Thursday, June 17, 2010

~ cuti2 @ MEDAN Part 4 ~

Sambungan lg citer2 di Medan....
Dari tempat penginapan kami boleh nampak gunong berapi yang masih aktif..!
boleh nampak kepulan asap keluar dari celah2 gunong tuhh..
if meletop taktau la kat mana nak larikk..! redha jer...eheh


tu la dia gunong berapi yg masih aktif tu...!

menu kami...Nasi Goreng utk bekfes pg tu sebelum kami check-out..!
Kami singgah di Sipiso-Piso utk melihat pemandangan hujung Lake Toba
dan Air Tejon setinggi 300 meter gitu...tinggi kan..?
tu dia kat belakang aku tu air tejon yg dimaksudkan..!
Pemandangan kat belakang tu adalah Lake Toba yg sgt luas...harus ke sana skjap lg..!
nak tau tak Lake Toba ni adalah tasik terbesar di dunia..!
sgt sejokk cuaca kat sini...nyaman..best..!

pastu kami singgah pulak kat sini...! makan pisang goreng dgn teh halia...
sgt special..!

sedapp...sedappp!
isi pewot kenyang2 sbb pasni kami harus bertolak ke Pulau Samosir dgn menaiki bot....
sgt jauh perjalanan dari tempat ni utk ke jeti Pulau Samosir dgn jalan berlengkok2 menuruni
bukit buat kami sumer penin2...hukk saba jer lar..!
dh pon sampai jeti...masih penin2 lam bas td belom ilang terpaksa nek bot pulak...!

pape pon ttp enjoy!...lps ni leh shopping2..murah katanya kat
tempat yg nak dituju neh..!


jernih je air tasik ni...belom tercemar...!

sgt best sepanjang dlm bot ni...!

siap da aktiviti menari poco2 lg...! aku tak join ye...malu hikk..
padahal suke lau bab2 gedik neh..!


sedang leka mendengar nyanyian budak2 tempatan mendendangkan lagu...
sian meka tepaksa cari wet dgn cara tuhh..hukk terharu..kesian sumer lah!
padahal anak2 kita penoh dgn keselesaan kt tmpat sniri kan...?
parents dorang redha je kan anak2 mencari rezki...sian..sian..!



9 comments:

mamalieyna said...

dlm bot pun diorang leh nyanyi2 eh..sian ye kecik2 dh terpaksa cari duit dgn cara camtu..hermm..

eeeiii takut lak tgk gunung berapi tu ye..huhu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Syioknyer naik bot..
Sian budak2 tu..Tp ok lah..
kecik2 dh pandai carik rezeki.. ;)

Fieza79 said...

mamalieyna ~

kat sana tgk bdk2 mmg kesian...tau cari wet je tak cam bdk2 kat mesia...taktau pa tu ssh..!


Lily ~

mmg sian Lily...dari jauh asik minta2 wet dr pelancong...tp takleh kasi tourist guide dh pesan kang nnti takleh jln kena kepong lakk..! hehee..

LYaFRINA said...

besttnyerrrr..
kat sana pon ader pisang goreng??
hehheeehe..
seronoknya!!
tp kalo dpt bawak family lg best kn

maszmadi said...

eee bestnyer tpt sejuk2 nie..
hm, tasik tu leh wat mandi x? haha
hm, kalu fieza mnari skali musti gempak..

~Siti Hajar~ said...

tgk gambar & cerita2 fieza ni btl2 teringat masa hjr g Mendan hr tu, semua tmpt tu hjr g...refresh btl..haha

chugie said...

bestnye tengok gambar gunung berapi n gambar fieza kat belakang lake toba tu!

♥Azie♥ said...

sedihnyer tapi dorang ada bakat ..

aLyNnZ said...

wahh cantik lar pemandangan kt lake toba ngan air terjun setinggi 300 meter tuu..lebey2 lg gunung berapi yg berasap tuu..best nyer lau dpt tgk real kan..?

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy