Thursday, June 3, 2010

~ seDihh..! ~

Sedih nak publish something neh..!
masih ingat lg tak aku penah citer yg aku terlibat dgn accident....
kejadian accident yg kiye menggemparkan 1 kulim..
maybe sumer daerah pon tahu akan accident tragis neh..
masok lam paper lagi...
aku refresh kembali sket untuk ingatan kengkawan
yg mungkin terbaca akan berita accident yg dimaksudkan..
accident ni terjadi di kawasan Hi-Tech Kulim
melibatkan 5 buah kereta yang berhenti di lampu isyarat....
dan 2 buah kereta yg teruk dirempuh kren TADANO yg hilang kawalan
keluar simpang dari kanan...
accident tu melibatkan kereta wira yg pemandu nya adalah wanita hamil...
ingat tak..?
dan gen2 aku juga adalah salah sebuah yg dirempuh... (da wt n3 lam bln mac ari tu...)



so layan piccas gen2 yg hampir siap, bakal keluar worksyop
maybe lg 2 minggu..
tak sabo nak tunggu...!







imbasan di tempat kejadian..! ngeri tak? (kren kuning tu la yg rempuh kami dari kanan sampai kami terbabas gitu ghupe...)nak tau masa tu aku berada di seat pemandu dan Irfan berada di sebelah dan hampir2 maut kami berdua...alhamdullillah tuhan melindungi kami...

3 hari selepas kejadian...gen2 berada di worksyop
sgt sedih masa ni...perasaan bercampur baur coz masih lam trauma....

okeh neh pic tbaru hasil snapan hubby guna dier nye henpon...
hubby kerap g ziarah gen2 yg sakit tu..aku..malas nak g, wt nyakit ati
nengok..!

ni kiye dh straight kan pape yg bengkok kat dlm n luar gen2...
mkn masa giler sumer tuhh..!
bumbong terpaksa potong sket...so sumer kiye byk yg kena tuko len..

dah jadi mcm2 kaler gen2 neh...kaler grey asal, itam..biru tua..biru muda...
pintu sebelah kiri kaler orange gitu...hehee if aku bwk kat jln
konfem glamer..hohohoo!

sport rim belakang satu2 nye yg dh takleh pakai lg...da idea tak cm
nak wt? takkan nak beli 4 sport rim baru pulak kan?? 1 mana ada jual...
nnti2 pikir la...

so ini la ghupenye...hope cpt la siap nye...
maybe lps neh dorang kan cat kan kaler asal jugak...harus bling2 kan gen2
tu nanti..?


masih sedih biler nengokkan gen2 aku punya keadaan
tp sedih lam excited tuh nak tunggu gen2 siap..
kan pe aku ni kaki meronda..
sekarang mmg da keter len tp rasa tak sedap ati
coz pinjam harta owg lama2 walaupon kak ipar sniri...
korang leh rasa tak apa yg ku rase skrg neh..?

28 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ye ke kete kak fieza...saya ada baca citer pasal ni tapi tak tau plak akak pun terlibat sama...alhamdulillah lah tak jadi ape2 kan...tapi mesti fobia kan...

Pn. Zana said...

x moo sedih2 yer.nnti dpt la gen2 tu balik yer.cat balik colour yg lebih ceria.:))...sy ingat cite sal excident nih.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo fiza pon terlibat eh?ish ngerinye
harap gen2 cepat siap.
nnti leh ronggeng!

Aleeya said...

ooo leya dpt pic ni thru emel..kete fieza rupanyer,alhamdulilah fieza selamat ..kete takpe fieza, yg penting nyawa kan..

takpe2..nnt dpt la balik gen2 tu k

Fieza79 said...

Anje ~

ye kete kak fieza la tu..
masih fobia lg..asyik tbayang2 je kjadiann tu..


Zana ~

tu la...lps dpt lek ni takmo ingat dh kjadian tu...wt lupe dh.


Rose ~

tak saba nk tgu siapp...nak ronggeng..hehe!

Fieza79 said...

Aleeya ~

huhu keter fieza la tu..mmg dh agak sumer geng blogger sure tau psl incident neh..!

nsb bek leh pakai lg keter tu if total lost abis la fieza..

ida said...

Salam Fiza..harta boleh di cari..nyawa tiada galang gantinya..InsyaAllah ada rezeki lain nanti..dan ada hikmah yg tersembunyi..

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

humanggg aih...teruk tul remuk tu...pepun sib baik akak dan irfan???nama anak saya tu...selamat...syukur kan..

zue @ annaleeya said...

lorrrr.... tak sgka fieza pon terlibat yer??? sib baik tak jadi ape2 kan??? tapi teruk gen 2 tuh... syg nengok... tp yg penting fieza dgn irfan selamat kan??? mesti trauma nak drive....

~Siti Hajar~ said...

sy pun ada bc cerita ni, siap dpt email lagi tp xtaw plk fieza pun terlibat sama, nsb baik xde pape kan? mmg 'dilindungiNYA'..Alhamdullillah..

xlama lg Gen2 tu dah blh kuar hospital, dah blh ronda2 la..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ya ampun, ngerinyer tgk gambar gen2 mommie fieza tu.. ishhhhk, takut lak, mintak2 dijauhkan lg kejadian seumpama itu..
sib baik sumenyer selamat..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Owh..Rupanyer Fiza pon terlibat yer..
Hari tuh ada baca kat blog kwn..
Mmg ngerilah tgk..
Tp Alhamdulillah semuanyer selamatkan..

fied said...

ngerinye kak..Alhamdulillah sume selamat..
diaorg byr sume ganti rugi ae kak??

Fieza79 said...

ida ~

btol tu harta mmg leh di cari yg pnting fieza n irfan kiye selamat..takda luka pa pon...


iz-ann ~

seb bek selamat...irfan pon time nk jd tu dia nk dok didepan..if dok dpn taktau la sbb pintu keter terbuka ms kjadian..


zue ~

bl ingatkan mmg syg gen2 tu jd gitu...
tp nyawa lbh pnting dr sgala nya...


Siti Hajar ~

ha tau kan sal acciden tu...owg kulim gak mesti la tau kan??
tak sabo nk tgk ghupe gen2 tu nnt...


Ummi Alya ~

hope tak berulang lg kajdian seumpama tu..takott mengingatkan...


Lily ~

mmg ngeri Lily...lps pd tu nk bwk keter pon jd takot..tp skrg dh ok sket..takot ttp da gak...


Fied ~

bt ms ni wt claim atas kren tu guna lawyer...sumer kos ditanggung lawyer dulu..pastu dh dpt dr sykt kren tu baru dorang akan pass kan lebihan claim tuhh..!

zue @ annaleeya said...

fieza.... anda di tag tau... tag & giveaway skali... buat tau!!! hehe...

mamalieyna said...

eeiii mmg seram eh...fobia kejap je eh..ni dh boleh drive..seram eina tengok..tu yg makin tak berani nk drive sendiri tu..huhu..

hope cepat siap la gen2 kesayangan tu..bling2x la bila kuar wshop nnti..^_^..

Fieza79 said...

mamalieyna ~

seram mmg seram..fobia ttp da tp tpaksa sbb nak kena mengantar ank sekolah..huhu..

ayah,ummi, farish said...

lah fiza..maya x tahu pun.....mesti trauma kan...seb baik x per2...alhamdullilah

firahadifa said...

owh.. u pon terlibat sama ker ??? adei... i rase i ingat kisah accident nie...

Azfa said...

fieza, even perit tp pengalaman berharga nih...yg penting irfan & fieza selamat...

mek da ©™ said...

aaa tp rasanya ibu hamil tuh terselamat kan??? mujur le

Emacupcake said...

alhamdulillah akak selamat..saya pernah tengok berita ni..nasib baik ibu hamil tu selamat..

Fieza79 said...

tq wt sumer yg bg komen..fieza amat hargai...!

pengalaman tu amat berharga bg fieza..coz fieza selamat if tak tentu jd moment pahit wt my family n owg2 yg sygkan fieza...sedih lak rase..

chugie said...

ish,... ngerinye tengok.. baru tau yg awk salah sorg mangsa dlm accident tu.. ish.. nauzubillah.. selamat tak de pape yg teruk jadi kt awk ngn anak.. memang ngeri lah!

xpe lah, janji awak dan anak selamat.. bab keta tu, insyaallah.. kalau ade rezeki, bleh tukar lain kan?

Mimie Fazira said...

ooo fiza la yg terlibat ...
acik mimie dapat email pasal kemalangan tu ...
alhamdulillah dilindungi tuhan ....
jgn sedih2 ye ... nanti dah siap gen2 boleh p ronda2 balik

~aSHa~ said...

yg kecoh dlm intenet tu ke...yg wanita hamil tersalah ditimpa kren...? yg tu...

alhamdulillah selamat semua nyawa...semoga menjadi iktibar kepada pemandu2 lain

pak long said...

salam...
fuhh..saspen jer tengok keter tu..

aLyNnZ said...

fieza alynn br tau..syukur fieza n anak xder apa2..tp klau tgk remuk keta tuu hampir2 dh nk kena pemandu..hurmm kite pandu berhati2 tp org lain pandu ikut suker..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy