Tuesday, August 10, 2010

~ beronggeng di peNanG...! ~

Ni kesahnya citer2 di hari Ahad kami punya aktiviti beronggeng di Penang...
mula nya kami nya plan nk ke lain tapi dh terpaksa cancel last minit...daku la owg yg paling frust menonggeng tak boleh beronggeng kat tmpat yg dh di plankan...hehee leh ke cm tu...

Last2 asben wt plan simple dlm usaha gigih memujuk daku ni yg kiye dh mood suam2 kuku...ngeee

Mula tu majok nk lepak umah je hukk... dh majok tu mana pon tanak g dh...ngee
saba dn gigih je memujuk akhirnya usaha gigih asben bjaya jua...hohohoo...

Takpe la kat sini pon ok larr...janji asben lps raya g tmpt yg diplankan tuh...konfem..! hukk leh pcaya ke...??

sini mari tgk...kami di Kebun Bunga, Penang...




dlm usaha menyenap...kat tepi toilet pon jadik..!

Irfan yg maseh dlm ketakotan disergah kera2 kat situ...for information kat sini nama je Kebun Bunga tp takda mana pon bunganya, kera je byk smpaikan nk jenjalan pon seriau takot diterkam kera2 yg agak tak jinak tuh...muahahaa...


muka tensen...Irfan ckp kat daku ingatkan kera2 tu baik dn sukakan dia ghupe nya kera2 tu jahat sgt...hehee kelakar je..


suwoh Irfan habiskan kopok2 coz takot nnt tgh2 jenjalan kera2 tu dtg terkam kami...


huhuu..see muka daku tgh bengang tu...burok benar lorr...kelakar je tgk..

konon2 gaya ber photoshooting....tgh2 panas weyy berpeloh peloh kami...

kengkonon ni...ala2 ber photoshooting...ngee...sila jgn muntahh tgk aksi ngegada ni...


rehat jap...panas la plk cuaca ari tu...sgoh tak tahan la..


dh letih jln...kami naik ketapi..


round2 area situ ada la dlm 10 minit...




dh penat jln pewot pon dh lapa tekak pon dh haus...so pekena Roti Eskrem ni...sedapp..lama tak mkn mcm ni...hohohoo..


Irfan dn Anis dgn eskrem cawan....bdk2 berdua tu dh merengek2 lapa dpt eskrem tu senyap skjap sementara nk g cari mkn...huhuu daku pon lapor...








22 comments:

~Miss Sukasih~ said...

Wah...best nyer kak fieza...leh g jalan2...kat taman bunga lagi...hehehe...xmolah majuk2...pas raye nanti leh gi tempat lain..SELAMAT BERPUASA...;)

MrS. F!zA said...

masam je muka adik bergambar tu.. hehehe.. kbun bunga pnh smpai beberapa tahun yg lalu..

♥Azie♥ said...

wow..bestnyer g jalan2 di hari minggu

mamalieyna said...

waah melepaks di taman munge..best2x..gambo pun cantik2..terang mata memandang! ^_^

weeiii...congrate tau, monang tmpt pertama tuk contest..tudung kesayangan tu! bestnyer....^_^

Intan Inn said...

wahhh..seronok yer berjalan...hehehe....

|| NaFiRaa || said...

sonok jugak dapat pusing2 kat taman~ xtvt yang sihat jugak tuh~ :)

az rina a.k.a jaijina said...

syoknye..penang kat belah mane ni? kite ni nama aje dok penang tp nak jenjalan kat pulau sekali je..

Fieza79 said...

nieyla

best..best...lepak2 ilangkan boring..hehee

Fieza79 said...

Fiza

owhh penah smpai ehh..ni pon nama je dkt2 sini tp skali skala je pegi lepak2 situ..

Fieza79 said...

Azie

nama pon kuar jenjalan musti la best...

Intan Inn said...

akak maaf yer saya ada tepek n amik gambar akak letak kat n3 blog nak tgklah..halala kan yer gamabr tu

Fieza79 said...

mamalieyna

lepak2 ilangkan tensen tak jd g melancong...at last melancong ke sini je..huhu

ohhoo dpt tmpat pertama lg..tahniah utk daku..

Fieza79 said...

Intan

sonok la Intan...jejalan2 cuci mata dn hati..hehee

Fieza79 said...

Nafira

btol smpai berpeloh peloh tau..huhuu panas btol cuaca penang..huhu

Fieza79 said...

Rina

sama la kita..sekali sekala je nk kuar g penang...

Fieza79 said...

Intan

ohho gamba apakah itu intan..buleh aje..hehee

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye..jln2 ke taman bunga..
Tp apsal muke 2 beradik tu masam..hehe..Semua gmbr cantik2 & terang.. :)

LYaFRINA said...

dulu2.. sek rendah.. lya pernah smpai sini...
kat penang kan...

syoknya lepak atas rumput tu..skala skali dtg tempat y byk mghijau ni.. lega sikit otak kan..

'NuReeN' said...

janji dpt release tension kan.. x per la...
jom join contest nih
http://nureenasir.blogspot.com/2010/08/cute-teddy-bears-giveaway.html

M a W a D D a H said...

comey nya anak2 die..sweet...;)

cheqna said...

eskrem???
gulp...
pose pose..hahahahaha
selamat berpuasa kak =)

@e_da said...

bestnya jalan2 makan angin... posing2 sakan ngan anak2 seronok ek..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy