Wednesday, September 1, 2010

~ NaSi beRiYani ...buaT aTau beLi...? ~

Hari ni sudah 1 September ye kwn2...adeihh sekejap sgt masa berlalu kan sedar2 dah hampir penghujung Ramadhan kan...

Tak sabar pon iya ni menanti anak bulan Syawal...hehe puasa belom cukop dah sebok nak raya...ehkeke tapi yang pastinya daku bakal beraya awal...hoho ntah knp ye kwn2...alaa sniri mau ingat la bendera merah belom dtg lagi ni...maybe 3 4 ari lagi ni muncul la ia hehe...kalo lewat sket dtg nya maka beraya terus la daku smpai betol2 bulan Syawal...muahahaa...

Kwn2 seme dah prepare kuih raya dh ke...beli atau buatan sniri...? hehe daku tahun ni ntah knp lambat benor mood nak wt kuih raya ni tak muncul2 lagi..ke mana kah dikau pergi wahai mood itew...kalo idak daku dh siap 1 2 jenis kuih jgk ni...huhu knp takda mood ni...tolonnn..!

Okeh la membebel panjang sunggoh jom tgk menu berbuka special ini...Nasi Beriani u...mavelesss...! ai wt sniri ye..hohoo..




btol kah daku yg buat ini seme...hooho sila jgn percaya..muahahaa...ini seme daku beli kat Nasi Kandar Hussain @ GianT ye...eheh...
wahhh maveles ni...ntah mcm mana si somi tercinta ku itu teringat nak belikan Nasi Beriyani ni...kata nya sbb dia terdengar si isteri nya ni tersebut nk Nasi Beriyani...haha buleh pulakk...takda request takda kecoh2 di beli kan pulak...bagus btol somi ku tu..hehe
tgahri tu daku cuma buat agar2 merah je....tgh rajen boring2 time tengahari takda nk wt apa maka dgn gigih nya daku buat ini...
ini saja la menu berbuka kami petang tu...simple kan...




22 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

huhu
ingatkan fieza yang buat tadi...


kita ada anto pos laju shawl tuk fieza...tak tau dah terima ke belum...

Ena said...

tu bukan simple lagi tu.. dah berat dah tu.. nampak menyelerakan la nasi beriani tu..

mamalieyna said...

waaah...baru nak kata'kagumnya!' masak semua tuuu...hehe..

sesekali beli pe salahnya! yummy..mana ada simple tuu..beraaat! ^_^

MrS. F!zA said...

huhuhu beria dgr cerita igt buat sendiri...nk baca la penat lelah k.fieza..hahahaha beli ropanya.. huhuhuhu

agar2 merah dh lama tk mkn!! kalo blk kulim ni dh tntu wan buat tiap2 kali buka posa..hehehe

Fieza79 said...

Izan

hahaa dh tertipu...tak wat la malas nk tgk resepi nk wt beli kg senang..hehe

oh ye ke belom smpai lg la cayang...hehe thanks..!

Fieza79 said...

Ena

lama tk mkn nasi beriyani..tb2 hubby belikan..rasa best je berbuka ptg tu..

Fieza79 said...

mamalieyna

hahaa tipah tertipu..gimik semata..!

malas nk berat2 otak pk nk msk apa dh so beli je..eheh

Fieza79 said...

Fiza

sori u..telah hampir tertipu..!
bila nya nk balek kulim tu..raya tahun ni beraya kat kulim ye..?

az rina a.k.a jaijina said...

baru nak mintak resepi nasi beriyani tadi, sekali beli plak, ekekek..

Azfa said...

azfa dh pekena nasi beriani 1st posa aritu...mil yg buat...tapi nasi beriani mamak jugak yg sedap...hehe

HALAMANKU said...

fuh kusangkakan memang akak yg buat ha ha ha.. rajintul.. nampakpun mcm syedap..

~aSHa~ said...

ermm agaknye tak dtg dah kot bendera merah tu..ehehe mana tau ada rezeki 'adik' tuk raya nanti..ehehehe...berita gembira ke kan...

'NuReeN' said...

oooppppssss hari ni daku bendera merah hehhee... mula2 posa ari 2 dah bendera merah 3 ari.. tgk2 ari ni mai plak ingatkan smpi end ramadan bru nk mai.. byk ari loorrr kena ganti..

briyani wow menarik.. tp nureen x puas la klau berbuka x mkn nasi putih.. klau gini sure mkn x lajak..

biskut raya MIL yg buat.. hehehhee x der buat pon..

hajarus said...

ingatkan akak wat tadi.. baru nak minta share resepi.. ha3x... meriah gak menu berbuka akak... nyam2x..

Intan Inn said...

erm agar2 tue warna menarik mesti sedap kan...erm akak samalah macam intan mood raya tue belum marii lagilah...

Aleeya said...

byk2 tu ..teliuq tengok agar2 merah turrrr..huhhhh cobaaannnnnnnnn

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

fieza
sori mori...baru tepon hubby tadi...rupanya baru dia wat pos laju tadi...cehh...so esok lusa sampailah itu...sori ye...

nak kena my hubby tu...biasa dia...

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. ingatkan betol2 masak nasi beriyani tadi.. agar2 tuh nampak sedap jek tengah2 hari nih~

LYaFRINA said...

LYA.. POSE NI MAKAN2 LAGI NASI BERIANI.. RASA CPT SGT THN NI.. PEJAM CLIK PEJAM CELIK..TGAL 8 HARI J LAGI... CPTNYA....

umialya said...

patut le nmpk sedaaaaap je nasi beriani tu.. rupa2nya..

ntah le, akakpn mood ntah kemana, sejenis biskutpn x der.. agak2nya kunyah je kerepek bwg yg siap order smpai 6kg tu. huhu

::Mamalyna:: said...

wah...ingatkan fieza buat sendiri tadik... nampak sedap jer nasik tue...

Aida said...

baru nak percaya .. bila baca sampai habis, sumpah i tertipu .. hahaha .. tengok nasi tu mcm sedap je .. :)

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy