Wednesday, August 25, 2010

~ baHanG2 RaYa suDa TeRasa Ni.. ~

Sunggoh bahang raya suda terasa....heheh iya2 aje baru puasa 2 minggu dah beriya nak raya kan...muahaha

Ekseli minggu lepas daku dah stat mengemas apa yg patot...iya la takot kelam kabut pulak kalo wt last2 minit...tau je la last2 minit nk raya la paling byk urusan yg harus di setel kan...nak cuci langsir yg besar2 dan panjang2 tu...pastu nak gantung balek pon satu kij tu...dah tu cadar tilam nak kena setel suma...kuih raya lg nak kena sediakan huhu wt seniri 1 2 jenis kuih pon...dan bla..bla..

sudah nya ahad lepas kami 3 beranak dgn gigih nya menanggalkan sarung2 sofa tu...knp dgn gigihnya...? sbb korang tau kan betapa ssh payah nya kalo sesekali nak tanggalkan suma sarung2 sofa tu kan...maklom la setahun skali..muahahaa...!

ketat2 dan padat2..huhh susah gak tu tanpa bantuan en somi ku itu...hehe dia kije tak dpt la dia nak nolong si isteri nya ni...huhu kalo nak tau part ni daku paling tak suka nk wt iaitu tanggalkan dan buboh balek sarung2 sofa...fenat..!

sempat snap...maklom la buleh jgk wt coret coretan dan kenangan satu masa nanti...!



himpunan sarung2 dah siap tanggal...mesin pulak ambik alih kije part 2...hahaa

2 budak yang sentiasa rajen nak nolong mama nya ni...tp buleh tanggalkan satu je..yg nak nolong pong...hoho

sofa ku suda siap bogel..! hahaa...


ini la kije si Irfan tak habis2 dgn ape tu...B-Daman..? ntah la daku nak nyebot pon taktau...
yang pastinya selesai 1 kije...lalalaa...tgk sofa dh bogel maka terasa suda bahang raya hahaa maklom setahun sekali baru nak cuci sarung sofa kan...hohoo...korang cuci suma tu, setahun bape kali arr...?



15 comments:

Ena said...

heheh... ena tunggu last week la baru cucu lagi pun 2 last week dah cuci.. ena cuci 2- minggu sekali.. yerla budak2 makan minum ikut suka.. tumpah sana sni.. memg paksa rela la cuci selalu.. huhu

az rina a.k.a jaijina said...

alahai, dah siap kemas² dah die..mmg ler terasa bahang nak raya tu kan..rina mmg tak kemas mane pon rumah..camtu aje..ape lagi nk tambah² barang dlam umah..umah kecik aje, maklom ler..

|| NaFiRaa || said...

rajinnye!!! mmg penatkan tukat sarung sofa nih!! mmg guna tenaga yang banyak.. kena mintak tolong en suami jugak..kekekeke

'NuReeN' said...

awal ngemas.. x kalut kan.. nureen x rasa umah sendiri slalunya akan blk kg ja...
jom join contest ni...
http://nureenasir.blogspot.com/2010/08/contest-aku-raybon.html

Fieza79 said...

Ena

wahh biar betol ena cuci 2 minggu sekali...uwaa teruk nya fieza..!
tp dh tk nmpk kotor sgt maka tgu raya la baru cuci..huhu

Fieza79 said...

Rina

pe nk wt mmg dh pe'el mcm tu walo tk beraya rumah snri pon...

Fieza79 said...

Nafira

ha'ah mmg fenat tanggal sarung sofa..ingat kita je yh tehegeh2 nk tanggal menda ghupe gitu..kiye sama la kan...

Fieza79 said...

Nureen

walo kemas2 umah tp raya umah mak jugak...tk penah raya umah sniri pon..sekadar bt syarat je..hehe

chugie said...

cepatnye dah mula stat cuci bagai.. sy hujung minggu ni baru cadang nak cuci segala..

bahang dah rasa dh!

~aSHa~ said...

rajin nye ena cuci 2 minggu sekali.ehehe..asha ni bape bulan dah ni..erk dasat tak?


rasanye bila tgk gambo fieza ni semangat nak mengemas mula datang la..ehehehe

'NuReeN' said...

fieza ingat x pasal n3 nureen about Mcd.. ni nureen dpt info baru
http://nureenasir.blogspot.com/2010/08/isu-mc-donald.html

maslinamansor said...

tirai kat rumah mas hampir 2 tahun tak basuh... nampaknya nya kali ni kena basuh and beli lain.. hehehe

Aleeya said...

tak saba nak raya..lebih2 lagi balik beraya kg sendiri ahakz...

~Miss Sukasih~ said...

Hehehe...nasib baik la umah nieyla x pakai sofa yg de sarung2 nie...heheh..pakai kulit yg x yah nak masuk2...lap jer..hehehe..minggu nie ape plan kak fieza?

Aida said...

ni kira minggu 5s kat rumah lah ye .. hehehe ...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy