Monday, August 23, 2010

~ Da soPing RaYe skeT2... ~

Salam pagi sumer....

yihaa minggu ni daku buleh gigih berblogging semula...program latihan Sistem Perakaunan Berkomputer Angkasa suda berakhir untuk sesi kali ni...bakal menyusul sesi yang lain pulak nanti...sob..sob..

hoho rasa macam dah lama sgt tak jenjalan...ni nk stat jenjalan ni k...
ohh sebelom tu nk story sket kami dh soping raya tau...tapi yg ni soping edisi warm up..ehkeke buleh lak mcm tu kan...mcm2 hal...hehe

Yang dinamakan soping edisi warm up tu sbb nya kami soping apa yg sempat dulu...suntuk masa wehh nak jenjalan carik suma barang keperluan raya ni....lg pulak penat kan bulan2 pose nak gigih round2 shopping complex lagi...

sudah nya kami g carik baju nak pakai pagi raya dulu...kat sini nak carik tu sumer takyah g jauh2...dekat Gerai2 Jualan Warga Kemboja kat Kulim ni dah wt rambang mata..huhu yg sedihnya tahun ni tak sempat pon daku wt tempahan baju mcm tahun2 sebelom ni...kalo tak meriah je baju2 raya ku saban tahun...huhu first time nak carik baju raya ready made...huwaa...



lawo2 kan...mmg rambang mata dibuat nya...haishh..

ni lagi deretan baju2 ready made....cash n carry...heheh

ohhh ini la hasil rembatan setelah gigih memilih2....haishh fenin gak ehh nak carik baju sniri ni..huhu tgk yg ini tak bekenan yg itu tak bekenan suda nya pejam mata je la pape2 je la janji siap tersedia baju raya...muehehee...
Bermakna sedondon ijau la kami pagi raya nanti...hehe daku nya baju yg kaler ijau + biru tu k...
rasa2 lawo tak u olz...?

see...dak Irfan yang tgh pekena KFC...sunggoh tak bersopan kan mkn di khalayah ramai...hehee

nota : Kwn2 amacam dah ada yg soping raya ke...hehee..

33 comments:

Zaidah said...

wa...sedondon hijau...zai hari pertama pink..n kedua orange...hhihihi

mek da ©™ said...

wah ijau dia tahun nehhh..cantik tau

MrS. F!zA said...

yehhhhaaaaa! i loike kedai kemboja tu! dulu blh kata tiap2 mggu pi semata nk beli tdung bawal.. smpi dh jd kwn baik ng sorg akak kedai blkg tu tp bukan kemboja melayukita.. hehehe

Azfa said...

fiza, kt tepen ni pun byk kedai kemboja...byk pilihan.. baju ready made skrg ni kalo beli lg untung...cantik2 rega pun ok jer...skrg ni pun upah jait lg mahal dr rega kain!!! taun ni cikpa kaler gold..hijau taun lepas..

az rina a.k.a jaijina said...

wahh, dah sopping ek..semalam rina sopping gak, tp bukan baju raya..baju raya rina tahun ni dah awal² tempah..sopping barang² dapo skit..

tahun ni hubby cakap baju melayu dia recycle yh tahun lepas punye, hukhuk..

~aSHa~ said...

wah meriah hijau gitu..sama la kita kot....

irfan tu puasa ke tak?

danish sy puasa dia kata sambil mengunyah kuih...

mamalieyna said...

chanteeek..eina pun semalam kuar jenjalan kt soping complex..alahaai tergugat iman tgk bajur ready made..cun2 belaka! ^_^

Ain said...

kami pun hijau jugak tahun nie....

warna tema yang hubby pilih....

baju raya sume dah siap tempah dan beli, cuma kasut raya jer yang belum..

pssttt, cantik2 la baju kat situ, berkenan pulak nengoknya...

::Mamalyna:: said...

wah syoknyer shopping...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

syok nye sopink..
huhuhu, my turn blom lagikkk, hwaaa.. :((
oo, thn ni tema ijo ye cik kak.. shantek!!!

Tie-Ibu wawanisolehah said...

Soping Raya ..memang heaven kan..rasa cam nak beli semua hehe

Salam Ramadhan buat Fiza sekeluarga

Fieza79 said...

Zai

uhuu tahun ni tk sempat nak bekaler2 pakai je la pa yg da..huhu

Fieza79 said...

mek da

plan nk tema kaler lain tp rembat dh jadi kaler lain..huhu

Fieza79 said...

Fiza

owhh da semestinya owg kulim tahu kedai kemboja ni...skang da taste kulim lg ka Fiza..? heheh..maklom la sana lg byk pilihan kedai baju...huhu

Fieza79 said...

Azfa

btol la Azfa upah jait lg manal pada kain...tp itu la skuangnya kita dh pilij kaler kain yg kita bekenan siap dgn patern yg kita nk...

Fieza79 said...

Rina

untung la baju dh siap suma...fieza ni tgh sebok mencari2 ni...nnt brg dapo lg..huhu byk kije nk setel ni..

Fieza79 said...

asha

owhh sama ehh...sedondon la kita..hehee

Irfan tk puasa dia dh tk larat nk pose...

Fieza79 said...

mamalieyna

eina dh siap 3 pasang tk yah tergoda lg...hehee
p kedai baju mcm tu mmg rambang mata dn tergoda..!

Fieza79 said...

Ain

owwh sorang lg tema sedondon ijau..meriah la...

Fieza79 said...

mamalyna

mmg siok soping2 perabis wet...hehe

Fieza79 said...

Leily

baru soping sket da lg misi nk soping2 ni..hahaa

Noreen said...

santeknyer hijau..suke2 sntek kak
wah irfan xpuasa yea...

ayah,ummi, farish said...

maya br jer shopig bj raya utk farish jer...baju melayu hubby & farish dah ader..nampaknyer ummi dia x beray lah thun ni//hehhheh

Mimie Fazira said...

wahhh ... besnye shoppinggg ...

acik mimie hujung minggu ni baru nak p beli untuk anak2 pulak ...

huhuhuh .... takut terbeli lagi untuk mak si anak ....

LYaFRINA said...

smua baju dh tempah... tp ntah la smpat siap k x.. tp mmg hrp apa2 pon bju utk 1st raya smpat la siap.. sbb kalo x..x meriahla x sedondon..

lya thn lps dh kaler ijau..

baju asya pun semua dh ada. dh beli start dr awl thn lg..bju tu beso.. trus transfer k raya..
n ada gak bju y pttnya pakai thn lps.. tp saiz besor..

just nak cari tshirt j la utk asya matching dgn skirt n sluar..

'NuReeN' said...

awainyerr dh shopping
nureen x der lagi pon
mcm thn lepas en asben ja beli kat Kl
tahun ni pon rasanya dia nak cr ja kat KL sebelum balik cini..
fyi fieza en.asben dh dpt tukar balik keja penang.. ;)
happy sgt2

♥Azie♥ said...

tema hijau yer..insyaallah sama la h kita,,,hijau jugakk

|| NaFiRaa || said...

saya dah siap tempah kat kampung dah..muehehe.. tinggal beli baju hubby jek~

Ena said...

wahhhh.. hjau.. 2 last year punyer tema.. this year purple pulak.. ;D

cheqna said...

belum shoping
huarghhh
tak tahu bila nak g jenjalan ni

chugie said...

cantiknye hasil rembatan mu fieza.. i like! selamat sy dh siap tempah.. kalau idak, mau fening nak mencarinye di waktu ramadhan ni.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

fiza ni kurus slim..senang la cari baju cash n carry..if sy mmg sah2 takleh sbb makin gumuk..wkekeke

dapnye KFC>.nak cikit boley?

Aida said...

tahun ni kaler hijua ye ? aida tahun lepas dah hijau .. tahun ni light purple .. hehehe .. tahun depan nak amik oren plak lah .. kekeke .. gilerr kan .. siap tahun depan dah plan kaler apa .. harap tak lah buncit .. nanti tak bley nak sedondon dgn anak²

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy