Monday, August 30, 2010

~ TunJuk2 La PulaK.. ~

Setelah hampir 2 minggu lebih berpuasa maka tahap kerajenan itu kian berkurang...haishh knp leh jadik cenggitu...huhu tak baik kan...

Kalo sesekali main tunjuk2 apa salah nya, iya tak kwn2...lg pon en somi pon takda request yg mcm2 maybe dia phm kot si isteri nya ni makin lesu sejak akhir2 ni...uhukk mmg pon... kije opis yg melambak nak kena setelkan sebelom raya menjelang...kira tgh berkejaran nak cover suma...parah ni...hrp2 buleh la setel...mudahan amin....

So kalo dh penat berkejaran kat opis ni..hehe lawak je bunyi, maka bila sajok smpai umah bertambah lesu la badan daku yg kecik konet ni hoho...buleh lg tu terlelap seminit dua kalo selamat smpai umah tu...huhu

Sedar2 lg sejam nak berbuka..mak aii mahu tak kelam kabut...ohho...sudah nya daku lak request pada en somi ku beli itu nak ini nak makan itu..haishh suma nak la...kalo tak ditunaikan hasrat pewot ni tahu lak daku merajok bulan2 pose begini..muahahaa...sedeyy...!




Popia faberet walo nmpk kering je nampak mcm tak menarik je tp sedap tau...pahtu kebab..baru jumpa kebab tahun ni kalo tidak mau ari2 wajib ada atas meja...

En. somi belikan daging bakar cicah air asam...fuhh best gila ptg tu berbuka...siap dgn ikan bakar lg....hoho

dan...lauk pauk sampingan habuan berbuka ptg tu..daku cuma tanak nasi sajok ptg tu..

Sekian n3 petang2 cenggini....besok coti so kami nk g soping2 raya ni..ada sapa nak join tak...?
tak saba wehh bab2 soping nyoping neh...!




9 comments:

Noreen said...

nak join2...
sskali pe salahnyer kn kak=)))
tp reen lom lagi tahap tunjuk2...
tngh rajin msk tok ciksomi sbb lps nie dapur bercuti selama 2bln hahahaha

az rina a.k.a jaijina said...

ala, takpe..sesekali tunjuk² boleh aje..rina ni hari² dah tunjuk², hikhik..

MrS. F!zA said...

bkn selalu pon kan..kdg bkn malas tp jemu jgk mkn air tgn sndiri hari2..ekeke

Ena said...

betul tu.. kdgnaik jemu & buntu pk mende apa nak masak kan!.. so, beli pun ok asalkan sedap.. ;D

|| NaFiRaa || said...

ai hari2 beli kat bazar ramadhan.. x sempat nak masak..

mamalieyna said...

sesekali main tunjuk2 oklah tu...wooo sedapnya daging bakar! terliur weeh..huhu..

*best2x nak soping! hope gaji masuk ontime la esok ni..hehe..

'NuReeN' said...

tunjuk pon tunjuk la janji sedap kan...
mmg penat bila keja byk..

shopping raya x abis lg kerr??
nureen shopping 2 hari jerr
dah lengkap.. nureen follow jer asben yg tukang pilih hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

heheh..tunjuk2..
betul la tu
tunjuk tu tunjuk ni..

nampak sedap2 belaka lauk tunjuk2..:-)

Aida said...

sesekali ok apa .. mcm aida kat sini pun, utk kuih semer main tunjuk² je .. tp kalau bab yg berlauk, lebih rela masak .. bayangkan beli sayur rm3 cuma dapat 1 senduk .. tak puas hati betul ..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy