza tu ye....maybe da yg tlepas pndang...opssst telebey suda...




15 comments:

umialya said...

ok daaa tu, jnji kt dapur berasap gak..

Fieza79 said...

umialya

huhuu..sedihh..mls kan pe masa tu tak bnyk kat umah...dh mlm baru smpai umah abis cm na nk msk2..wt letih je..

mamalieyna said...

huwaaaaaa nak serawa duyan tuuuu...tergoda-goda dah ni...meleleh ayaq liuq dah ni...nakkkk.. =P..hehe..overs...lama tak makan la, teringin pulak!

'NuReeN' said...

lama x mkn serawa duyan.. mgu ni blk kg mintak mak buat la.. nureen x pandai buat hikhikhik...

nmpk menarik lauk2 semua sure sedap.. tp klau husband nureen dia x suka 2 3 jenis lauk sbb dia x reti mkn klau msk pon 1 jenis jerrr

Mimie Fazira said...

serawa doroyan .... adehhhh .... kat kl nih mana nak cari ??? huhuh pandai fiza buat ... nanti share la resepi ...

MrS. F!zA said...

kak org utara kan?kat na eh?

I soka gila kalo sayur kobis ngan apa2 je lauk masak cabai.. sedapnya!! tetiba lapar balik :p

|| NaFiRaa || said...

sedapnye bubur duyan tuh~ semalam baru plan2 nak masak bubur duyan.. sedappppnyeee!!

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

sodapnya serawa doyan kak fiza..pos le kat kita cket..

Fieza79 said...

mamalieyna ~

uwaaa sian nye eina tingin pulakkss..!
meh sini fieza wt kan..heheh..


Nureen ~

fieza kalau musim duyan je tak sah tak wt serawa duyan..mmg faberet mkn lak ngan pulut kukus lg la sedapp..


Mimi Fazira ~

kat sini pon ssh nk cari acik mimie takda owg jual...nk mkn kena wt sniri la jwbnya...huhuu resepi simple sgt...

masokkan je ulas2 duyan lam periuk pastu masokkan santan secukupnya..pastu taruh gula ikut manis mulut..dn secubit garam sket..! nk wangi taruhla daun pandan yg telah disimpul ok..biar mendidih smpai agak2 dh msk...siappp..!



Mrs Fiza ~

ya owg utara dok kat kulim, kedah...

owhh mmg suka sayo kobis ehh...


Nafira ~

ha'ah dh plan2 tu harus wt tu..takot kempunan...wt la pastu tunjuk la serawa duyan style Nafira lak...hehee

Ena said...

owy! camru yeh! kalau malas.. huhu.. dasyat la malas cenggitu..
kalau ena malas kompem air jer la yg masak.. kuang kuang kung!! tapi memg wat pengakuan jujur gituw.. ngeeeeeee..

ena pun suka gak serawa durian.. tapi tak suka makan ngan pulut ena suka cicah ngan roti kosong jek.. wallamakkkk sedap nya.. yum yummm..

Fieza79 said...

Ena ~

tu kiye malas la tu...cincai2 wt..tp nk sedap mkn nye psl..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

WAH..SEDAPNYER...TERLIUQ JER LILY TGK NI.. :)

Qaseh said...

hmmmmmmm sedapnye serawa durian...

menu yg lebih kurang dgn qaseh ms time malas2 masak ha hakkkk

Fieza79 said...

Lily ~

hehee ye ke Lily...sgt simple tu Lily...


Qaseh~

ermm..tau takpe mls2 nya msk gitu la...

aLyNnZ said...

adoaii..nie pun n3 makan2 gaks..lapo2..simple tp mmg terangkat..plg suker serawa duyan tuu..alin suke mkn ngan roti abis sebungkus roti haha..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy