Tuesday, March 29, 2011

asal nak gi Bukit Bendera...tapi ke lain jadi nya pulak...




Salam...

Kami punya plan baik nak mendaki Bukit Bendera, Penang sana nun...mati2 ingat kan dah siap projek menaik taraf  Bukit Bendera tu...rupa nya lagi 2 bulan baru di bukak utk para pelancong...hadoi laa...penat rasa aihh...lama sungguh tak naik Bukit Bendera sana...last sekali 10 tahun lepas masa tgh bercintaan dgn huby...huhuu gilerr lama tuu...

Hati ni menggedik sungguh nak merasa naik tren Bukit Bendera yg baru...dulu nya tren kaler merah..sekarang sudah tukarr...hehee tungguu..siap sepenuh nya nanti kami la org pertama nak pi terjah hahaa....

Kebetulan Sabtu lepas mmg hujan satu hari...memang tak dapat nak menyinggah mana2 sgt sebab cuaca yg tak elok...time2 hujan mcm tu hanya soping mall jela tempat melepak dan ronda2...

Time nak parking kete dah nampak jelas sana sini banner Canon tgh ada sales...haishh ini yg buat ku teruja sgt...pantangg sungguhh...ekekekk...dlm hati dah niat yg mcm2...padahal niat sebelum sampai Penang lain kuikuii...

Tahu jela bila dah kaki ni melangkah masuk kedai berkenaan dan mata pun dah tertumpu pada satu benda ni...bila dah belek sana sini..try itu try ini...mula la...berkenan pulak dgn rega nya yg mampu ku miliki saat itu jgk...hahaa maklum arr org baru dpt gaji kan...maka bila dah betul puas hati...mmg tak kalah nak menyambar teruss...ngeeeee...

So pastu je terus la menggedik tak sabar nak menerai benda baru ni...kakakaa...depan Plaza Gurney pun jadi tempat kami menerai shoot2 dgn lense baru...wuwuu...




kebetulan masa dok tunggu hujan berenti...dok lepak kat situ...view pun ok ada pokok2 suma...boleh terus photoshoot kat sini je la huby ye...hehee


huby jela dok terkial sorang2...aku malas sebab badan pun dah mula rasa lemau dan penat bertawaf satu mall...uhukk


mmg susah sket guna lense baru yg ni bg aku yg tak mahir ni alorr...asal gegar sket blurr je gambo...



biar baru first time guna yg ni...




byk nau berposing...org lalu lalang buat dek je hahaa...pun ada gak yg mcm kami...maybe baru sambar jgk agak nyaa tadi...





suka gambo ni...tak perasan pulak budak berdua tu buat gaya gitu masa ni...bila tgk balik...hahaaa...


hehee last pic tuan blog...


 

ekseli sambar lense sigma 70mm - 300mm...tak pasti la betul ke aku punya pilihan ni...berdasar kan  cakap dan nasihat salesman tu jela...takpe2 yg penting rega tu berbaloi...kuikui...kalau tak pakai tak tahu sebenar nya..dah pakai tahu la kann...apa pun kit lens yg ada sekarang masih di perlu kan ye dak...kalau tak susah gak woo mau amik gambar family ramai2 pakai lense 70mm tuu...


Paling kelakar bila ingat kan salesman tuu...bila dia kata berbaloi amik yg ni..sebab 'bila2 nak gi Africa mau amik gamba itu tiger...tak pyh u pegi dekat2 dia maa...nanti itu tiger cakar maa...' hahaaa giler lawak cina tuu...wakakaa...


32 comments:

Ena said...

sigma pun ok juga kak.. huby ena ada gak cakap.. :D

~Siti Hajar~ said...

km pn igt bkt bendera dh siap renovation, lamanya kan xsiap2 lg, km p thn lps, tgh renovation jgk ms tu, lama dh xp bkt bendera ni, xsabar nk naik ketapi baru, yg lama tkedek2..hehe

-oP_ida- said...

akak u coMeLLL laaaa.........

teringin nak jmpak...nntti kalO lalu kepala batas rojer nuh.....ehehhe

MrS. F!zA said...

mula2 haitu mmg plan nk sambar 70-300 tele la tu..pstu dah try sebulan jgk member punya kira nk test2 la dulu berbabloi tak kalo nk beli..sekali agak sukar sebab tele dia mudah shaking..shaking sikit kompom blurr..huhu..terus rsa mcm nk sambar wide lens..kalo gi holiday best skit leh shoot view sekali org..huhu..

*tgh tggu naman dapat durian runtuh baru leh sambar..hahaha

dinor's family said...

cantik n comel nya pic drpd kuarga yg suka bgambar ni... i like....

Nurr Kasih said...

wah sambar tele ye kak..huhu ada hati juga nurr nak ambik tele tp tunggu dulu la hahah.

cantik2 pic..lama2 dh mahir mesti x gegar dah tu :D

syariza09 said...

waa..dh testing yer. smua pic cantik2 & specially pic budak2 tu buat teropong

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ooo bukit bendera tutup nyek sis....huhuhuhu dah lama xp sana..masa sek dulu jerk...

suka tengok sis ngan anak2...sporting semua..

Fieza79 said...

@MrS. F!zA

itu la dah try satu hari baru terasa...takpe la kalau tk cuba tak tahu...mmg kena cari gak satu wide lens lg senang nak shoot kan...tkpe yg ni murah jek...nnt ada rezki sambar lain pulak hehe

Huda said...

huda x reti lens2 ni :) tp nampak cantik je pic2 tu sume..

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

cantik semua gambo tu kak, sangat jeles k, nak komen pasai lens ni kita idok la pandai, tapi gambo ni cun..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Patutlah..gambar semuanye bertambah2 cun.. ;)

Pandai dua beradik tu berposing..sporting btul.. ;)

Mummy Irish@honey said...

mummy cntik! anak comell!!! ^_^

Myra Jay said...

Jeles ar tgk pic photoshoot akak... TERSANGATLAH CANTIK..hehee

Bila la nk leh miliki sendiri..hehee

~Miss Sukasih~ said...

amboi..berjalan sakan..kak fieza nie yer...

rATu kEBaYA said...

1st time mmg macam tu.. tak biasa lagikan..

Zue AnnaLeeya said...

wawahhhh... posing jerk kejenya erk... tp cantik2 gambo... haishhh... bilelah nak pakai kamera beso jgk nih... hehehe...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sporting adik badik, eh.. anak-anak.. hehehe..

MummyEcha said...

akak....memang cun pic2 nie..jeles tengok hihihihi......

NM02 said...

wajahmu dah kelihatan lesu... lesu ibu mengandung...

Zaidah said...

semakin lama semakin mantap gambar fieza....cantik....tapi gambar fieza macam letih aje...alahan peknen ker..

|| NaFiRaa || said...

gambar2 kat sini makin cantek!!! lagi cantek dengan gelagat budak 2 org tuh~

LYAfrina said...

guna lens ni.. pic lg cun la.. fieza .. beli la flash skali.. lagi puas hati.

[-suziey-] said...

wooo sudah smbar telephoto..hehe..xde IS ke fieza? klu nk amik telephoto ni wajib ade IS..sbb klu x gbr mudah blur klu shaking sket..dh la lense tu berat..lg ler nk control lagi..
xpe practise make perfect..jgn menyesali setiap ape yg kita beli..sebaliknya manfaatkan segala ilmu yg dipelajari..insyaAllah pasti akn dpt hasil yg superb :)

so skang ni bkt bendera tutup la ye?

♥Azie♥ said...

WAH BELI LENS BARU YER..SAYA TAK PANDAI NAK KOMEN SBB PKI ...DSLR PUN TAK PANDAI LAGI HEHEHHE..APAPUN AKAK TETAP CUN YER

Izan Ishak said...

cantik lah kak...
pasal lens2 ni mmg izan pun tak reti...huhu~

Fieza79 said...

@[-suziey-]

ms beli tu mmg terpikir sb tkde IS..ingat lg suziey penah ckp haitu..tp tkpe la manfaat kan apa yg dh ada kann...lg pun murah je berbaloi la kann..

wahida said...

aku ni lagi lama dah tak terjah penang tu..last pegi masa rombongan sekolah menengah dulu...hahahaha!! giler lama kan??

Dilla Ady said...

alahai chumelnye, lawanye, cantiknye fiza nih...

chumel la pakai dress camni..dilla nih gumuk tapi teringin nk pakai cam fieza pakai..tp seswai ke????

tak penah lagi jejak kaki kt penang..bile la dapat ke sane..

-Nureen- said...

mmg tgh renovation lani fieza.. rasa dah lama katanya 2 thn kot..

g gurney window shopping ker??? lepak2 kat luaq tu pon dh best kan.. janji ado gambo terselit hehehe

ratusiput said...

kalau dh terjebak ngan dslr ni mmg sik tergoda nk bli lens je kan.ehehe...

Anonymous said...

MUKE AKAK CAM INA NAIM LER...HEHE

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy