Friday, March 11, 2011

Kek Coklat Kukus | akhir nya terbuat jugak...





Salam...

Hahaa...akhir nya terbuat jugak kek coklat kukus yg di copy resepi nya dari zue @ Annaleeya...first time cuba buat kek coklat versi kukus ni...biasa nya aku main bakar2 je dlm oven hehee...sesaje nak cuba nak tau jugak apa rasa...apa beza dgn kek coklat yg di bakar dgn yg dikukus...so akhir nya last week dlm mood yg suam2 kuku tu menjadik jugak plan merajen kan diri...hohoo

Siyes rasa nya mmg laen sket...yg ni lg lembap tau...tk kesah la kan...janji kek coklat...sentiasa sedapp gituu...sempat arr aku snap sepotong dua kek tu buat tatapan koranggg...ngeeee






yupp...ini la kek tuu...ok tak..ok tak...? cincai je aku punye toping...suma nk cpt saje...hehee


mood nak merajen kan diri tu sentiasa ada tapi...nak melaksanakan tu memakan masa yg sgt lama...yela nk buat kek pun kena tgk jugak mood ok ke tak...kalu mood tak ok nanti konfem kek takkan menjadi punye...ni bercakap berdasar kan pengalaman...hahaa



20 comments:

MrS. F!zA said...

fiza dhlama tggl kek coklat..dulu b4 kahwin selalu buat..adik beradik semua kata sedap..huhu..naman pon belum sempat rsa kek coklat air tgn fiza..tetiba rsa nak rajinkan diri buat utk dia lah..akk guna tepung yang dah siap semua tu ke?yg mcm dlm paket tu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo yg kak zue nye resipi tuu
sy ade gak print tapi tak buat2 lagi
nnti mabuk2 dah ilang baru nak start buat..

nampak sedapla kak..nak sket..ehhe

@e_da said...

sy suka kek ni.. sedap sgt... nanti nak buat gak.. ehhe

NM02 said...

sila pos kat saya sekali ye

Huda said...

nampak menyelerakan la kak :)

Aida said...

nak sikit bley tak .. nampak bestttt betul ..

Fieza79 said...

@MrS. F!zA

oo ye ke..kfieza pun jrg2 jgk buat..kalau rajen sgt tu br buat...

kfieza pakai tepung bluekey biasa..pastu cmpur2 la bahan2 lain dlm resepi tu..

rATu kEBaYA said...

tak pernah buat kek kukus lagi... malas nak keluarkan kukus dari lemari..

✿ etiey erywan ✿ said...

wah kakak sedapnya!!! semalam terbeli jugak satu.. hehe tapi beli bukan buat sendiri keh keh

~izan~ said...

sedapnya akak..izan pun tak buat kek kukus sebab takde kukus.kat rumah mak ada la hehe.adik yg sekolah rendah tu selalu buat hihi..sbb ada resipi yg tak pyh mesin2,kacau aje hehe..tu yg dia rajin tu =D

~Siti Hajar~ said...

Terliur km tgk pic tu fieza...huhu..meh la htr sikit kt cni...

Hjr ingat utk kenduri rmh hjr nti, nk wat kek cekelat camni, boh dlm beg goodies kasi tetamu, ok tak?

|| NaFiRaa || said...

perrghhh.. toping yang tak tahan tuh~ perut trus menyanyi2..

mamalieyna said...

betul2x..eina mls sungguh nk buat kek, try buat baru ni tak jadi..hu~ kena blajar lg..

oooh nmpk best sesangat tu, nti leh cuba la..tunggu mood mariii..hehe..

norihan said...

alahai sedapnya tengok kek tu...saya ni dah banyak ambil resepi kek tapi tak pernah nak buat..

Nurr Kasih said...

wah sedap sgt nampaknya tu..tp nurr mmg x rajin nak buat hehe..

chugie said...

wow.. memang menyengat lah kek coklat ni.. nampak moist gitu!

Izan Ishak said...

akak...rajinnya buat kek coklet tu. izan nak buat2 syik tertangguh je. suka jugak buat kukus je sbb cepat siap. tp buat dalam cup kecik2 tu. nak makan tinggal ngap aje~

MamaYatie said...

apsal la tiba2 lapar nih..hehe

sedap tur..siap bertoping lagi..saya plak, misi nak buat cheese cake weekend ni..harap2 menjadi la

dinor's family said...

nampak sedap kek tu,,,imah pun penah buat tp kukus la...

ieda said...

sedapnya dikkk kek choc tuu .. ishhh terliuq kak tgk nie :)

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy