Thursday, March 17, 2011

i'm back.... | dgn satu berita gembira dan jgk berita yg amat memilu kan....





Salam...

Sebelum tu nak tanya ada tak yg rindukan aku dalam 2 hari ni....eheheh...sunyi blog ni tanpa entry dlm 2 hari ni...tentu nya ada perkabaran suka dan suka dari aku dlm entry hari nie...ekseli tuan blog ni sendiri pun tak bukak langsung blog...sesungguh nya aku sgt la letih dan lesu since nie...tak mampu pun nak update blog apalagi nak ber blogwalking...moga takda yg melupakan ku...huhuu

Hurmm ok...nak bagitau berita gumbira dulu ok...ehemm...ni merupa kan penyebab utama mengapa aku agak menyepi kan diri dan agak kurang berblogging jgk...ngeee dgn sukacita nya...setelah lama menanti akhir nya...sah positif...i'm pregnant...! patut la badan ni rasa mcm tk best je kan semenjak dua menjak ni...rupa nya ada perkabaran gembira buat ku...syukur alhamdulillah...rezki kami bakal menimang cahaya mata ketiga...dlm bulan Nov ni maybe...mudahan kandungan ni selamat hingga ke hujung nya...doa2 kan ku yehh..!





Ok...

dan...berita yg menyedih kan ni...baru je dpt tahu semalam...itu pun kebetulan rasa nak bukak blog ni semalam...sesaje baca tajuk entry kwn2 sekali lalu...nak blogwalking satu2, mood ni maseh suam2 lg...tetiba je mata ni terhenti pada tajuk entry blog Nafira ... mmg terkejut dan mcm tak percaya bila klik dan baca yg blogger abah_izz telah kembali ke rahmatullah pada 14 Mac baru2 ni kalau tak silap...arwah ni selalu jgk jengah dan komen entry aku...aduhh terkejut sgt2...patut la lama jugak arwah tak update blog...dia sakit rupa nya...apa yg mampu kita lakukan mari la kita sedekah kan byk2 Al-Fatihah buat arwah...moga arwah ditempat kan di kalangan org2 yg beriman...aminn..

Salam Takziah buat keluarga Arwah...



ni la blog arwah...aku selalu jgk minta pendapat dan pandangan pasal dslr dan fotografi ni suma...arwah pun baru jgk dapat kan dslr baru tapi dia lagi terer sebab dh lama berkecimpung dlm dunia fotografi ni...dan arwah jgk penah bagi semangat utk aku yg baru nak merangkak ni...teringat lagi komen dia arituu...huhuu sesungguh nya aku turut bersedih dgn pemergian nya...



Aku pun dah 2-3 hari tak berblogging...disebab kan badan yg tak berapa nk sihat...tapi syukur diri ni masih dipanjang kan umur...walaupun cuma byk terbaring je since ni...maklum la walaupun alahan tu takde teruk sgt tapi boleh tahan arr...rasa mcm nak pitam je tiap kali nak bangun...badan ni cuma rasa nk terus baring je sepanjang hari...huhuu


49 comments:

MrS. F!zA said...

tulah haitu thu pon sedih gak psl pemergian abah izz..

wowieeeeeee skrg mmg musim pregnant la..ramai sgt blogger pregnant..kita mcm nak join je best sikit ada kawan..hahaha..tp tgklah dulu..ekeke

MrS. F!zA said...

eh lupa wish..tahniahhhhhhhhhh!!

NM02 said...

wow.... congratsssss.. take care tau

Huda said...

Alhamdulillah, tahniah kak :) anis dan irfan suka x? :)

dinor's family said...
This comment has been removed by the author.
dinor's family said...

tahniah....wah mst cik suami n kakak, abg happy ni. patut 2,3 ari sepi ja. rasa cm nak join la tp planing ada rezeki tahun depan kot....he..he...

cikmOt said...

tahniah kak...hepi for you...

sok kena bangun malam semula la...hehehe...

Pn. Zana said...

Wahhh. pregnant eh. Tahniah dpt baby baru!! take care yer.

MamaYatie said...

alhamdulillah!! tahniah fiza..yeaayy..ada baby...

takziah pada keluarga Allahyarham..tak sempat kenal..

AnneRaini said...

tahniah kak fieza..jg diri tu baik2.. mesti irfan suka nak dpt adik..hehe

Zue AnnaLeeya said...

wowww weeee..... bestnyer fieza... ramai tol kwn blogger nak timang beby erk... tahniah fieza.... mesti sonot anis dan irfan tuh yer...

takziah buat family arwah... al fatihah...

nur said...

Tahniah untuk pregnant..

Al fatihah untuk kepergian yang tak diduga tu.. Arwah pun pernah dtg blog..

JOM KE: ALL IN ONE

~Siti Hajar~ said...

tahniah Fieza...sonok dgr kwn2 nk dpt ahli kuarga baru ni, mesti irfan yg plg happy kan?

Skli lg tahniah yer..

Takziah utk kuarga arwah, sga rohnya dicucuri rahmat..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Al-Fatihah utk keluarga Arwah..

Weeee...Tahniah..happy for u..
Sonoknye dgr kwn2 nk dpt keluarga baru..terasa nk juga. ;)

Myra Jay said...

Akak... Tahniah ye.. Wahhh bestnyer, bila la rezeki MJ plak kan??

Dan takziah jugak baut Abah Iz.. :)

Ena said...

Tahniah kak..

ena pun dok menanti tapi tak moo mengharap sangat la.. wat tak tau jekk ni.. huhu.. dah kompem cam akak baru leh sharing kan.. ;D

tu la... perginya tak disangka kan... Moga arwah tenang di sana..

~aSHa~ said...

tahniah...wah ramai geng blogger membuyung taun ni..sama2 kita dpt baby hujung tahun....tapi asha tak la hujung2 sgt...tahniah ye...moga sihat2...asha beransur pulih tapi still muntah2...

✿ etiey erywan ✿ said...

tahniah. jaga diri lek lok kak..

Nurr Kasih said...

tahniah kak..nanti boleh klik2 pic baby.

salam takziah juga utk keluarga abah izz..arwah pernah juga singgah kat blog nurr. moga arwah ditempatkan dikalangan org2 beriman. al-fatihah.

|| NaFiRaa || said...

tahniah!! tumpang gembira dengan berita nak dapat orang baru.. take care yer~

sedih jugak ngan berita pemergian abah_izz tuh~ sgt2 mengejutkan~ :( al-fatihah

[-suziey-] said...

wooooo patutla menyepi..bestnye..thniah fieza!!! happy for u..insyaAllah semoga fieza slmat bersalin..hehe..take care dear..

ooo dia sakit yek..hmmm kesian kan..al-fatihah utk arwah....

Amni said...

musim agaknya.. hehehe... tahniah akak.....=) moga baby dan ibunya sihat2 aje... =)

mamalieyna said...

waaaaaaaaaaaaahhhh congrateeeeeeeeeeeeee...! eina yg menanti, tetiba fieza lak peknen..wuuuu tahniah..geng la ngn mek rose n kengkwn lain..bestnyer....

nak join....~ ^_^

mamalieyna said...

ups..Al-fatihah buat arwah..

rATu kEBaYA said...

Tahniah...

Al-fatihah untuk arwah..

Nureen said...

Al-Fatihah untuk abah izz.. nanti bleh nureen jenguk2 & berkenalan ngan arwah.. moga rohnya dicucuri rahmat olehNYA & ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.. AMIN..

tahniah fieza.. nureen nak belaga perut la ngan fieza hehehe... :)

nursalwa said...

tahniah kak fieza.. dr skang dah bleh gali² ilmu penyusuan..

takziah gak utk kawan blogger tue..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alhamdullilah..syukur rezeki tahun 2011.....bestnya....

sedey jugak pasal berita pemergian seorang blogger tue...walaupun xsempat nak kenal dengan dia...dariNYA kita datang dan kepadaNYA kita kembali

LYAfrina said...

ALHAMDULILLAH...
TAHNIAH FIEZA... THN NI RAMAI LOGGER Y PREGNANT YER... SEMOGA SEGALANYA BJLN LNCAR, INSYALLAH.. SAMA2 KT BERDOA :-)

AL FATIHAH...
ABAH IZZ PON SELALU K BLOG LYA & LYA PON SELALU K BLOGNYA.. NI DH LAMA X PERGI.. XTAU PLOK ARWAH DAH X ADA. TUHAN LBH MENYAYANGINYA. SAMA2 KT DOAKAN KESEJAHTERAANYA DI SANA. AMIN

Mama Gee said...

TAHNIAH fieza... take care okay...

mamashikin said...

tahniah kak fieza...berita yg sgt gembira..semoga kak fieza bertambah bahagia yer!

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

TAHNIAH KAK..jaga baby leklok yek..:))

r|nA @ ja|j|na said...

tahniah fieza..akhirnya penantian membuahkan hasil ye..

takziah buat keluarga izz, al-fatihah..

Izan Ishak said...

tahniah kak fieza!
ramainya blogger yg pregnant tahun ni ye...take care ye~

al-fatihah utk abah izz...moga rohnya tenang di sana~

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. tahniah fieza.. semoga mabuk2 tu cepat redanya..

Takziah buat keluarga abah izz.. semoga mereka tabah menerima kehilangan ini..

PutRee SeJiNjaNg said...

tahniah sis..happy for u..:)

maszmadi said...

yahniah kak fieza... sonotnyer nak dapat baby lagi..

takziah buat keluarga abah izz.. Al-Fatihah

syariza09 said...

tahniah, makin bertambah & meriah famili Fieza.

pasal arwah tu mmg ada baca kat blog pakcik Lie (dorang kan adk bradik)

ainazliena said...

tahniah Fieza..snasib baik la kita..

chugie said...

Alhamdulillah.. tahniah!!

Cik Eja said...

tahniah ye..:)

Ya ALya said...

tahniah....insyaalllah sebaya la anak kita t kan........ya pun sejak prgnant ni mood nak berblog ke laut je.....tapi BW tetap rajin....just nak tulis entry je ikut mood gak....

Alin Marlini said...

Fieza...mmg sgt terkejut atas pemergian Abah Izz..baru jek tggl jejak kat shoutmix tapi pelik np semua org ucap takziah..untuk sapa? Cari punya cari rupa-rupanya dia dah meninggal. Smg rohnya dicucuri rahmat. Sekelip mata jek.

Dan tumpang gembira sebab bakal dpt baby lagi. Qayyum selalu suruh Alin kawin lagi..sb nak baby..tapi belum ada rezeki..

Adyshariz said...

tahniah fieza.. musim betul la skrg ni

buat keluarga arwah, al-fatihah tuk mereka

~Miss Sukasih~ said...

Tahniah kak fieza..=)

Aida said...

fieza, tahniah .. saya pun tengah nak menuju puncak gak ni .. wakakaka

ayah,ummi, farish said...

Fiza...Tahniah..bestnyer...seronok maya dengar..yake care yer

~izan~ said...

alamak akak,izan mcm lmbt sgt wish kat akak sebab sibuk sket2 huhu.. ape2 pun tahniah kat akak...semoga semuanya ok dan sihat semuanya...

dan takziah buat family blogger yg kembali ke rahmatullah itu..Al-Fatihah.

chekna @ mama ziyad said...

congrats.. sory, lambat skit wish... bestnya pregnan...nak jugak...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy