Wednesday, June 16, 2010

~ cuti2 @ MEDAN Part 2 ~

Salam suma nya...!

Ari ni masih lg story2 pasal percutian di Medan...masih lagi dlm mood holiday..!
Ada rasa sket kemalasan masih menguasai diri...uhukk cam na tu?
malas dan sgt malas....nak update blog pon masih dlm suasana kemalasan...
tp tetap harus ada n3....harus menguasai suma rasa malas yg melanda.
mood belum mari gitu....nak jenjalan umah kengkawan pon da rasa sket malas2...hikk
maap ye...tp harus aku jenjalan2 agar tak ketinggalan nanti....
cpt2 la mood ini mari...agaga...!

ohkeh ye...n3 ni adalah kesinambungan dari n3 semalam.
Kami selamat tiba di Medan Airport 45 minit kemudian setelah bertolak dari Penang.
Alhamdulillah...sumer selamat sampai dgn sonoknya....
Ketibaan kami dh pon ditunggu oleh agen pelancongan yg bakal menguruskan kami
sepanjang kami kat sana....





Kami terus je dibawa ke sini...kedai menjual segala kelengkapan wanita dan lelaki pon ada..
Sedang meninjau2 pa yg harus dibeli. Semestinya telekung yg aku cari2..sgt cantek2 design
telekung kat sini yg wt aku geram taktau nak wt pilihan wehh..!

takleh over2 membeli...niat bukan nak shopping gila2 just nak merasa
mkn angin di negara jiran je....aku pilih telekung wt aku dan Anis..sgt menarik
dan tertarik..!

dh puas shopping sumer naik bas lg menuju ke destinasi
seterusnya...sumer muka ceria2 je. Teruja...excited dan msg2
tak saba2 nak menjelajah seluruh Medan...

ni la tourist guide kami k...Pak Brahim nama nya...sgt baik, lucu
dan peramah..biyase la kan dh nama pon tourist guide byk la
benda yg nk diciterkan...bla2 tak henti2 dia..hikkk

semestinya harus pewot di isi terlebey dulu...dh jauh2 dtg kan
sure la lapar. Kami dibawa ke Restoran makanan Minang gitu...femes kan
kat sana dgn masakan Minang neh...!
simple je...lauk nye boleh la tahan..lapar nya pasal sedap tak
sedap bedal aje. Tp sure la sedap...

harus posing dulu sebelum makan...
opsst...nasi nya rasa berpulut gitu...mkn sket dh rasa kenyang.


Lepas makan kat tempat tadi sempat lg singgah makan durian kat sini.
Takda yg special sama je dgn durian kat Malaysia...!

sempat mengabadikan kenang kenangan mkn durian Medan...!

sgt sonok kami berempat..terasa berada kat tempt snri pulakk...!


masih meneruskan perjalanan...taktau sgt pon nak ke mana
sebena nya kami....ikut jadual lawatan kami menuju ke pasar buah
di Kota Brastagi...

ni la yg tempat yg dinamakan pasar buah Kota Brastagi. Kat situ ada disediakan kuda dan
kete kuda untuk pelancong merasai berkuda2 neh..! tak sempat pon nak berkuda
masa sgt suntuk just pusing2 pasar buah dan gerai2 jualan baju buat souvenir...

sebelum naik bas semula sempat lg pekena jagung bakar..!


ni merupakan tempat penginapan kami untuk malam pertama tu,
kami di Berastagi Cottage..! sgt menarik tempat penginapan kami yg berlatar
belakangkan pemandangan gunung berapi yg masih aktif..!

15 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

bestnya mkn durian tu.. tetiba teringin ni..

♥Azie♥ said...

tentu sejuk kan...

xtahan tgk jagung bakar tue

Azfa said...

cepat2 buat part3...hehe..x sabar nih..

zue @ annaleeya said...

wah.... best jalan2...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Syioknyer jenjln...
jeles nih.. ;)
Tmpt penginapan tu pon nmpk cantik..

Aleeya said...

sedapnye tengok korang makan duriannnn

~Siti Hajar~ said...

tgk gmbr fieza ni teringat masa hjr g medan dulu, semua tempat tu hjr p, best sgt kat sana kan..?

bila la kami nak p lagi ni..hukhukhuk

LYaFRINA said...

45min jer.. dekatnyer...
waa..smpai mgigit jari xtau nk pilih y mana tu..

Fieza79 said...

Mama Darwisy ~

sedap kan durian..tp xpuas mkn ari tu..!


Azie ~

mmg sejok kat sana...!


Azfa~

keh akan da part 3 blum load gamba lg...tgu ye Azfa..


Zue ~

nama pon jenjalan sure la best!


Lily~

Lily pon nnt cpt kumpul wet pegi melawat negara jiran kita tuh..!
nama pon tmpt org nampak cantek sll..!


Aleeya ~

durian indonesi Leeya...merasa la jugak walau rasa ttp sama jer..!


Siti HAjar ~

bl nye hajar pegi..best kan hajar?
hajar nnt ke Bali lak sure best kan?


Lyafrina ~

dkt je rasa bl nek flight..!
tu la taktau nak wt pilihan yg pelbagai tuh..!

maszmadi said...

eee sedapnyer dpt makan durian.. kat medan lak tur.. nyumnyum sedapnyer..

'NuReeN' said...

blk dr medan x ckp loghat sana ka?? hikhikhik..

Fieza79 said...

masmadi ~

durian dari medan la katakan agak teruja nak menjamah kan..?


Nureen ~

tu la psl dok terbawa2 gak loghat balek sini..hehee..!

mamalieyna said...

syoknya jalan2...uissh makan durian pun masuk dlm list lawatan eh..hehe//

aLyNnZ said...

bestnyer dpt jln2 di negara jiran..timba pengalaman kan..? ala xnampak lar gunung berapi yg msh aktif tuu..ada x gambar?

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy