Monday, November 22, 2010

Aidiladha yg lalu...

Salam....

Kembali bekeje ari ni...wuwu terasa lama pulak bercuti....makin ujung bulan ni maka byk la keje kat opis ni menunggu utk di beres kan...huhh memikir kan pon dh terasa semak...! ishh kalau la ada pembantu....arghhh berangan je larr...

So balek dari bercuti raya ni mesti la kwn2 suma da byk citer nak dikongsikan ehh...aku non hado sgt...nak menyenap pon rasa kemalasan...ntah tetiba jd cenggini pulak...taktau la sal pa..mood begamba ke laut kejap...maybe sonok sgt berkumpul adik badik smpai kemalasan nak menyenap2....!

Pagi raya pertama just tgu tetamu bdk2 dtg kutip duit raya je...Irfan dn Anis kali ni punya collection tak semeriah raya pose yg lepas...biasa la tu...budak2 tu bertambah suka sbb dpt beraya dgn sepupu2 dorang yg dr Langkawi tu...my sis balek beraya kali ni...hadoi baru nmpk btg idung dia kali ni...susah sgt nak beraya sesama tau...!

Kemeriahan sgt terasa pd aidiladha ni sebabnya semua sekali berhimpun...riuh rendah sora anak2 sedara + anak2 sniri kasik gegar umah mak aku kali ni..haishhh...mcm2 'peel' hado...adeihh laa...

Petang raya g umah MIL...lepak2 sana pulak...sekejap je lepas tu huby ajak g GIANT...ahhaa raya2 g giant...kelakar...dh bosan sgt tk tau nk ke mana kan...layan je la...

Pagi raya kedua lepak2 umah mak jgk...masak2 dan makan2...tetamu non hado hehee suma nya kemalasan kot mcm kami hahaa....mmg aidiladha ni stay umah je malas nak gerak...!

Raya ketiga kami kuar carik brg2 utk pertunangan adik aku...nak bertunang dh 2 minggu lg...hehe ni part plng suka... soping..! soping sgt la tu...hanya tgk org ber soping je pon hehe...ohh tu pon dh kira best...belek2 brg...misi pencarian brg pertunangan sampai ke malam...haduhh sgt meletih kan...

Raya keempat pagi my sis dh berangkat balek ke Langkawi....petang kami pulak packing2 brg nk balek ke umah...tak hado aktiviti ari tu...just mengadap belog ini...ngeeee

Raya Kelima just lepak umah bersendirian dgn Irfan...hukk sunyi sepi...memberes kan keje2 umah yg tertangguh sebelom mula bekeje...

Ohh itu je la aktiviti aidiladha lalu...layan photos....






Irfan sebelom kuar kutip duit raya aji...hohoo



maseh pakai baju syawal lalu....





2 anak sedara aku...si kakak sulong takmo begamba pulak...malu2 lak...



mereka berempat yg bikin gamat umah...!


mereka lg...


kakak aku yg sebok bersiap...berdandan...!


sedang memasak utk juadah pagi raya...


kakak aku yg jrg2 balek ni...




pakat2 lepak petang pd raya kedua....


sambil2 makan kopok....


aduhh sila abai kan ketidaksempurnaan di situ yehh....




kami yg cuma tiga badik ni aje...


aktiviti malam kami...melayan bdk2 berinai...hahaa...selalu suka gomol2 dgn itu budak...!

Ohh tu je la aidiladha kami nan lalu...

till then...


26 comments:

ciK mOt ©™ said...

wahh kak...memang meriah...siap p kutip duitraya lagi...kalu kampung kami, nan ado la raya haji ni...

zue @ annaleeya said...

haihh... siap kutip duit raya lagik dak irfan neh... anak2 zue takdenya... sbbnya sibuk nak tgk aki semelih kambing pas semayang raya tuh.... umah parent zue wat korban kambing raya pertama tuh...

LYaFRINA said...

ehhh.. siap dpt duit raya tu..
kali ni asya x mgutip pon. sbb dia xde mood.. layan jiwa j .. hehehehe..

sbnarnya asya demam teruk.. maka terperap kat rmh je la.. xde snap2 pic lansung.. huhuhuu.. sungguh x aci!!

Ena said...

hehe..
dapat duit raya jugak yeh!.. suka la budak2 kan!..

meriahnya bila dapat berkumpul ramai2 camtu..

MrS. F!zA said...

meriahnya kak.. kami ni mcm tk raya je tau..jln mna pon idak..huhu pastu tk rmai yg blk..sob..sob..

ni address

BLOK F,
t.07-u.05
presint 18r8
62150 putrajaya

Huda said...

encem irfan, manis si anis tu pakai baju raya :) sonok kumpul ramai2 kan..

Rizziela said...

Raya haji pun ada collect duit raya ek? :D

Fieza79 said...

Izan

pe nk wt izan dh mmg cm tu tp tkde la byk sgt umah yg sedia duit raya ni...tp kemeriahan ttp kurang kan...

Fieza79 said...

ohh siap bt korban..mesti la meriah raya aji ari tu...kami ni yg belum tertunai hajat nk wt korban...hrp2 da la rezki thn depan..aminn

Fieza79 said...

Lyafrina

sm la kami pun tkde la menyenap mana pon..just gamba bdk2 tu je...btol la rasa kemalasan sgt2..!

Fieza79 said...

Ena

sikit je kumpulan tu...tk byk sgt la lps la g kedai soping..hehee

yg best kali ni sbb dpt jumpa kakak...

Fieza79 said...

Fiza

sm la kami pon mn ada jln mn...org pon tk dtg umah...hurmm melayan tv je la...

Fieza79 said...

Huda

hurmm baju raya pose baru2 ni di pakai balek tu...meriah mmg meriah...suma pakat ada walo cuma 3 badik tu je...

Fieza79 said...

Rizziela

ade..bermurah ati org2 kat situ..hehee

azzey said...

Fieza 79: muka adik-beradik lbh kurang sama ek....:)

s/m ziarah ke blog ni...:)

rATu kEBaYA said...

aidiladha yang meriah ye kat sana.. klu sini takder pun colection duit raya.. bebudak sebok tgk lembu disembelih..

az rina a.k.a jaijina said...

meriah betul..rina raya haji tahun ni mmg tak bergamba pon..malas, kuikui..echa buat perangai sungguh..

NM02 said...

irfan mcm imam muda la. encem gitu

acik mimie said...

uit .. irfan pon bubuh inai kat tangan .... hehehe comey2 ...

mamalieyna said...

meriahnyeeee...jeles nii! hehe..

ni baru terasa cam raya, beramai2 berkumpul kan..

ohho ada sesi berinai lg haa...teringat memori zaman kanak2!

p/s tadi mai dah tak smpt komen, mai lg..lalala..

|| NaFiRaa || said...

wuhuuuu.. memang meriah!! raya haji pon dapat duit raya ke?? mesti suka lah budak2~

chugie said...

meriah betul raya kat sana ye.. kat sini biasa2 je..

~Siti Hajar~ said...

meriah gak raya haji Fieza, ramai sedara blk, sy ni raya cam xraya je, dgn hubby keja, jiran kiri kanan blk kg, tggl km je...huhu...

raya km hya lepak tgk tv dgn anak2.. huhu...sggh xde rasa suasana raya...huwaaaa!!!!

mek da ©™ said...

bestnya ramai2 meriahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

shi3la said...

meriahhh sungguhhh...!!!

syokknyer ader adik beradik ramaiii...

Intan Inn said...

wahhhh meriah sungguh family akak kan..best jer tgk dapat bekumpul bersmaa famly kan...

comel irfan n anis pakai baju raya..samalah kita kak pakai bajuraya hari tue jer..hehehhe

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy