Thursday, June 17, 2010

~ Cuti2 @ MEDAN (Part 3) ~





Perjalanan kami diteruskan okeh. Firstly kena la cari tempat kami bakal menginap itu malam...
Penginapan kami adalah di Brastagi Cottage...sgt cantek itu cottage k..!
Sejokk sgt tempat tu maklum la mmg btol2 atas gunong lebey kurang cam Cameron Highlands
pon ada gitu...!
Dah simpan beg sumer kami keluar semula untuk dinner...makan lagi sgt best..!




dh kenyang sebenanya neh..! macam2 lauk ada..sedapp!

ni antara menu2 nya keh...?

hanya sempat snap2 gitu je...sbb tgh laporr kan...?

sayur masak sohon plus sayo fucuk....!

antara kami yang join trip ni...sempat bergamba dpn tempat penginapan kami pd malam pertama tu k..?

ruang tamu cottage kami...!

ini kamar nya ya..!

pandangan dari hadapan kami nya bilik...

ni la opismate aku merangkap sahabat2 karib ku....sgt riuh kami berempat..!

takda 1 tmpt pon kami lepaskan peluang utk berposingg..! harus mengabadikan kenangan yg ni kan...? lepas ni belum tentu pon dpt dtg lg ke sini..

aku sdg berposing di pokok letop2..! besar btol kan buah letop2 tu...kat mesia kecik je saiz nya kan...? ehh tau ke pa dia pokok letop2 tuhh..!

wahhh...! tak lepas mata memandang pokok bunga tu ntah tak pasti pa namanya..tp penah dulu biyase ada pokok bunga ni kat taman di umah aku....tp skang dh takda! cantek kan?....i loike!

18 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

kat sana ok ke ?sng tak nk cari kedai mkn yg halal?

Azfa said...

wah..jeles..jeles..bla la nk jln2 mcm nih...

♥Azie♥ said...

bestnyer..sedap tgk makanan tue..heheheh al maklumla posa..tgk makanan semua sedap

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Btul tu..mmg Wajib abadikan..X tau lg kan bila dpt p lg..
Buah letop tu blh mkn ker?? x pernah dgr pon.. hiks.. :D

Aleeya said...

bestnye becoti ni kan..minda rase tenang jewww , tmpt ni menarik gak yer..nak rasenya ajak hubby n damia ke sini hehe

Ena said...

SYOKNYERRRR..

bile dapat p situ gak.. uwaaaaaaaaa...

tak pe la..happy utk fieza la yeh!.. heheh

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnyer pi jenjalan...akak ni slim la...ape petua???

Fieza79 said...

Mrs Fiza ~

makanan mmg tak tentu halal if pegi cr sniri tp if da tourist guide okeh dijamin halal..!


Azfa~

ajak en hubby Azfa...! enjoy nnti..!


Azie ~

boleh la makanan dia tp rasa cam tawar2 sket...tak sesoai ngan tekak..! tgk nmpk sedap je..


Lily ~

takleh makan Lily tp ms kecik2 lu suka picitkan buah ni...dia kan kuarkan bunyi letop..!


Aleeya ~

dh namanya bercuti mmg rileks sgt leeya...rasa cam taknak balek pon ada..hehee..!



Ena ~

tq Ena..mmg hepy sgt...hope Ena pon leh smpai kat situ 1 ari nnti..insyaalah!

'NuReeN' said...

klau bab berposing no1.. hikhik.. tp betoi jgk bkn sng nk g melancong ni kan.. bila dh g kena la manfaat sepenuhnya..

Fieza79 said...

Nureen ~

btol la Nureen bab2 posing ni takleh blah..! hikk...
ye la wt kenang kenangan di hari tua..hehee..

~Siti Hajar~ said...

sedapkan fieza mskan org sana..sy sukee jgk..

tahu pokok letop2 tu, mmg sini pya kecik aje..

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

dok tunggu ni...apa hadiah yang fieza belikan ni...hehehe

zue @ annaleeya said...

waaaa.... jeles tgk fieza... bila la nak smp sana nih... huhu...

tgh tggu gak nih, kot2 fieza nak bg sebenier dari medan... hahahah!!! muka tak malu...!!

LYaFRINA said...

tu dia.. bjln sakan la..bestnyer. jeles i tau!!

qaseh said...

suka2 jln2 cari makan n shopping skali,,bestt..

Fieza79 said...

siti hajar ~

btol pkk letop2 kat sini kecik je...nak letopkan pon takleh kena tepuk 2 belah tgn baru pecah kot..

btol masakan dorang special tp ttp sedap masakan mesia lg...


izz-Ann~

nk adiah ye..hukk kena wt giveaway kerr...?



Zue~

tu la ampir tlupa nak beli wt kengkawan blog..tp da lg yg blum bedak2 maybe kena wt give away kot..?



Lyafrina ~

mmg sakan tol kat sana bl lg..! smpai lenguh kaki asik berjln aje..!



Qaseh ~

sama la sgt suka jenjalan dan mkn2...!

mamalieyna said...

cantik bunga tuu..sempat lg pose tu eh..hehe..

aLyNnZ said...

fieza..makanan minang camaner rasanyer pedas tak..?skali tgk lebey kurang cam yg slalu kite masak jer..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy