Monday, November 22, 2010

Menu raya kami....

Salam....

Nak tunjuk menu raya kami pulak ye...biasa nya kalau juadah raya mesti la yg berkuah selalu tapi kali ni ubah tradisi buat nasi pulak...ni aku nya idea la ni kehkehh....!

Hari pertama - Nasi Ayam
Hari Kedua - Nasi Daging
Hari Ketiga - Nasi berlauk + daging panggang

Sekali sekala buat juadah nasi so tiada yg berkuah...suma pakai amik resepi mudah aku...tak seberapa janji sedap dn kenyang di makan..hohoo...!

Jom layan photos makanan itu yg sempat di snap...!


Menu hari pertama


perapan ayam....


nasi ayam yg sudah ditanak...



ayam perapan yg digoreng....


ohh ini la hasil nya....utk kami2 aje bukan bikin tetamu makan yehh...kuikui



Nasi Ayam yg siap masak...agak pucat kaler nya..


Anis dan Nurul yg enak menjamu selera...setelah kepenatan bermain...




Menu Hari Kedua



Nasi Daging...byk sungguh daging korban..tak putus2 dpt sedekah daging korban ari tu...


makan nasi dgg + daging cicah air asam...fheww...kecur air liur...!



Menu hari ketiga


jelatah timun buat mkn dgn nasi putih...



daging bakar + air asam...

makan daging aje la 2-3 ari tu...tu pon belom lg memenuhi undangan kenduri korban di sana sini...mak ayah je g wakil kan...aku..sguh kemalasan...! ntah nape lerrr...huhuu

sekian

till then


25 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah sedapnya menu raya akak, semua masak sendiri ek...

Huda said...

sedap2nye makanan tu..nak join sekali la :)

LYaFRINA said...

mula2 pg raya tu nk buat nasi ayam, gak.. last2 x jd.. cz layan asya y x sihat...

tp kelmarin MIL buat nasi ayam... blh la merasa

Ena said...

ENA INGAT NAK MASAK NASI TOMATO TAPI TAK JADI SBB TAK SEMPAT ..HAHAHHA

SEDAP LA NAMPAK SEMUA TU..

AIR ASAM.. PERGHHHHH!!

wahida said...

hampeh tol la...dah la x lunch lg neh...nasi ayam tu....arggghhhh....

NM02 said...

laparrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

..nOj.. said...

sedap sedapnye. seme sedap. nasik ayam nmpk sedap. daging bakar apetah lagi.

az rina a.k.a jaijina said...

pergh, bisa membangkitkan selera..

mamaaerish@eb said...

daging cecah air asam tuh mmy best... my fav ngan mama... pergghhhhhhh....

ciK mOt ©™ said...

kak, nak sikit daging...

MrS. F!zA said...

kak! tk pening ke mkn dging byk sgt??hehehe

firahadifa said...

uwahhhh.. nasi ayammmmmmmmmmm bestnyerrrrrr.. tetiba rase nk masak nasi ayam today

maszmadi said...

wah!! swonok kan kalu orang pandai masak ni, sebut jerk menu aper pon, jadik jerk biler masak..... kalu dapat kat masz, hm, mau daging tu kuar masuk peti ntah brape kali baru leh masak, tu pon yang simple2 jerk..... huhu

chugie said...

amboi.. sedapnye menu2 ni! menggamit perut ku.. espc daging bakar tu.. uwwwaaaa...

zue @ annaleeya said...

raya pertama tu pon masak nasi ayam gak... meriah masak2...

yg penting pinggan yg anis mkn tuh sama jer dgn pinggan org kuantan nih... hehehehe....

AnneRaini said...

saya punya daging ngan tulang dalam peti ntah bile nak masak..memang kenyang daging jela raya ni..

acik mimie said...

nasi daging .... owhhhh sedapnye ... belah2 utara je ade nasi daging mcm nih kan ... cecah air asam ... sedappppp

umialya said...

Sedapnya, daging bakar + air asam tu..

HALAMANKU said...

wau sedap2 menu akak... kalau join best ni... kenyang perut..

mek da ©™ said...

sdp2 nya laaaaaaa...nyummyy

Ogy said...

terlioonyaa g tgk daging bakar tu...sedapnyaaaaaa..seb bek tak mengidam...hik3

Ain said...

daging bakar cicah air asam!! kecur air liur nengoknyaaaa...

|| NaFiRaa || said...

perrgghhh.. memang meleleh.. semua menu sedap.. tetiba nak makan nasi ayam plak..kikiki

shi3la said...

wahhhhhh siap ader menu hari pertama kedua dan ketiga lagikk tuhh..rajinnyer la memasak..kagummmmm makkk...!!

Intan Inn said...

wow terliur intan tgk lauk pauk akak tau..huu lau dekat leh dtg rasa raya hari tue..hehehhee

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy