Saturday, March 5, 2011

geramm..bengang dan sebal | betina sundal berwajah hodoh...!





Salam hujung minggu...

Weekend adalah hari berjimba jimba...nekad hari ni nak keluar jenjalan sambil ber photoshoot...taktau lg ke mana...buntu kan wehh bila weekend menjelma...tak tau mana  pulak nak gi habis kan time yg ada ni bersama family terchenta...hahaa

Ekseli semalam lagi dah menyedap duk umah...malas pulak nak gi keje..aku geram dan sebal dgn byk hal semalam...dukacita bertimpa timpa semalam nya...ntah la apa malang nya semalam...haishh tak baik pulak dok merungut mcm ni...redha jela...!

First nya plng aku geram satu hal ni...agak2 apa perasaan korang kalau pic korang diguna kan sebagai pic profile dalam satu laman sosial ni...padahal korang taktau apa2 pun pasal profile tu dan tak kenal pun id org tu...tiba2 guna pic korang dan nama diletak ntah apa2 nama...korang geramm tak..? haishh perasaan aku ntah la tak dpt nk gambar kan...geram..marah..sedih dan hanginn betul..! dah la guna pic aku...dah tu letak nama ntah apa2 dan umur dan tempat ntah mana2...pandai2 betina sundal tu...dah takda keje agak nya...nak menggatal pun agak2 la...letak arr gamba seniri..yg nak guna pic org laen tu pe pasal...mmg bengangg tahap gaban tau...agak nya dia gatal sgt nak jantan...pastu agak nya dia berwajah hodoh kot...tu psl letak pic org suka2 utk tackle jantan miang mcm dia...(astaghfirullahalazim...)

Paling membimbang kan aku takut2 org yg mengenali aku terjumpa profile tu...sure la dorang akan bersangka yg buruk pasal aku...betul tak...yela aku ni dah arr married woman...mmg tak elok arr...bleh malu satu Kulim woo...hishh mintak simpang malaikat 44...aku tak penah penaya org...jgn la ada org penaya kan aku pulak...huhuu sob..sob..

Yang melega kan aku sekarang sebaik je aku add 'betina sundal' tu bole pulak dia cepat2 tukar pic laen...pic yg menggeli kan tekak aku...korang faham2 jela...! hahh tau takut pulak dia...

Aku memang tak puas hati sgt psl ni...kalau aku tahu dia tu sape...siap arr dia aku kerja kann...hahhh marah benar ni..maap la korang terpaksa dgr bebelan aku ni...cukup arr tu...rasa agak lega dapat lepas kan perasaan kat blog ni....hurmm........









Aku nak gelar kan dia 'betina sundal berwajah hodoh'....hahaa tu dia tak berani tunjukkan wajah sebenar dia...dan suka2 guna pic aku utk tarik perhatian lelaki...mmg bodoh dan sundal la ko..!

22 comments:

chugie said...

astaghfirullahalazim.. sapa tu ye?? berani betul gunakan pics orang lain!

ieda said...

astagfirullah dikkk .. huhu tergeliat2 lidah akak baca nie .. huhu sabar dikk .. sabar .. jgn tempah tiket dosa tuu awal2 ..
biarkan dia .. dia akan tahu jugak nanti .. fieza tegur dia dengan cara yg paling manis tapi sungguh tajam maknanya .. :)

biar org buat kita dikk , jgn kita buat org .. sabar itu perlu tapi bila sabar dah melampauuii jangkauan kita .. kita bertindak secara bijaksana .. insyaallah dia akan mohon maaf pada fieza , percaya cakap akak nie ..akak bercakap mengikut pengalaman akak hadapi org mcm ini sebelum ini :))

Noreen Syafira said...

uitssss..sape la tue...sabar yea kak fieza...Reen plak yang geram...

@e_da said...

kuang ajor tul org camtu kan... tak baik guna pic org lain..kena letak watermark la fieza every gambo

Rash said...

Salam Kak Fieza =)

Tetiba bile rash bc entry ni dlm intonasi mrh sesgt.. siap berkerut2 kening lg.. sabar ye Kak Fieza.. nasib la die tu tau takut bile kantoi ngn tuan sbnr pic yg die sesedap rs ciplak kn..

nway, lawa ar blog akk skang =)) thumbs up!!!

mekchu said...

smpai mcm tu sekali? ingatkan guna gmbr artis2 je.. gmbr 'org biasa' pun jadi mangsa jugak erkkk... boleh saman tau..

♥Azie♥ said...

akak saya pernah baca 1 blog,dia pun kes mcm akak jugak..takutnyer..harap2 lepas ni tak jadi lagi yer

Nurr Kasih said...

sabar kak..aduh harap2 org tu sedar. x boleh guna pic org sesuka hati huhu.

Zur@ZaRi said...

waaa...saper yg berani tu fieza... susah gak jadi org cantik nie kan... mmg geram.. sangat geram.. sgt paham perasaan fieza... kalo zura kompom da print screen da n heboh2 kan kat geng2 blogger... pandai2 guna gambar kiter tanpa izin kan.. menjatuhkan maruah betoi...!!

MrS. F!zA said...

omak aihh jahatnya..sampai kesitu dia sggup curi gmbr org..kes cmni yg takut ni kalo kt FB..haiyaaa..risonya..kwn kita haitu lg dsyt dia edit gmbr member tgh kiss budak tpi dia tepek gmbr laki..giler keji kan.

SUZIE APAI said...

kak...apsal jadik mcm tu skali...

tak pe, doa2 orang teraniaya Insya Allah di makbulkan....sabar yerr

Ena said...

tu yg dirisaukan bla kita publish gambo.. takut org salah gunakan tp tu la.. sabar ye kak..nasib baik dier dah tukar.. kalo tak, saje la tu cari nahas..

Izan Ishak said...

k.fieza, mmg byk tau kes camni berlaku. tanpa kita tau menahu apa2 gmbr kita disalahgunakan. mmg bahaya sgt kan kak...mintak2lah tak berlaku lagi pasni~

Myra Jay said...

Sabar ye kak.. Jangan marah2 lg ye :)

Aida said...

tak best lah org tu .. patutnya dia tak bley lah amik pic kita .. tu yg risau nak publish pic banyak-banyak ni .. mana yg patut je kan ..
apa pun, sabar fiza .. :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

oo, patutla kak fieza hangin semacam je yer.. adus, jahat sungguh la dorang yg khianati cara gitu yer.. haah, kalo org knl sure die pk kite plak yg menggatalkan.. tu la, sy bimbang gak, fb sy wat private profile pic.. tapi dorang ni kalo dh jht, gambo dlm blog pun leh wat modal.. manyak dh yg kena, nama ape awek cun tu.. ala.. fatin liyana pun kena..

~Siti Hajar~ said...

sy br bc n3 fieza ni, mmg ptt la fieza benggang, org dah wat camtu, xbaik tau guna2 profile kita suka2, fieza blh saman dia tau...sabar yer fieza, km kenal sapa fieza yg sbnr...

mamalieyna said...

hissh skrg ni mcm2 cara org explotasikan kita kan..haih la..tu la, fieza cun ...tu psl dia berkenan nak gunakan pic fieza as a profile dia..huu~ jgn maraaa na..gurau jer..

hish mintak simpang benda camni berulang lagi..hu~

Adyshariz said...

mmg patut ko gelar cam tu, budjet la skit nk guna gambo org..ingat ape?
kalau jumpa tonyo cili jer..huhu emosi btul aku

Mama Gee said...

hik2..marahhnyaa...tatottt....hehe
sapa yg tak marah kan...kalau ai pun ai marah.....Harap2nyaa takdelah jadi kat ai benda2 mcm ni...huhuhu risau gak...tp selalunya org yg cun2 je gambarnya dikidnap....harap2 tu takdelah org nk kidnap gambar ai..

munna said...

wah! takutnya klu jadi macam ni... mmg marah klu ada yg buat macamni kat munna...

fadillah abdul basir said...

Alalahai Ja...aku tak tau pulak ada orang yg gila sampai tahap macam tu...setahu aku kes mcm hang ni selalunya artis yg deok kena..kira hang glamer glen gitu....dasyat....hi..hi...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy