Wednesday, August 18, 2010

~ cuTi Ni...Tu PasaL La TelebeY ghaJen ni...! ~

wawahhh...ghajen ni sediakan juadah berbuka...suma pakai wt sniri takda satu pon beli k...alahai itu pon nk kecoh...

time coti leh la cenggini coz da masa kat umah tp bersilat jgk la nk wt kan suma tu...huhu tapi puas ati dpt sediakan juadah utk asben terchenta ku itu...

nk tgk ke..?





jenuh bersilat daku nak nyediakan ni sume...wt ni suma dlm masa 1 stgah jam sebelom berbuka...asben lambat beli brg...huhu

tgh gigih menguli bebola kuih gula melaka ni...pahtu nk rebus lak...ni btol2 dkt2 time nak berbuka ni...punya kelam kabut nya daku mengejar masa...hoho

Kuih Gula Melaka daku dh siap..! ishh byk lak kelapa parut tu...dh tk nmpk kaler ijo tu...huhu


ini Tauhu Sumbat Daging...wt 3 ketul je di belah dua...yg seketul lg bagi jiran sebelah sket...


Lauk utk makan dgn nasi daku cuma wt kan Kari Daging + Ubi Kentang....
opss ayam goreng tu beli lerr...Irfan punya tu sbb dia pose ari tu....gigih btol dia tahan lapo...sob..sob...

33 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

wahhh rajinnya dia...
bagusnya irfan dah belajar berpuasa...tak sabar nak tunggu irfan kita plak berpuasa...hehehe

fieza:kita dah pack shawl tu...minggu depan baru wat pos laju tau...hehehe

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

wahhh rajinnya dia...
bagusnya irfan dah belajar berpuasa...tak sabar nak tunggu irfan kita plak berpuasa...hehehe

fieza:kita dah pack shawl tu...minggu depan baru wat pos laju tau...hehehe

cheqna said...

wah..
bagusnya irfan..=)

HALAMANKU said...

wah akak.. manyaknyer.. naper tak ajak join.. fuh rajin tullah akak.. semua syedap2
cayalah irfan... posa.. cyok2 he he he

Ruziawati Bukhari said...

rajin fieza masak.. t masak yg mudah2 saje.. lebey2 x reti.. hehe..

zue @ annaleeya said...

rajin masak erk... buah melaka tuh peberet tau... klu org ganu panggil kuih onde-onde...

chugie said...

amboi.. banyaknye masak.. oooo fiza pun teringin nak makan onde2 ni ye.. heheheh:D

bestkan bila dapat masak untuk family?

en_me said...

ghajennyerr akak fieza itteww..

Fieza79 said...

Izan

Ifran baru blaja2 pose tahun ni tp selang2 ari...kesian lak kat dia...

ok tgu parcel dgn saba ni..hehee

Fieza79 said...

Cheqna

kena latih2 dari awal cheqna...

Fieza79 said...

Erma

biasa je masakan tu tak cam erma lg pndai masak2...

Fieza79 said...

Ruziawati

bln posa ni kena rajen sket..pahala pon berganda..heheh..
puas ati kalo dpt sediakan juadah berbuka snri..

Fieza79 said...

Zue

senang je nk wt onde2 tu...buat je la drpd beli kat luar kan..

Fieza79 said...

chugie

tingin nk mkn tu yg buat tu..
puas ati kalo masak siniri dr beli kat luar..

LYaFRINA said...

waaaaa.. byoknyer masok./. skali harung.. terror r tu..
tp puas atikan masak dgn tgn kita sndiri..

mamalieyna said...

waa sekali masuk dapur tuu...lazat nampak masakan...dh masuk 8 hari puasa, tak buat2 lg eina buah melaka tu..best mkn byk2 kan..ari tu en suami eina bwk blik dr moree...dpt mkn 6 biji, tak puas! huhu..

Fieza79 said...

Lyafrina

sekali harung Lya...menu tertunda yg tk dpt wt ari bekerja...time cuti ni masak habis habisan..hahaa

Fieza79 said...

mamalieyna

harus lazat masakan sniri..sedap th sedap masakan snri lg puas ati loo...
nnt nk tgk eina nya kuih buah melaka k..

maszmadi said...

wah!!! bestnye kan kalu dpt msak sndri.. puas ati.. tp hubby masz prefer beli jerk.. agaknyer masz masak x sedap kut.. nak kn blaja ngan fieza la.. boley?? hehe

ann @ hatiberbunga said...

wah.. rajinnya dia..!
meh bagi resepi buah melaka & tauhu sumbat daging tu. leh cuba kt rumah. hihi..

Aleeya said...

ni bley bukak kedai kat bazar ramadan ni..slera sungguh nengok nye huhuuu

mek da ©™ said...

haaaaaaaa dia lagi rajin..siap gentel2 kuih eeeee

mek da ©™ said...

haaaaaaaa dia lagi rajin..siap gentel2 kuih eeeee

Ena said...

skrg ni musim buah melak kan.. kat mana2 dok buat.. heheh.. ena je blm buat lagikk.. nak buat last week lupabeli barang.. hara this weekend jadi la sbb tekak dah terigin sangat sbb ramai dok pakat tayang.. heheh.

bagus dak irfan tahan dier yeh..

Fieza79 said...

Maszmadi

haha nk blaja...hishh resepi dh la pakai buboh je...huhuu

Fieza79 said...

ann

owhh nk resepi ke..nnt wt n3 buleh...

Fieza79 said...

Aleeya

owh yeahh takkan la... mau owg skali beli sok2 dh tak beli...hehee

Fieza79 said...

mek da

ala men gentel2 je...hehee owg malas pon leh wt..huhu

Fieza79 said...

Ena

itu la..dok tgk kwn2 bt buah melaka tu yg jd tingin nk mkn...

kena upah dulu baru leh pose tu Ena...tp tak thn jgk sekali2 dia rasa nk pose dia pose la...hahaa

maslinamansor said...

Rajin nyer fieza...

*tetiba teringin lak nak masak hari nie... :)

Intan Inn said...

wahhh sedap2 menu tue..erm tahu tue mcm best jer..hehhe bolehlah kongsi resepi...

Aida said...

fieza, kalau kat melaka org panggil kuih tu kuih onde² .. aida ni suka makan tp malas nak buat .. suka membeli je sbb aida sorang je kat rumah tu yg makan .. dia lagi sedap kalau gula melaka yg kat dlm tu banyak .. hmmmm .. sedapppp

♥Azie♥ said...

TAHNIAH AKAK...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy