Monday, March 21, 2011

Alahai..teruk nya rasa...

Salam...

Bersiaran dari umah...pagi ni baru terasa nak bukak fb..bukak blog tgk2...update sket je hehee...buat pelepas gian...

Alahai teruk rasa alahan ni...lemah tak bermaya je badan nie...baring salah...bangun salah serba tak kena...aduhh sakit..sakit...huhuu...ni la penangan org mengandung kan..maybe dah lama tak rasa...7 tahun lama nya...rasa paling teruk yg ni kot..maybe sbb ni baby last dlm family ku hehe...dulu kedua2 nya c-zer...dan mmg konfem yg ni pasti la c-zer kan...ada ke org yg c-zer boleh smpai 4 kali...takuuut..!
Apa apa pun doa kan selamat suma nya...

Haishh rasa tak sabar nak kongsi citer kat sini..tapi nak meng upload gamba tu yg buat malas sket...tgk la kejap2 lg lau rasa badan ni kuat sket nak la draft kan siap2 utk seminggu ni...rasa mcm tk best je takda entry kan...

Ok la tu je nak update...jumpa lagi...byeeee..!





bekfes pagi td dgn roti canai telur taruh gulai parpu + sambal ikan bilis...since ni asal bekfes je nk pekena roti canai memanjang...padahal sebelum ni dgr pun tak lalu...hahaaa



20 comments:

Zue AnnaLeeya said...

klu dah peknen, bab alahan tuh mmg serender... hadoiii... mmg tak larat sgguh....

MrS. F!zA said...

msa haitu kita tk alah pon..agknya kalo next baby kompom alah teruk plk kot..tkut plk nk hadapi alahan smpai lemau badan..

noor said...

fiza
experience waktu preggy nih mmg berharga sungguh la
lg2 time morning sickness


p/s: tpkan saya evening sickness hihihi

rATu kEBaYA said...

herm.. sabar ye.. harap ni alahan di peringkat awal je...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sabar ye Fieza..
mmg bab2 alahan ni x blh tahan..
Dulu lily pegnen Qis..klu duk umah jer..mesti pening..nk baring jer..tp klu kluar rumah jer sihat..hehe..tu yg Qis ni kuat berjalan.. ;)

acik mimie said...

acik fieza ..

1st of all - congrates from acik mimie .

2nd - sabar ye, insyallah acik mimie doakan yang terbaik untuk ibu dan anak ...

Izan Ishak said...

harap2 akak kuat ye hadapi alahan tu. insyaAllah...izan sentiasa doakan yg terbaik buat akak n bby dlm perut tu~

NM02 said...

pe pe pun yu take care ye my dear.

iEtaFAkyR@ said...

congrates fiza! tcare n rest well.

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. penangan orang peknen.. kuatkan semangat k~ saya doakan semuanye selamat~ aminnn

LYAfrina said...

byk2 sabar fieza.. byk pahala y dpt tu:-)

anis & irfan c0zer yer?? knp ???

lya doakan supaya dipermudahkan pjlanan dise[anjang usia kandungan ni shingga baby dilahirkan..

syariza09 said...

penangan peknen kan, abis lemau jer. Bawa2 sabar lah yer, kalo rajin & mood ok, update la apa2 yg patut..hehe

fadillah abdul basir said...

Ha...ha...kan dah kena...aku ni dah nak masuk 4 bulan dok tunggang-langgang....aiyooo....kali nia ku punya la terok...serik tu...tapi tu lumrah la kan.....kalau tak manakan syurga di bawah telapak kaki ibu,anyway conggrate my friends.....bila due.....

maszmadi said...

hm, masz dulu time peknen memang x larat nak datang keje, x kan asik nak mc jerk kan... sampai opis, kepala dok atas meja sokmo dari punch masuk sampai ke punch balik.. seb baik bos ok.. huhu

semoha kak fieza semakin ok yerk..

Myra Jay said...

Sabar ye kak.. :)
MJ je blom penah rasa so tak berapa nk pandai sgt bab2 nieh..huhuu.. ;)

Ena said...

camtu la kan kekdah nya bila dah peggy.. apapun kena la tabah laluinya kan kak.. hihi..

dinor's family said...

alahai xtahan klu ada alahan muntah2...

~Siti Hajar~ said...

teruk yer fieza alah, sabar eh! mcm hjr dl ms anak ke 3 mmg teruk, munkin sbb yg last jgk kot..hehe

caseran xsemestinya 3 org, x-bos hjr dl 6 org tau..hehe...mcm xlogik kan tp mmg betul anak dia 6 org..

Ogy said...

rata2 selalu blogger yg pregnant ni mesti takde mood nk berblog masa pregnant...hee hee belum oernah lg ai jumpa yg giler berblogging ..

takpe fieza...selow2 kayuh..weols x pi mana..tetap setia kuar masuk kt sini ya... :)

Rash said...

Salam~
rash xde pengalaman lg utk comment psl alahan tp hope k.fieza kuatkan semangat k.. jaga kesihatan diri & baby =D

p.s: sorry sgt2 sbb wish lmbt.. congratz k.fieza!!!

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy