Monday, August 2, 2010

~ Nikon jua pilihan ku...! ~

Yeaayyy....setelah fenin pilih memilih yg mana 1 yg the best..akhirnya aku rembat jenama Nikon setelah gigih men servey...! muahahaa..

Thanks wt kengkawan yg komen balas di n3 aku ari tu...ni kiye amik kiye pendapat kengkawan jgk ni...siap bagi info bagai...tq bebanyak..terutama nya Azie...2 3 kali komen balas tu...tq Azie..

ni antara komen2 balas kengkawan..!


Intan Inn said...
salam akak semua kamera ok..nikon...canon..tue yg dslr lah... lau yg biasa akak jgn pilih olympus..kebanyakkan sedara sye pakai tue kata cepat rosak..tp tgklah bajet skrg kamera dah banyak choice...akak inn tag akak join contest tau..
July 30, 2010 2:28 PM

Ena said...
betul tu.. olympus memg nampak cantik dan murah tapi cepat rosak.. akak sendiri pernah la tanya tauke kedi yg jual camera ni dulu.. memg dia nasihatkan jgn beli olympus.. then best adalah Nikon la..tapi kalo yg biasa canon la.. sony & samsung pun ok..
July 30, 2010 2:46 PM

♥Azie♥ said...
AKAK SAYA PENGGUNA OLYMPUS ...MMG GAMBAR CANTIK TAPI CEPAT ROSAK...BETUL KATA BLOGGER YANG LAIN..BETTER BELI CANON NIKON @ SONY.
July 30, 2010 2:57 PM

Intan Inn said...
erm betul kata kengkawa tue..so tak salah saya bgtau..hehhe..sbb saya pernah keje kedai kamera dulu...gambar mmg cantik n terang ..tapi tak tahulah kenapa cepat rosak..huhuhu...
July 30, 2010 3:03 PM

Zaidah said...
ade yang mengatakan nikon ok...tapi tak tahulah...
July 30, 2010 3:26 PM

fndrocka said...
beli handphone sony yang ada kamera 10 megapixel...oklah tu..eheh
July 30, 2010 3:45 PM


♥Azie♥ said...
ikut akak la.kalau pandai jaga tak mungkin rosak....saya ganaz sikit kak dah 2 kali saya repair olmpus.1 sekali masalah zoom dia ke dua masalah memory card asyik suh format jer.tak dapat di nafikan gambar mmg cantik.Sony pun ok.Saya pun tengah survey camera...pening kan untuk buat 1 keputusan
July 30, 2010 4:28 PM


Lily said...
Lily X tau nk suggest kamera mana..koz selama ni lily guna kamera n/set jer..hehehe.. :D
July 30, 2010 8:12 PM

Ain said...
ain pernah dan masih pakai nikon coolpix....harga dalam rm400 lebih...gambar terang dan jelas. nak rakam video pun boleh....so far dah 4 tahun pakai mmg tak pernah ada problem ngan kamera nie....memangg berbaloi.... hehehe
July 31, 2010 7:22 AM

NaFiRaa said...
olympus yg ai baru beli pon okeh gak.. murah jek.. quality gambar pon okeh~
July 31, 2010 11:28 AM

cheqna said...
kak..cheqna pun tengah buat pilihan nak beli kamera dalam kepala cap canon je..tapi tak tahu r...nak gak survey2 ni..
July 31, 2010 5:18 PM

♥Azie♥ said...
http://www.mudah.my/Nikon+Coolpix+8+0+Megapixel+Brand+New+Camera-6738265.htmakak tgk cni camera nie mura 8.0 lagi tue
August 1, 2010 10:31 AM


gigih kan kengkawan2 nak nolongg..?
so ini la kamera yg di rembat...rembat lps bayo tau...ngee...



so ini la kamera iteww... sory...curik gamba dr en google...! rega RM 599.00 12.0 megapixels...ok tak..?

nampak bergaya dan kualiti gamba kiye ok la wt aku...dh nerai snap2 so puas ati lorr...!

okeh..mmg siyes iteww la rembatan hasil survey2 yerkk....!



17 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

eh camera kita samalah cuma kiter punyer warna pink...gambo ok jerk...

mamalieyna said...

ooh tkdan nak komen, eina pakai olympus, first time..gambo mmg cantik..lum la ada mslh..hope takde mslh..huhu..pepun NIKON pun cun tuu...^_^

psst ada something 4u..nnti jengok umah eina eh..hehe..

Ena said...

akhirnya..
akak pun guna Nikon juga tapi dah lama tak guna.. bukan apa.. guna hp aje skrg nie.. sbb malas nak bawak dua2 sekali.. ;D

ok la tu kan!..

umialya said...

wahh lepas ni, psti n3 baru makin ceria n meriah..

Fieza79 said...

Anje

sama ke...hrp2 ok la tak wt hal...

Fieza79 said...

mamalieyna

ohhoo eina pki olympus ehh...olympus pon cantek kan eina...pape je la asal leh snap2 dh noo...

Fieza79 said...

Ena

la dh da kamera pon maseh gn hnpon..mmg save ni...
nikon jgk sama la kita...ehh jap ena umo bape..? konfius...

Fieza79 said...

umialya

knp selama ni tak ceria ke..hehee gurau je umialya...
biyase la dh kamera baru gian la nak snap2...

MrS. F!zA said...

wah dh rembat yg baru..nk cri gak kompak sng blogger tegar nk usung kamera dlm henbag..suka canon is tu..mhl la plk..huhu

Fieza79 said...

yg jenis cenggitu snang nk usung kemana2 kecik nipis n ringan..!siap sedia je kamera dlm henbag...hehee

Intan Inn said...

wahh..bestlah yer kak dah ada kamera baru...good choice..pas nie leh snap gambar anak n akak byk2 yer..mesti cantik..

|| NaFiRaa || said...

merah~ cantekkkkkk!!!

Zaidah said...

cantik gitu...lepas nie berposing sakanlah lepas nie...

~aSHa~ said...

wah mesti byk gambar2 menarik ni...bleh tumpang sekaki

♥Azie♥ said...

SAYA RASA DAH BG KOMEN TADI HUHUHUHU,...AKAK LEH SATYA TUMPANG BERGAMBAR YER

Fieza79 said...

Intan

meh kita bgamba ramai2 heheh..


Nafira

semestinya merah sentiasa jd pilihan..


Zaidah

dh mmg gila lensa ni kan...?


Asha

tak sempat snap byk2 lg..lps ni..hehee


Azie

buleh je Azie..jom join snap2..gedik2..! thanks Azie for ur info..

mek da ©™ said...

mek jugak xde kamera..pakai hp jeeee..eeee

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy