Wednesday, June 23, 2010

~ biLer irFan meRajokk..! ~

Nak tgk tak cm na gaya Irfan biler dia majokk dan mengamok..! dasyat tau...ganazz..
Actually gini...da la ri tu aku marah..sebal dan cam2 perasaan dgn si Irfan ni
buas nya kekadang leh tahan k...da hari2 nya Irfan ni jd telebey aktif tau..!
if aku marah pon dia kan gelak2 balek kat aku...haishh leh nek suhu jiwa neh!
bkn dia nak takot ka hape dh kena marah tu lg dia suke tgk aku yg tgh suam2 panas
kembang kempis dada menahan geram..! hishhh ini bdk btol2 menggugat kesabaran tau

yg wt aku geram sgt tu Irfan suka sgt lari2 dlm umah sambil tarik2 pa yg sempat...
plng jd mangsa kain langsir aku tu...sll sgt jatoh ke bwh ditarik2 Irfan dh la tak kuat lekatnya
langsir yg satu tuh...dh bebape kali abah terpaksa panjat tangga semata2 nk gantung langsir yg tingginya mencecah siling tuh..!

so sblm jatoh lg aku kena bertindak k....padahnya ini la yg dpt...hohoo..!
Irfan nangeh tak hengat yuhuu...
kena lempang sket kt pipi tu hikk....sket je sbg kesedaran sbb if mrh2 tak jln jgk siap gelak2 lg...haishh Irfan ni kan mama dh tak saba kan?...hukk
layan piccas bdk kn lempang..hahaa..





maybe terkejut aku wt gitu sbb aku jrg2 sgt pukul dia...
tu psl nangeh tak hengat...!
sempat snap2 gamba dia tgah berair mata tu...cool je tangis Irfan...
sayu ati la tuhh..!
tp....bl dia pasan aku snap2 dia terus dia meluru nak pukol aku balek tau..!
sgt ganas dan melampau hehee...!

hehee...mama akhirnya bjaya snap Irfan tgh ber airmata...!
btambah kuat tangisan geramm kat mama tu...huhuu..

dia lari ke sana ke sini nak elak dari snapan aku tu...biar kan mama nk
snap byk2 nak tnjuk abah dia nye pangai..


huhuu...maseh lam tangis yg dh ampir reda...cam tu la cara
pujuk Irfan ni lau nk tau k....wt je sesuatu yg leh wt dia gelak dan senyum...
akhirnya....! Irfan tenyum semula...sori, cyg anak mama tau...!
mama nak test suhu jiwa jerk...


12 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ala siannyer irfan merajuk...sape wat ni irfan...sedey auntie tengok

mamalieyna said...

alor ciannye irfan...tu la sape suh wat mama mendidih..hehe..

*sama la..arif kalo dia mula nak nangis ngengada..mamanya ambik camera nak snap..terus tak jd nangis..ekeke..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sian nyer Irfan..
Mengamuk sakan dh dia tu..
langsir mummy yg jd mangsa yer.. ;)

Fieza79 said...

Anje ~

buas sgt sesekali kena 'basuh' sket..hehe..


Mamalieyna ~

tu la eina mai tang snap2 trus xjadi nangeh..betapa kuatnya kuasa kamera...heheh..!


Lily~

Lily..if tak wt gitu alamt langsir tu jatoh lg di wt nya..!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wekekekek

abisla tiap kali ngamok roboh langsir mama dia..hhehe

snap jgn tak snap!

♥Azie♥ said...

ala irfan..budak laki merajuk nnt tak ensem

LYaFRINA said...

heheheheeh.. mcm2 la.. tp kelakar tgk part irfan nagis kat dinding tu.. tp xpela..skala skali kna gk bg pgajaran, kalo x.. naik lemak la kan..

sama gak cam asya, walaupun ank sorang n nmpk cam lya+fain manja2kn dia, tp kalo dia buat silap.. ttp marah n ajar dia.. tp bila skali marah, meraung x ingt dunia la...

tp kalo x buat g2.. mcmana nk bentuk ank kan.. so kita syg pon berpada-pada.. marah pon bertempat.

Fieza79 said...

Rose ~

mmg sll cm tu..skrg dh kurang dulu2sakan siap di ambiknya kain baju yg lom lipat letak lam bilik air..!


Azie ~

bdk lelaki tp pangai sensitif semacam..! hehee


Lyafrina ~

btul tu Lya syg kena bertempat...!
nanti jd makin melampau tak dgr ckp owg sekeliling..!

zue @ annaleeya said...

haha.... part nangis kt dinding tuh lebih krg alif plak...

tp tulah kan... kdg2 anak2 nih blh wat kita kuar tanduk... hahaha...

Fieza79 said...

itu la Zue suma tanduk dh kuar..tanduk kerbau..tanduk seladang sumer kuar...heheh!

~Siti Hajar~ said...

alololo..cianyer irfan, tu la sapa suh bt mama naik hangin, kan dah kena babap!

tp xpe mama marah kejap je, sama la cam irfan, nangis kejap je..hehe

chugie said...

alahai.. siannye kat irfan tu, mama marah kamu ye?? xpe, nanti untie lepuk mama ek!

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy