Tuesday, November 23, 2010

makan 'skon' stroberi sambil hirup udara sejuk Ladang Teh...

Salam...

Ohhoo...maaf kan daku ini yg maseh lom habeh beciter psl CH... membuat kan korang terjebak melayan citer aku ni hehhehh...ahakkss... layan je la story yg asik tertangguh ni dan dah basi sebena nya...ari tu psl storage load gambo penoh...pahtu cuti raya pulak kan...dh ni sambung balek ehh..ngan mare...wekekekk...!

Dah puas berjimba kat atas nun kami amik keputusan turun awal dr masa yg di plan kan...turun2 jugak..yg nyinggah tu tetap...pantang tgk tmpt org bersesak je kami pon turut nk bersesak sama...hahaa...nyinggah tk hengat..sana sini singgah..padahal takde beli pape pongg...suka2 jeles tgk org bersesak sesak...kehkehhh..

Sampai kami di Ladang Teh Bharat...singgah lagi..teruja sgt nk tgk view kat situ...ye la jrg2 dpt tgk pemandangan menghijau gitu...sambil2 hirup hembusan udara sejuk dari Ladang Teh...woww sgt mengasyik kan...nape tetiba jd 'skema' ni...hehee

Jom layan piccas...woowohhh..



abai kan minah poyo itu ehh...


ekseli dh kenyang...tp konon 'act' lerr nk merasa makan situ...walo rega almaklum ehh...abai kan..!

berposing haruss....


sejuk2 pon maseh dgn Ice Tea....tk bleh blahh minuman berais ni...


okeh itu Ice Tea n Teh Tarik CH yehhh...


 2 biji scone + jem stroberi aku punye...rega 12 hengget...(betol ke spelling  scone aku tu..?? ngee...)
huby dgn sandwic...



Scone 2 biji makan bertiga...tu pon tk abiss...mmg kenyang woo sebiji pon...berbaloi..



sedap ahh wehh...tu la aku ckp td sambil2 merasai hembusan udara sejok mmg beshh sgt..!


nyumm..nyumm...!


dh kenyang...menung jap ehh...


relaks jap sini...ada lg lps ni..Irfan punya hal la ni yg leh terjebak lg...sambung nnt...

Sekian

till then~



36 comments:

LYaFRINA said...

biasa r fiza,, bila dh k sesuatu tempat tu, mstila kita snap byk pic kan.. harusla di abadikan dlm blog..

mcm lya part y zoo tu pon x habis lagi.. ehehehehe

Jamiel said...

bestnye..
xle jadi ni..
Atas jasa pengorbanan wife krn melahirkan ank kami semalam, lepas pantang nak bw dia cuti jaga anak kat sana lak..

ciK mOt ©™ said...

bila la nak sampai ke CH lagi ni...haihh...

HALAMANKU said...

wah kak.. bestnya..kak kat teh Bharat pure n segar minum teh.. dgn rasa teh n suasana yg tenang n segar...mmmm seronoknya..

Zaidah said...

tak kisahlah fieza orang nak kata ape..yang penting blog kita adelah diari kita....hehehe

Huda said...

mmg mahal kak rege dia tp leh la nak try2 kan..hirup teh segar dari ladang kan :)

rATu kEBaYA said...

rindunye nak g CH balik... bilalah nak plang g CH balik ni ..

cheqna said...

beh r berjalan2 ni
bila la cheqna nak berjalan2 lagi ke CH ni..

MrS. F!zA said...

scone tu besaq sgt ka?yela dlm gmbaq kan tk sama mcm realiti nya..hehe

zue @ annaleeya said...

gi jln2 mesti byk snap picca kan??? jadi haruslah tepek smp abis... baru lebih afdhal org kata... hehehe...

AnneRaini said...

dah alang2 pergi tu kenala singgah semua tempat...kalau tak rugi..tp scone mmg sedap la...sy suka..

mek da ©™ said...

xpe laaa..selagi gambo tuh ade wajibb masuk entri kan..ee

Fieza79 said...

Lyafrina

betol2 sokong jgk...kat sini la nk belek gamba2 tu nnt kan...

Fieza79 said...

Jamiel

haa harus bw wife tu mkn angin sana..ssh pyh melahir kan...caya lahh.!

Fieza79 said...

Izan

g je bl nk g Izan...no prob.

Fieza79 said...

erma

mmg segar teh dr ladang ni..

Fieza79 said...

zaidah

tol tu zai tq2...ni blog kita suka ati nk tepek ke tak kan...hhehh

Fieza79 said...

Huda

tu la pasai..tau tkpe..!

Fieza79 said...

ratu kebaya

kena g tu...mesti ati dh digamit2 tu..!

Fieza79 said...

cheqna

kena g setahun sekali cheqna...bagus tmpt tu...

Fieza79 said...

Fiza

kecik je Fiza oii...tp walo kecik ttp rasa kenyang..tp rega tu la mak aii sentap..! ehehh

Fieza79 said...

zue

yess..lbh afdal..btol2..! jom tepek suma photos..!

Fieza79 said...

mek da

harus..kdg2 wajib..hehe..!

|| NaFiRaa || said...

wahhhh.. sonoknye~ ladang teh yang menghijau~ sejuk jek mata memandang~

az rina a.k.a jaijina said...

tingin lak nak pegi..mmg tak penahsampai CH lagi..

wahida said...

uik...bestnye makan2 sambil hirup udara yg nyaman...ni yg rasa nak kembali ke CH ni...

~aSHa~ said...

fieza...nak bgtau..masa tgk gambo yg 1st tu nampak ada mcm kepelikkan sedikit...perasan tak...tak nampak pun kaki fieza...mcmane keadaan fieza berdiri ketika itu...adakah fieza kecik dari anak? eh cuba fieza tgk..

Myra Jay said...

Nmpak sedap plak skop tu, xpenah mkn..
Akak mmg menarik ku utk bercuti di CH gak, tringin sgt nk p, last p 3thn lps.. huhuu

Ain said...

ain tak pernah sampai CH, dapat tengok gambar2 ni sume boleh jugak berangan-angan...

bila la nak sampai ni...huhu

Fieza79 said...

asha

ntah la asha...fieza pon jd heran...mcm mn leh tk nmpk kaki tu..hadoii nape ehh...?? mmg pelik...

tq asha sb perasan kalu asha tk gitau smpai bl2 pon tk pasan...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cam sedap je..roti ke tu?

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ni betul2 bercuti sakan nih... hehe

biasa la, sekali sekali merasa makanan camtu takpa...

Ena said...

bila buat entry bergambar selalunya org memg tetap suka sbb nak tengok perkembangan kan!.. hehe..

puas mata memandang tgk gambo kat umah akak nie.. ;D

~aSHa~ said...

fieza...ni boleh buat masuk dlm cerita GAMBAR unik NI...serius mmg unik...puas pk ni..bape kali asha duk tgk gambo tu je

Fieza79 said...

nnt nk wt n3 psl ni...giler pelik..!

Intan Inn said...

kalau dtg cameron mesti kee siggah sni..heheh...ermkak fieza ada gambar kita posing tempat yg samalah hehee.....

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy