Tuesday, August 24, 2010

~ meNu BerbuKa LaGi.. ~

Hari ni 14 Ramadhan...2 minggu suda kita berpuasa...sekejap je kan..hoho..
Saban tahun bila sambut je Ramadhan maka tak kering la tangan ni haa...sediakan juadah berbuka + bersahur ni...

hehee sesungguhnya kalo bukan di bln Ramadhan malas je rasa nk masok dapo hoho...itu la yg dikatakan keberberkatan bulan Ramadhan Al-Mubarak...ikhlas je menyediakan juadah bagai utk kuarga terchenta ku nak2 lagi Anis ku itu gigih berpuasa penoh tahun ni lg la bertambah semangat itu...

Hahaa..menu berbuka lagi ala kadar je...lebih2 tak reti..huhu



buat cekodok, kuih cara dan Tomyam...!


ini buktinya...!

Cukop suka buat Kuih Cara...sebab senang dan sedap..! kalo buat sniri ni buleh letak gula byk2 kat tengah2 tu...kalo beli tu sll nya dorang letak sket je tak rasa pon manis2 kuih tu...huhu


dh siap...!

ini lagi senang Cekodok Pisang...main ramas2 je..ohho..


maka ini la sajok menu berbuka simple kami...takda beli pa2 lagi takot membazir lak...yg pastinya suma tu licin habis dan takda la makanan lg utk tong sampah...hahaa..



35 comments:

cheqna said...

salam
yang penting pinggan kita sama
hahahahahaha
memang ebsh masak sendiri kan??

Ena said...

kuih cara sendiri.. wahh.. bestnyerr.. ena tak de lak bekas nak masak kuih cara tu.. teringin nak makan&masak sendiri tapi memg malas nak beli..

memg nampak sedap la..

mek da ©™ said...

pandainya buat kuih cara..hehe..lg satu cekodok tuh sama size tuu mcm mn tuuu nk blaja jgkk eeeeeeeee

Fieza79 said...

cheqna

ohh pinggan sama ehh...ok la tu taste yg sama..haa..

Fieza79 said...

Ena

fieza pon pinjam acuan mak punya hikk...

Fieza79 said...

mek da

nk bagi cekodok tu sama saiz jemput la ngan jari tgn mesti sama saiz nya..pahtu golek2kan cekodok yg dlm kuali dgn sudip tu biar jadi btol2 bulat dn sama saiz..so takda la penyet2 heee...

Intan Inn said...

erm sedapnyer kueh cara tue..buat sendiri kg mmg best kan terliur intan tgk..erm tp cekodok tue mcm best je gebu2..

maslinamansor said...

bila masak sendiri baru puas hati kan... :)

mamamiya said...

sedapnya nmpak cara dengan cukkodok tuh......nyum32x

♥Azie♥ said...

adohai...tgk kuih cara akak teringat kat mak...tak sabar nak balik kulim nie

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wahh rajinnye wat kueh cara
peberet sy tuh
bak mai seketui..ehehe

'NuReeN' said...

msk sendiri puas ati kan... kueh wat masa ni x buat lagi.. en.asben ada buat sekali minggu lps.. dia buat puding caramel @ puding telur.. sedap...

maszmadi said...

eee bestnyer fieza pandai masak... siap masak kuih lagi... best best

az rina a.k.a jaijina said...

wow, mmg ghajin ye fieza masak² bulan pose ni..bagus², leh jimat kalau masak hari²..kalau yg beli tu belom tentu sedap kan..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

semuanya nampak best time pose ni...tak pernah buat kueh cara.rase macam nak try la sklai taun ni.

HALAMANKU said...

Salam Kak Fieza.. wah meriahnyer menu.. kalaulah dapat join.. he he he

|| NaFiRaa || said...

kuih cara buat sendirik??? pandainye~ saya beli jek semua juadah berbuka~

mamalieyna said...

aiyakk...leh terliur la pulak tengah2 hari ni..wuwuu..

kuih cara?..bestnyer...beli mmg takbest..sikit je gula..huh! nk buat sndiri, acuan pun takdak ni..bestnye, leh mkn puas2!

LYaFRINA said...

buat sndiri k kuih cara tu?? pndai yer.. lya x pnah tau buat camner.. tau mkn j.. heheh

Fieza79 said...

Intan

ha lawa ke gupe cekodok cenggitu..hudoh sgt rasanya...

Fieza79 said...

maslina

btol msk sniri lg puas ati..!

Fieza79 said...

Azie

wahh Azie dh rindu kg halaman...kena balek coti awal2 tu...

Fieza79 said...

Rose

nnt fieza bagi sepinggan..! heheh..

Fieza79 said...

Nureen

la ye ke asben pndai msk ka nureen...best la nureen tk yah ssh dh..

Fieza79 said...

maszmadi

tk pndai mana pon cincai2 buleh la...nmpk lawo tp tk sedap pong...hehe merendah diri ni..

Fieza79 said...

ummi aisyah

bkn pa dk tgk org wt kita pon tingin nk wt biasanya mak rajen wt kita mkn je sekali sekala bln posa ni kena la rajen2 sket sbb nk mkn puas2...

Fieza79 said...

Rina

ha'ah jimat belanja...kalo beli pon asik buang je sbb tk menepati selera...penjual2 ni kdg bt cincai2 asal ada ja..

Fieza79 said...

nafira

mau tk pndai senang sgt nk wt kuih tu..hehe

Fieza79 said...

mamalieyna

fieza pon rembat acuan man..hahaa..! btol la buat sniri leh taruh gula byk2..best!

Fieza79 said...

Lyafrina

tgk mmg nmpk cm renyah je tp senang sgt Lya...leh main2 lg..hikk

Ain said...

sodappnya cekodok pisang.....

ain tak suka kalau makan kuih cara yang banyak gula....

suka yang ada gula sikit jer....

hehe...

Aida said...

fieza, aida suka makan kuih cara tu .. sampai sanggup order kat mersing kalau balik sana .. tp kalau kat kl, rasa tepung je .. gula haram tak rasa .. muahaha ..
sila lah syer resipi .. nanti bley saya cuba .. :)

** maaf ye .. lama tak menjenguk rumah awak .. **

Ain said...

fieza, jom join kontest ni...

http://aindancontest.blogspot.com/2010/08/peraduan-teka-dan-menang-oleh-miza.html

chugie said...

ish.. semuanye sedap.. cekodok tu sedap, kuih cara tu sedap.. tom yam tu lg lah marbelesnye! aduh..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

semuanye nampak cedap2..terutamanya tomyam tu..pandai gak fieza wat kuih cara tu yer.. :)

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy