Saturday, March 12, 2011

Jagung Manis...






Salam weekend....

Bersiaran di hari Sabtu...

Belum plan nak ke mana lagi hari ni...lepak umah pun best jgk...tapi today ada jemputan kenduri sebenar nya...kenapa rasa cam je malas ehh nak pegi...lagipun tk kenal sgt dan dia invite pun sekadar dari mulut ke mulut je...tgk arr kalau rajen kot2 tetiba teringin nak makan nasi kenduri pulak kann...hehe

Tapi besok mmg haruss attend satu wedding ni...umah my bos larr..anak dia kawen...mmg la kena pegi...kalau tak...apa pulak di anggap nanti kan...menjemput awal2 lagi haritu...moga takde urusan yg akan mengganggu plan tu besok..!

 
Berbalik pada tajuk tadi...misi merebus jagung yg huby bwk balik last week...mula nya plan nk buat cup corn la konon..letak2 mentega dan susu bagai...kasik sweet lagik..tapi bila dh siap rebus jadi malas pulak nk buat kan..terus je melahap jagung tu mcm tu je hahaa...





jagung yg belum direbus...


jagung sedang direbus...selepas di rebus tkde pulak gamba nyaa...terlupa terus mamamm...hehe



sedapp wehh jagung...pantang nmpk jagung..nak2 yg bakar lagi la sodapp kan...


4 comments:

LYAfrina said...

as salam fieza.. akhirnya smpai gak sini:-)

aritu nk tgk template baru fieza x sempat... sbb masuk icu dulu:-(

hari ni ru blh tgk.. byk cun la... pink kalerrrrrrr!!!!

sdap jagung tu.. kalo buat bubur jagung pon best jugok. happy weekend fieza:-)

Rash said...

Salam K.fieza~

kt cni pn slalu la biras yg keje kt kemaman bwk blik jagung rebus/bakar bile blik banggol.. tp rash xmkn jagung rebus/bakar ;p huhuhu..

Anne said...

gambar jagung tengah rebus tu nampak menyelerakan pulak. (^^o)

~Siti Hajar~ said...

glup glup..terliur tgk tau!

Km 1 family mmg suka makan jagung, skrg2nya smgu sekali msti mkn jagung, sllunya beli kt psr mlm la..

ermmm...nk g psr mlm kulim la cr jagung mlm ni...hehe

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy