Monday, March 14, 2011

sambungan shoot2 di pantai last week | edisi foto tuan blog pulak....




Salam...

Arghh lega sekolah bercuti sepanjang minggu ni...tak payah nak meredah jalan yg gelap buta mcm selalu...ngeee agak melampau masuk opis pun lewat dari biasa ni...ini la dikata kan di bagi betis nak kan peha pulak...hahaa dah tak perlu gerak keluar sebelum pukul 7.00 tapi...but today sampai opis lewat dari biasa...kalau ada punch card sah2 merahh...kui kui...keji kann...tolak time bekfes...blogwalking lg...maka keje tinggal separuh hari je layak nya...ekekekk...

Semalam lagi dah siap uploadkan gamba tapi belum berisi...pagi ni on pc baru nak bebel2...takde apa sgt nak bebel pun...anggap jela entry pemanas pagi isnin yg agak lesu ni...tempek2 piccas je ok...piccas shoot2 di pantai seminggu lps punya...last week takde aktiviti...just gi kenduri je...

Layann...





gilerr gedik...


tersama tema dgn Anis...in red...tudung jela..baju tu dh mcm org tgh berkabung..!


kami mcm kakak dgn adik kan..? ngeeee



Org tgh soronok2 posing..Irfan mashammm jerr...


kwn2 fb aku smpai gelar kan aku artis fb daahh...huhuu sebab byk sgt gamba posing2 dlm fb...



apa yg aku tau setakat la ni...kalau nk dpt kan 'bokeh' harus close up kan..baru menjadi...mcm ni la...sebab baru pakai kit lens je kan...tak dpt nak blur kan byk2 background belakang tu...utk dpt kan bokeh yg superbb...! sifu2 luar sana..sila explain pada ku sekarang psl ni sebab aku main agak2 je ni...erkkk...



lalaa....aku yg berposing..tapi daku pulak yg byk songeh suh huby shoot cmni...shoot cmtu...uhukk...


jln2 ke pantai sana...


hilang idea nak nak posing...masa dok termenung mengadap pantai ni pun huby nak snap candid2...tp tk jadi candid bila aku pi toleh pulak...hahaa...








aku heran satu hal nie...korang ada idea tak..? kenapa tiap kali entry aku tkde pun keluar gamba pada blog list korang..cuma keluar tajuk je kan ...kenapa agak nya ye...maybe tak sebab aku upload gamba di blog lain dan copy paste kan ke blog yg ni...? aku buat ni sebab storage aku cpt sgt full...malas nak add author byk2...so try kaedah yg lain pulak...pasal ni ke..kalau korang tahu bagitau la...sebab apa ehh...fenin2..!

25 comments:

LYAfrina said...

wahh..cun2x.... suker nenggok!!!

fieza..impian lya pon dh tcapai... dpt present dr somebody... lps ni lya nk kumpul duit utk beli gadgetnyer ajer cam flash, n pelbagai jenis kit lense utk mcm2 shoot..

insyallah lps ni nk jd photo g y serius..n blh buat duit.. lg pun basic dlm photography dh ada sket:-)kna blajo j lbh agi.

MrS. F!zA said...

kalo nk amik gmbr potret dan bokeh yang superb guna la lens 50mm sebab aparture dia kecik.. utk gambar potret mmg bokeh superb! rege pon dlm Rm300++ je kak..

*dsyt tu parking tpi jln besar..takuttt

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah cun nyer....jeles rrrr asben sis suka layan sis posing..klu asben eida..huh buat sakit hati jerk...saja2 dia nak layan idak ler...xpa2...heheheh....

klu dekat bloglist eida memang xkuar gambar sis..sebab eida set kuar tajuk ngan tarikh update jerk..

Nureen said...

amboii.... boleh jd super model nih... hhmmm pasal prob tue nureen pon sama kadang2 x kuaq gambo kluaq tajuk ja.. ntah la x tau knape..

dinor's family said...

suka tgk fiza bgambar....cantik2 blaka ..

Huda said...

comel sgt kak :) suka2...happy je sume..

[-suziey-] said...

amboih sakan org ni berposing2..hiks..maklumla tgh panas lagi dgn DSLR..ekekek:D

emm mmg klu kita xload gbr direct tru blogspot mmg xkuar icon bergambar kt update :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

in black & red..eehe i like!

akak kecikkanla skit gambor tu..resizekan dia..so takdela byk guna memory space. just guna utk size web je..sbb sy klik gambar akak td..besor benorr saiznye..tu mkn byk space

then akak kene upload trus dari blogger..if upload kat lain mmg tak kuor icon comel kecik tu kat blog kengkawn..ehehe

rATu kEBaYA said...

menyerlah merak tu ye...

tengelam si kakak tu dah.. tapi tetap cantik lah pic ni semua..

Ogy said...

hitam + merah mmg da bombbbb...
tp kalo inner dlm tu fieza pakai merah..lg menyerlah :)

Ena said...

cantik..

bab2 photog ni asben ena je yg tahu.. ena tak reti pun.. selalu kalo nak snap ena suh dier setting siap2.. tp penggunaan gadget tambahan tu betul kata fiza.. 50mm..

syariza09 said...

kombinasi 2 kaler tu mmg cantiks & sesuwai

aar la , x kuar pic pon,tp x per, sy ttp gak singgah cni

mamyharraz said...

wahh dah ada anak dara yg memang nampak mcm kakak dan adik je ;)

cun cun cun ^_^

|| NaFiRaa || said...

wahhhh.. gambar2 kat blog nih makin cantek2!!! lepas nih.. photograher makin terer amik gambar.. model lak makin dasyat berposing..muehehehe

Myra Jay said...

Kiranya akak dengan camera takleh dipisahkan..:) Suka nengok akak anak beranak posing:)

Alin Marlini said...

dah cam Kak Redmummy plak...i like merahhh...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sgt menawan sis, ngan kombinasi merah + itam.. siyes!!!
asben kak fieza mmg sporting ek..
ikut aje mane nk photoshoot.. bagusla..
haisshh, rase mau gak la sambar EOS, shantek btul kualiti gambo die..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

cun2 semua gmbr..kita jeles.. ;)
Modelnye pon cun juga.. :)

Rash said...

Salam K.fieza,

rash setuju akak & anis nmpk cm akak & adik.. akak xnmpk cm ibu beranak 2 =) cun melecun gitu..

noor said...

family harmoni nih..sweet jer gbor2nya..
hubby yg sporting tu yg pentingkn fiza

~izan~ said...

cantik akak pakai merah tu..menyerlah...

mamalieyna said...

yelah tak kuar gambar n3nye..herm..taktau pasai pa la..

pepun bila dh masuk sini, haaa kuar gambo superb2..hehe..

NM02 said...

amboi.. sakan posing.

SYANI said...

Salam perkenalan... follower ke 333..

mek da ©™ said...

waaa lawo gambo ni ee

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy