Monday, June 21, 2010

~ laYan amBon...! ~

hahaa...tajok n3 tak hengatt..! ntah pe benda la fieza dok menghapu kan...?
Mesti tak penah dgr kan pa tu Ambon...
Ambon tu nama kek @ bika special dari Medan nun..! hohooo da jelas ke..
Aneh dan pelik nama nya...tapi sodapp tau...!

maap pd yg tgh pose wt terliur je nnt
fieza gak masih lom ganti2 lagik..haishh bl nak stat neh..!
layan....~




tadaa...~

Bika Ambon diberi nama....! rasanya manis2 lebey kurang cam halwa maskat...
tp manis lg halwa maskat...ehh tau tak halwa maskat tu... kot tmpat korang
letak nama len taktau la kan...?

Kek Lapis Legit..ehh btol ke tu....? hantam bg nama berdasarkan di kotak tu hehee..!
rasa lebey krg sama cam kek lapis Sarawak k....
tp aii like ambon lg tau..!


tesktur lepas dipotong2...yg kuning tu la ambon tadi...cantek je kan tekstur nye
cam sarang madu lebah pn da...! haisshh sgt sedapp neh seb da abis stok
ari tu... sapa2 nak g Medan sila gtau ekk nak kirim order ini ambon...heheh..!




8 comments:

Aleeya said...

nampak sedappp ha la cam kek lapis pun iyer

LYaFRINA said...

UISHH..PELIK GAK.. APE KEBENDE AMBON TU.. RUPA2NYA KEK LA.. WAA.NMPK SEDAP..
HALWA MASKAT?? MMG PERNAH DGR N KAT SINI PON PGIL G2.. TP LYA CONFIUS LA..Y MANA SATU HALWA MASKAT.. SBB MMG XSUKA MAKAN..

Fieza79 said...

Aleeya ~

mmg kek lapis pon leeya...sam je rasa cam Sawak nya..!


Lyafrina ~

halwa maskat tu yg kaler kuning2 tu..sll umh kenduri kawen or ari raya da la owg bt dan mkb..hehe..!
dia nya rasa cam liat2 sket..!

chugie said...

nampak cam sedap je ni fieza.. rupa dia macam bingka ubi lah..

zue @ annaleeya said...

mmg pestaim dgr ambon nih... tak pnah mkn,.. nmpk sedap...

psssttt... pinggan tuh same jerk mcm kita punyer... heheh!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak pernah dgr pon nama kek tu..
Tp nampak cam kek lapis srwk plak..
sedap yer..
Nk sikit..hiks.. :D

mek da ©™ said...

sdp tak..mcm mn rasanya

Ummi Aisyah said...

pernah makan ambon tu..memng sedapppp

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy