Monday, November 15, 2010

Cactus Point pulak...

Salam...

Isnin dtg lagi balek2 maseh ber 'topik' kan pasal CH...kali ni kami kat Cactus Point pulak...masuk sini free sebab tu kami gagah singgah jugak sini...walaupon dlm plan nak turun dari situ dah...rasa nya dah habih pusing kot...hehe

Sesaje singgah2 round2 menghabis kan masa yg ada...CH ni satu ari pusing pon leh habis tempat yg nak dilawati...coz sume tmpat berasaskan benda yg sama...ldg teh.. ldg stroberi...balek2 tu je larr....so jejalah mana yg sempat je...umat manusia pon agak sesak so nak singgah sesuka ati tu tak dpt lah...susah nk parking lorr....huhuu

Jom layan photos...!






sempat la menyenap pokok2 kaktus kat sini...



mcm2 ada kan...sesape nk beli boleh aje kat sini...



malang nya aku langsung tak berminat tanam menanam pokok ni...




kat laman umah tetap ada pokok kaktus ni...tu pon lama dulu tanam nya..sekarang msh ada lg coz pokok ni senang nak jaga dan usia nya panjang...


pokok stroberi pon ade kat sini...tp daun je buah nya takde...




Irfan cuba2 pegang duri kaktus...gimik je tu padahal tak berani pon sebena nya...hehe


woww...besor giler..duri pon mak aii gerun pulak...


area bunga bungaan...lawa2 just jamu mata je la..

suka sgt bunga ni....cantek kan..?



cakkk...!


wuwuu...nice lah bungaan ni...


okeh...nak blah suda...kami just beli kopok sayo..kopok ubi keledek dan kopok keladi...balek goreng sniri...sedap wooo...!

Lepas ni last destinasi kami di CH...lagi singgahan kami di Ladang Teh...hehe maseh keterujaan di Ladang Teh...hohoo...

Sekian..

Till then~



38 comments:

Ena said...

cantik la kektes tu kan!

kektes, ehehe.. suka hati je eja.. =P
ena dulu beli tapi tak lama dah mati.. huhu.. tak pandai jg..

mek da ©™ said...

hihi xpe suka tgk gambo vey clear..emmm till then..cpt smbung eekekek

LYaFRINA said...

bestnyer.. lya mmg suka g tmpat mcm ni.. suka alam semulajdi...
bila la nak smpai sini.. kna jga kesihatan molek2 lps ni, kalo nk bjln2

**sHiKinn** said...

slmat pagi kak fieza..amboi pg2 dah update blog..ehee..kak fieza pakai camera apa eh..cantik jer gambarnya.

MrS. F!zA said...

pnh beli 2 jins kaktus pstu mati camtu je w/p air dah siram.. haishh kecewa sgguh..

cantik la kaktus tu..seswai ltk tpi meja opis ni ha.. aha

~~*Lady Salwa*~~ said...

tringin nak tanam kaktus besar tu... kalo pi CH nanti leh la beli... hehe

ciK mOt ©™ said...

kak...akak beli tak brokoli celup tepung yang saya kirm tu...hehehe....

Ogy said...

fieza guna camera apa yg...clear tul gambar....hik3

Fieza79 said...

Ena

kaktus ni sebena nya sng jaga...siram air seminggu sekali pon dh ok..

Fieza79 said...

mek da

hehe tenkiu...sila2 la jamu mata di sini ye mek da..

Fieza79 said...

Lyafrina

mmg menenang kan minda if jenjalan jauh dari kediaman kita Lya...relaks minda nak2 tmpt cm ni kan...

cpt pasti kan kesihatan molek2 je nnt leh arr p..

Fieza79 said...

Shikin

shikin..kfieza ni kan tiap2 pg awal2 dh update tau..telepas pndng la tu hehe tkpe...

owhh pakai kamera nikon coolpix...

Fieza79 said...

Fiza

tu la ari tu tk terfikir lak nak beli letak atas meja opis...rugi2..!

Fieza79 said...

Salwa

if kaktus besor tu btahun baru nk jd besor gitu kan...if beli yg mmg siap besor ok larr..cuma jg je...

Fieza79 said...

Izan

jgn kata beli nak singgah pon tak ari tu..hehe tingin pulak cendawan celup tepung..rugi lahh..

ehh brokoli celup tepung pon ade ehh..hishh ketinggalan btol..nmpk sgt bjalan tk abih..!

Fieza79 said...

Ogy

guna kamera nikon coolpix s3000...hasihh nmpk nya ramai org ckp cantek gambo..rasa nk cancel lah plan nk dpt kan DSLR..! hehe

Huda said...

kaktus mmg cantik2 kan :) huda dulu suke bela..skang dh xde dh :)

Aida said...

banyak beli kektes tu tak ?? aida ingat nak pegi lah cuti skolah ni .. hmm .. akan diuruskan ..

Aida said...
This comment has been removed by the author.
Aida said...
This comment has been removed by the author.
zue @ annaleeya said...

bestnyer... suke gak kaktus... citer jer fieza... tak jemu pon... skrg2nya kita yg tak dpt pegi nih, tgk gamba jerlah... hehehe!!!

Amy Syaquena said...

salam..

mother in law suka sangat kaktus, hari tue gi cameron shopping sakan...

Ieza said...

dulu ada gak beli kektus ni...cantik susun kt tingkap...dn suka lar sbb kektus ni tahan kn bertahun pn maintain ok jer..

Fieza79 said...

Huda

sm la dl pon kita suka bela kaktus...skrg dh mls..!

Fieza79 said...

Aida

pegi Aida jgn tk pegi...leh tgk citer CH Aida pulak...

::Mamalyna:: said...

cantik...tp ngeri plak tengok fieza rapat2 ngan kaktus beso tue, takut tercucok jer, hehee

Fieza79 said...

Zue

tenkiu..tenkiu..!

Fieza79 said...

Ieza

btol tu dia thn lama...tu yg best tu..tp ttp mls nk tanam jgk...hehe

Fieza79 said...

Amy

ohh ye ke..mesti byk jenis kaktus peliharaan MIL kan..?

Fieza79 said...

Mamalyna

hehe..berlakon je tu gaya nya..tk kena pong..hehe

duri tu giler nya tajam..mmg ngeri tgk..

ainazliena said...

indahnyer pemandangan...wpon dpt dipndg hanya dlm blog..

~Siti Hajar~ said...

Fieza, km paling suka kaktus! dulu ms p CH, km bwk blk kaktus byk sgt, pastu bg survenior kat kwn2 pun kaktus gak, stp 1 meja kat opis ada kaktus...tapi...malangnya kaktus km xlama, hbs cik ti (tikus) makan, yg heran ada duri pun dia makan serupa gak..haha

wahida said...

wow!!! ada mcm2 rupanya kaktus ni kan....mmg cantik ciptaan Allah...

~Miss Sukasih~ said...

Wah...teruja gler...nak g jugak la...hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cantik2la gambar fieza amek..suka tgk :-)

Intan Inn said...

cactus sangat comel walupun berduri...erm dari cactus lah melekat nama tue dari kecik sampailah skrg...hehehhee...nama intan tue...gelaran..berduri walaupun kecik.hehehee

mamalieyna said...

TERJAHAN XPRESS..HUHU..BZ'S LA THIS WEEK PUN..

CANTIKS SEMUA PICCAS,,HUHU..TERUJA NAK KE SANA GAK! ^_^

'NuReeN' said...

cantik la kaktus2 tue... knape x sambar 1.. hehee

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy