Monday, March 7, 2011

Rileks sambil wash kete....






Salam...

Kalau malas nak membasuh kete secara manual guna kaki dan tangan...harus la mesin wash kete jadi sasaran...kalau la bole letak satu kat umah...bahagia rasa..hari2 cuci calat je kete kann...hahaaa berangann...

Aku paling malas nak wash...aku cuma suka bawak je...basuh nya malas...cuma kekadang je mood nak wash seniri tu dtg...tu pun kalau dah jenuh bebel kan huby supaya wash kan kete tapi dia dok layan jugak...maka kena la usaha keras sket demi memastikan kete sentiasa cuci calat je...huhu malu pulak aku nak bawak kete ke sana ke mari dgn keadaan kete yg berhabuk dan kotor ni...nampak sgt tuan driver mcm pemalas je kan...harap muka je cuci calat..kete hampehh hahaaa...takleh blahh...

Korang mcm tu tak...ke tak kesah langsung asal leh jalan je kete tu udah la...huwaaa...dan satu lagi kete korang harus tak berbasuh seminggu sekali sekurang nya...aku...hahaa seminggu sekali harus lorr...tp kdg2 2 minggu sekali pun ok...kete menten comeyy gituu...hehee tgk la sape tuan punya kann...perah santan...!


 


ni ke driver nya...ohh tidak..tidakk...leh jahanam kete...wakakakk...


kete dah masuk mesin...best je kan..sejuk je kita dok kat dlm tu...tp kejap sgt kan...kasi la lama2 sket kat dlm tu...nak menyedap skt pun tk sempat...


sekala sekala je bole la kan..bila terdesak sgt...bukan bersih sgt pun kan...asal pusing2 je rambu2 getah tu buat syarat...cuci nya ntah ke mana...kdg tu kete kecik mcm kancil aku tgk...tk penah kena pun dek rambu2 getah kot tepi2 tu...penipu betoi mesin tu...hampehh...mesin ni aku ingat sesuai utk kete2 gemuk mcm kete kami ni je kot...kalau kete yg kuruih dan selim tu...asal nampak masuk je...cuci nya tak pun...huhuu


Perhatian : Jangan Tekan Brek....hahaa kalau tekan jugak pesal..pe jadi...korang penah cuba tak...hehe




Sebetul nya aku tk penah berani seniri2 nak gi masuk cuci pakai mesin ni...selalu nya dgn huby je...nak masuk sorang2 tak berani mak...mcm2 dlm pale ni dok pikir kalau tetiba blackout...apa jadi aku kat dlm tu sorang2...huwaa...tidaakk...!



18 comments:

r|nA @ ja|j|na said...

ekceli, rina tak beranilah nak masuk car wash camni..rela tgu sengah jam tu, manual punye, ekekeke..

rATu kEBaYA said...

tak pernah cuba lagi.. selalu cuci sendiri.. ajak en. suami dia malas nak gi

Alin Marlini said...

kikiki...cuci kete sambil cuci mata..

Ena said...

ena pun tak pernah cuba lagi kak.. jarang pun ikot huby cuci kete.. huhu

NM02 said...

ai kalu basuh pakai mesin ni cuak skit. takut jadi mcm citer final destination... auch.. seram!

Izan Ishak said...

izan mmg tak pernah cuci kereta sendiri. selalu hubby je pegii. kalau kat umah pun, dialah yg rajin. izan tgk je...

Rash said...

Salam K.Fieza~

Same la kite!!!!! nk cuci sendiri haram jadah ;p huhuhu.. Rash pn xberani nk msuk machine ni sesorg, cm NMO2 gak terbyg scene dlm final destination ^^

|| NaFiRaa || said...

x pernah gi cuci pakai mesin tuh.. slalu mesti gi tempat cuci kete yg cuci manual.. kalo hubby rajin..dia cuci sendirik jek..

munna said...

tak pernah lagi cuci kat mesin ni... ada kat sini tapi tak percaya sgt bersihnya... baik hantar kat budak2 cuci manual... basuh sendiri alamatnya berkurun lah keta munna tak berbasuh... mmg malas nak cuci kereta...

mekchu said...

pantas dan cepat dan senang kan... masuk kepam2, sekali keluar dan bersinar... hehehehe..

MamaYatie said...

tak berani de masuk..selalu bab2 keta en.suami handle..saya tukang bwak jer..keke

eT said...

hehehe...xtakut ke masuk dalam tuh...
me xpenah masuk dalam tuh...ngeee

Hanis Azla said...

akak pun pergi car wash aje.. nak cuci sendiri malas..

mamalieyna said...

tak pernh try cara gini..selalu manual la..bosan menunggu~ selalu en suami je g cuci kete sendirian..sesekali je ikut..hu~

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ha ha...kelako la akak ni..kita tak pernah lagik basuh pakai mesin auto ni, aisey kat rumah tenet slow sikit tak tengok gambo la..HB**

♥Azie♥ said...

akak nie car wash yg dekat taman bersatu tue ker

LiLy @ MumMyQiStInA said...

kita x pernah wash keta cam ni lg..
nampak best jer..anak2 pon terhibur je dlm keta.. ;)

~izan~ said...

ha,ni tmpt faveret kami sekeluarga,pntang nmpk comot,mesti terus masuk sini hehe sbb rm4 aje then bkn setakat cuci masuk dlm ni tp sebelum masuk dlm,ada 5,6 orang basuh manual dulu (kita mmg dok dlm keta hehe) sementara tnggu turn masuk auto machine ni...kuar mesin,ada plak tunggu utk lap,kilat tayar...so mmg bersih hehe.

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy