Monday, March 7, 2011

Singgah Ikan Bakar @ Restoran Pokok Manggis





Salam....


Hari Ahad lepas aku ada ajak huby gi Megamall Perai...disebab kan ada sales henbeg...aku jadi teruja nak gi sebab mmg dlm hajat nak ganti kan henbeg lama yg sepanjang masa dok mengusung pi keje tu...arghh suma tu semata alasan je kan hahaa padahal nak jenjalan jgk..jemu dok umah...apa pun tak kira tetap nak henbeg baru...gigih la gi jugak malam tu lps maghrib...so tertunai la hajat nak henbeg baru tu...segan pulak nak publish sini..syyy takmo2 tunjuk..jgn korang merayu supaya aku publish sini...hahaa keji...

Sebetul nya nk citer psl makan2 lepas merembat henbeg tu...terasa tekak ni nk makan ikan bakar...syarat kalau nk request pada huby harus la tempat tu dekat dan berbaloi harga makanan nya...ahakks berjimat sgt la huby ku ni...huhu so kami melayan tekak dgn ikan bakar di Restoran Pokok Manggis...hahhh dekat tuu...kat Kulim jerk...seb baek teringat situ ada ikan bakar...haritu ada singgah makan sekali dgn mak ayah suma...

Selitan piccas makan2 haruss...kami amik port yg sunyi dari org...hahaa takde mata yg memandang kami yg dok gila2 menyenap...ekekekk..





port yg gelap...sunyi...port org bercinta layak nya...ada la 2 couple kat situ...

sementara makanan belum sampai...melayan budak2 tu...


haahh..budak tecik yg sorang ni cukup best kalau melayan dia...sebab nya dia ni asyik muncung je di mana2..ada jela yg tak kena tau...kdg2 bole sewel dan meroyan mama nya ni menahan tensen dgn budak ni...


apa kesah nya aku pun dh tak ingat...sebab biasa sgt dia mcm tu kalau kat luar...nak minta perhatian jela dia tu...adeihh


abah jela dok melayan dia...nak kasik dia gelak2..sengih2...tapi cubaan ttp tak berhasil...hahhaa..


makanan dh sampai pun dia still lg cmtu...dah taktau nk pujuk...so biar kan jela...yg penting mama nak makann...wakakaka...biar org tu nak merajuk..nanti dia lapar tau la dia makan kan...hehee kejamm...


time ni masa giliran aku menyenap...tetiba ada cik Ti lalu...so ada kejutan di situ..Irfan terkejut + takuutt...hahaa cpt2 dia naik atas kusi...wakakaa...terus elok je mood tu...


naseb baek cik Ti tu lalu situ kan...thumbs up pada cik Ti...hehee telah membuat kan Irfan terlupa kejapp...
leh makan dgn aman...


masa ni Ikan Bakar belum sampai...mkn je apa yg ada dulu..sebab msg2 tgh laparrr sebenar nya...



smpai2 je Ikan Bakar tu rasa mcm nak baham je...sebab laparrr sgt...huhuuu


Kailan Goreng faberet aku..wajib ada ni...


ni la ikan bakar tu...tak bape jelas...Siakap Bakar...maveless walau pun rupa nya tak bape nak maveless gitu...janji kenyang malam tu...anak2 kureng dgn ikan2 ni suma...asik ayam je memanjang...aman membelasah makan sekor tu dgn huby...hahaa...



kalau nak tau..aku suka benar dgn makanan yg bakar2 ni...mcm ikan bakar...ayam bakar..daging bakar...kerang bakar...suma la yg bakar2 tu kasik aku jela...mau nya bertambah nasi mcm org kebulur...hahaaa...



15 comments:

MrS. F!zA said...

SEDAPNYA IKAN BAKAR TU KAK..KITA TAK SUKA KAILAN SBB MASIN..EKEKEKE..

awat irfan majuk tu dah dapat makan besau dah tu..hihi

Umiey said...

eeeee cik T...takutnya....
bak mai seketoi ikan bakaq tu..

✿ etiey erywan ✿ said...

gambar memang pergggh! buat terlir.. huhu.happy family! cantik je kak pakai anak tudung tu..

Myra Jay said...

Irfan majuk sebab akak p shoping dapat hendbag baru tp dia mama dia tak beli pape..hehee:)

Rumah Myra dekat je ngan pacific tu kak :)
Nanti leh ar singgah:)

@e_da said...

sedapnya!!!.. comel la irfan merajuk.. ala2 malu2 kucing.. hehehhe

Rizziela said...

Sedapnya ikan bakar..setiap kali balik Penang x pernah dapat pun makan ikan bakar..

Nanti Ziela g Penang..Fiza boleh belanja ikan bakar kan ? :D

dinor's family said...

sedap kn ikan bakar,kami skuaga pun suka. irfan mrajuk cm abg mirul pun kuat mrajuk tp buat xtau je t elok sndiri...

syariza09 said...

sedap tu siakap bakar.
cik ti jadi penyelamat ekk

LyNn HaMzAh said...

dah lama x makan ikan bakar...tentu sedap kan...

Zaidah said...

KENAPA IRFAN MERAJUK NIE....JANGALAH MERAJUK...TENGOK IRFAN MERAJUK CIK TI DAH LALU...NASIB BAIK CIK TI TAK MAKAN IKAN BAKAR TU...

Zue AnnaLeeya said...

hahahaha... klakarla irfan nih... sib baik cik ti lalu... klu tak smp sudah majuk tuh...

~Siti Hajar~ said...

Sedapnyer mkn siakap bakar, manis kan isi siakap, km suka...hehe

Fieza igt x hjr wat n3 mkn2 gak dl, yg dl sedap & skrg xlg, restoran tu la...huhu..dediam tau...syuuuuttttt (nti kn saman, takuuuuttt)...hehe

HALAMANKU said...

ha ha ha tomei Irfan.. mucung he he he.. say tq kat cik T buat Irfan ok ha ha ha.. kak sodap2nyer.. best.. suker..

rATu kEBaYA said...

yang baka2 ni memang sedap fieza.. roti bakar lagi sedap.. hehehe

~izan~ said...

aduh..ada cik T kalau Tok T takpe gak hehe..

comey je dak irfan tu buat muka hehe

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy