Monday, November 8, 2010

Pendakian Jumaat kami di Cameron Highlands...





Salam petang...

Hurmm...baru bole meng 'update' story pasal percutian kami pada Deepavali baru2 ni...walo maseh bercuti tapi urusan umah harus di setel kan...legaa urusan suma dah selesai...pasni leh la BW umah kwn2...pe 'cer' ari ni agak nya...tadi cuma sempat tgk tajok n3 kwn2 je...teruja nak baca tapi tak sempat tadi...

Okeh terus ke story yehh...kami bertolak pada pagi Jumaat selepas suboh lg...awal tu...teruja nak smpai awal kat atas sana nuu...so sampai nya kami di Cameron Highlands lebih kurang pukul 11 lebih...

Aduhh la sgt best angin kat atas sana...sejokk wehh...time tu cuaca agak redup...dan petang nya mmg ujan ...terus kehujanan kami...malam sebelom g tu huby dan terkena selesema...sket je la..risau jgk la nak jenjalan dlm keadaan huby mcm tu kan..nsb baek huby kuat...hahaa..

Okeh layan piccas...





pendakian kami bermula di Simpang Pulai...lebih selesa ikut jalan ni...

 masa ni dah terasa kenyamanan itu....save econ...

destinasi singgahan kami yg pertama...kedai barangan cenderahati...dah jumpa ni dulu harus singgah...byk lg tempat harus diterjah atas sana nun...tak beli byk pon ole2 kat sini...kang ada lg tempat yg lg murah pada ni...

geram tgk bantal2 tu...tapi tak beli byk pon..just beli 1 utk Anis...merengek sgt nak tu...
Anis pilih memilih yg mana satu bekenan...
soping ala kadar je...baru sgt smpai kang abis duit kat situ saje...soping secara berhemat ni...pastu kami terus menyelusuri jalan2 yg berliku2 tu...hehee
singgahan ladang teh yg pertama di Blue Valley...sgt cantek tmpt ni...pemandangan yg fantastik...hohoo...

Anis dan Irfan yg sgt teruja....lebih2 lg Irfan yg pertama kali menjejak kaki kat sini....tak tertawaf Irfan...suka dua badik tu maen lari2 dan nyorok2 balek pokok2 teh tu...
sungguh kehijauan....kenyamanan dan kedamain yg maseh melekat di hati...cewahhh...hehe
bertiga berposing...gamba berempat sguh susah nak dpt kan...tiada photog...hehe it's ok...janji tetap da snapan...
susah nak panggil bdk2 ni begamba...asyik lari sana sini di celahan pokok2 teh tu....saba je la aku...dorang dtg dekat je cpt2 aku tangkap...hahaa...
my photog yg sgt suka menyenap sepanjang kat sini...pe je aku buat harus di snap..hehee menyokong blogger kata nya....ngeee
hijau saujana mata memandang...


itu aje buat masa ni...nanti aku sambung ehh...lembap notebook aku ni nak meng 'edit' piccas...

sekian
till then...


33 comments:

mamaaerish@eb said...

bestnyerrrrrrrrrr.... indah sungguh panorama....... i lioke... u go girl... ;p

chugie said...

argh..jeles tau!

nk g cameron jugak, tp bila pk kan jalannye yg pusing2 tu.. aduh! mau pitam di buatnye.

cantik2 gambar tu..

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam~
bestnye...1 family merah ye, semerah buah stoberi 2..hehe..

Huda said...

sume pakai belang2 ek :) cantik piccas2 sume tu..hehe

MrS. F!zA said...

walllahhhh syiok plk tgk cameron... haitu p rasa tak best pon..bila tgk org duk kt ldg teh tu trus rasa best giler!!!

sedondong gitu! ahaks

Ena said...

cantik nye.. saujana mata memandang.. jeles ni.. tak dapat pergi.. huhu.. eh! tak la.. happy bila kawan2 happy kan!..
cepat sambung.. ;D

~~*Lady Salwa*~~ said...

owh, kalau dari utara ikut exit simpang pulai ek...

next year nak pergi nih... jadi tak sabo lak tengok gambar2 akak nih...

|| NaFiRaa || said...

seronoknye!!! jelesnye!! nak naik jugak!! gambar2 kat ladang teh tuh cantek sgt~ nak pergi sana jugakkkkkkk!!!

fieza.. sejuk lagi x kat sana???

~Siti Hajar~ said...

bestnyer p CH, teringat memori km berjimba2 d sana..hehe..

cantik2 pic Fieza..

Azfa said...

cantek nyer henbeg!!!! hehe...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cantiknyee
tak ramai org ke coti2 tu kak?

AnneRaini said...

wah..cemburu..cemburu...last pergi sana lepas kawen dulu..teringin nak pergi lg..
kak fiezaaaa...cemburu tau..dengki ni..heheheh

acik mimie said...

besnyee ... jalan2 cameron highland ... a'a betul tu .. ikut sg pulai jalan chantekss .. ikut tapah jalan lama ...

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

so sweet..g jalan2 pon ikut tema yek..

Fieza79 said...

eb

sguh indah eb...terpesona skjap..

Fieza79 said...

chugie

jln ikut spg pulai takda penin2 pusing2...rileks je...nk g ikut spg pulai tau...

Fieza79 said...

ayu

baru pasan tema merah semerah stoberi...hehe

Fieza79 said...

Huda

hehee kami suka sgt sedondon tau...

Fieza79 said...

Fiza

mmg best la fiza...mana pulak tk best nya Fiza g ari tu...

Fieza79 said...

Ena

Ena..skrg CH takda la sejuk sgt mcm dulu..try la bwk anak2..maybe tak sejuk sgt kot bt dorang...

Fieza79 said...

Salwa

ye la kalu org utara lg dekat spg pulai...

Fieza79 said...

Nafira

hahaa harus jeles kan..takda sejuk sgt mcm dulu...

Fieza79 said...

Siti HAjar

hurmm baru buleh g pulak ari tu...best noo hajar kat sana..sejokk..!

Fieza79 said...

Azfa

hahaa henbeg di tegur ye...

Fieza79 said...

Rose

mmg ramai gila..jem teruss...

Fieza79 said...

Anne

hehe nk mengundang cemburu ni...harus pegi nnt anne...

Fieza79 said...

acik mimie

btol jln spg pulai lg cantek tkda kona2 byk sgt..

Fieza79 said...

ummi aisyah

kami ni sll sedondon dan bertema...suka..

Fieza79 said...

ummi aisyah

kami ni sll sedondon dan bertema...suka..

mek da ©™ said...

wah set merah semua yee..spoting tol hubby u ye..mn lg gambo?? xsbr ni nk tgkkkk

♥Azie♥ said...

wowww..masuk blog akak rasa sejuk lak..heheheh..cuti2 malaysia yer bestnyer

Zaidah said...

cantiknyer pemandangan....menghijau....sedap mata memandang....bleh tak bawak balik daun teh tu...huhuuh

Intan Inn said...

erm mg sejuk jer mata memandang kan..hijau jer suasana....rasa mcm nak pg jer..ehehe...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy