Wednesday, March 30, 2011

tak perlu menyesal...




Salam...

Masih nak pot pet pot pet pasal lense yg baru di sambar...hahaa itu la main sambar macam helang kuikui...tapi betul jgk la belajar dari pengalaman sebab aku tak punya sifu bertauliah...redha jela...boleh tanya kawan2 jela...nak tanya lebih2 takut di cop kekwat dan menyebok nak tahu pulak kann...ekekekk...takde la mana ada kwn2 mcm tu kann...bertuah sebenar nya ada kawan yg prihatin dan baik hati ni...tq suma nyaa ye...

Hehee...semalam sempat chating2 dgn Fiza Naman di facebook...tnya2 psl lense 50mm yg di kata kan tuu...haishh sepatut nya bertanya sebelum gi beli..tapi masalah nya...itu la takde plan pun nak beli pada mula nya...bukan hajat tu...suka2 nak rembat bila benda dok dpn mata...takpe la Fiza kata murah je yg jenis tu nanti boleh rembat laen ehehh...asal nak berabis je kann...

Tapi...takde la aku nak nyesal rembat yg 70mm-300mm tuu...ada guna nya jgk...ye la mcm kata  suziey jgk...
"xpe practise make perfect...jgn menyesali setiap ape yg kita beli..sebaliknya manfaatkan segala ilmu yg dipelajari..insyaAllah pasti akn dpt hasil yg superb..."

tq atas komen tu ye Suziey...



Layan lagi sebahagian piccas anak2 ku...yg sentiasa teruja bila kamera di tala...hehe






hat ni aku capture...dlm gigil2 sebab tak larat dan laparr...gigih jgk ibu mengandung yg lesu ni kann...betul la sorang dua kwn dok ckp wajah ku nmpk lesu dlm gambar sejak akhir2 ini...ingat tkde yg perasann...huhuu



ni abah dorang punya keje suh budak2 tu masuk dlm taman mini dpn Plaza Gurney tuu...suka2 hati je..nasib baek pak guard tu tak bunyi kan wisel...aku awal2 lagi lari dok jauh2...kangg kena 'priiitt'... dgn pak guard tu konfem aku buat2 tak kenal dorangg bertiga tu hahaaa...keji...tkda la cakap je...


tgk la tuu....menyempat...


org lalu lalang pun buat tak kesah je kat dorang...hehee aku just pandang dari jauh je aksi poyo mereka bertiga di situu....


nsb mereka la pak guard tu buat2 mcm tk nampak...hahaaa baik hati pak guard tuu...



sebut pasal kena priiitt...dgn pak guard teringat masa pi Taman I-City Shah Alam ari tuu...baru sentuh pokok bercahaya tu dah prriiitt....baru nak duduk sandar atas boneka binatang pun kena prriiittt....baru tersalah langkah kawasan kena tiup wisel...prriiiittttt panjang nya...mak aii....apa kes la...kuikui...

29 comments:

NM02 said...

takde ruginya fiza, saya pun ada gak satu lens 70-300. gambar2 yang kat tiara beach tu semua pakai lens tu la.

skang ai pun dah tambah lagu satu, 50-200. so skang dah ada 3 lens. giler tembak kan kami... hahahaha

NM02 said...

yu kena beli beg galah belakang tu utk simpan semua lens. senang... hubby ai beli dulu 200 samting la. mungkin skang ni dah murah kot. tapi kena cari kualiti yang elok tau... sebab takut senang koyak

dalam tu banyak ruang leh sumbat lens, charger dll...

Ena said...

kira berani mencuba juga lah kan kak.. tp ok manfaatkan apa yg ada.. mesti ada hasilnya.. dan yg pasti gambar2 akak dah banyak improvement.. cantik!!

MrS. F!zA said...

tulah..watpe nk nyesal..hihi berguna jgk lense tu apa..cuma kena lebihkan belajar je..ti2 ada rejeki beli plk yg lain..keh..keh..keh..

*gmbr irfan yg numb 2 tu cantik..ni setting manual ke auto?

[-suziey-] said...

ok jek hasilnya...kena pandai main dgn manual setting..klu lense power giler tp skills xde xguna jgk kan..yg penting praktis n praktis.. :)

@e_da said...

kak.. rasanya kalau skill makin mantap leh buat bissness tu.. kesan yg ni pun dah boleh tahan dah.. majukan lg skill berfoto ya.. heheh

~izan~ said...

wah akak makin maju skrg hehe.bagus2 kak..kumpul2 lens dan dapat hasil cantik..izan tgk adik izan yg photoG wedding tu pun mcm tu..bila pnjam camera dia,semua setting manual,bila izan try klik,haram tak cantik hehe

Zue AnnaLeeya said...

alahhhh.... xpelah fieza... fieza baru blaja kan??? nanti pandailah tuh... fieza oklah ader jugak kamera beso... zue nih lgsung takdak... huhu... sedeyyyy....

Izan Ishak said...

takpe kak...praktis banyak2 yg penting kan. pasti hasilnya pun superb~

rATu kEBaYA said...

betul tu jangan menyesal ye...

Nurr Kasih said...

practice make perfect..xperlu menyesal kak. manfaatkan lens yg dah beli tu :D

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

takpe kak, haah.. practice make perfect.. bestnyer de dslr kn.. i de compact camera je pn menggila nyer tembak.. kalo de yg canggih nyer, tataw la..

eB ezrin said...

eh biar betoi?... dh g2 pulak yer i city tuh?

dinor's family said...

suka bila tgk kwn2 makin maju ,cantik gambar anak2 fiza suka imah tgk xsabar nak tgk gmbar baby lak nnti...

ainnoraini said...

cantik...
dah beli kene la gunekan..tapi hasilnye mmg memuaskan...

mamalieyna said...

takpe fieza..bak kata suziey tu kan..praktis make perfect..pepun jaga kesihatan diri yee...^_^

oohho..pak guard @Icity mmg jlnkan tugasnye..tp ekeke..jap2 preet preet kan..ekeke..eina pun pernh laluinya tp bkn eina lah dipreetnya..org len..hehe..

MummyEcha said...

tak per akak..pelan2 tembak....sokong kata2 kak suzie tu.

AnneRaini said...

amboi kak fieza maju betul..sy ni kameranye pon tak terjangkau lagi..kak fieza dah menambah lense..bagus bagus

Dilla Ady said...

fieza pregnant ke? la..tak perasan pun...mungkin sbb dilla baru jenguk sini..tu tak tau..tp tgk fieza cun jek, pandai jek mekap2..

maknanye dulu lagi la berseri2 kan?

anak2 pun da pandai posing2 nih..senang maknye nk snap2 gambar..

ieda said...

huhuhu sungguh akak x pandai bab lens2 nie .. kebanyakannya adik yg carikan .. dia lebih arif .. :))

cantik2 tembakan pic2 nie .. model yg cilik lagi :))

Nureen said...

heheheh... semlm asben ada tanya gak nak kerr??? hehehhe nureen ckp cukup la yg kecik ni nanti2 bila nureen teringin sgt2 nureen mintak..heeeehe

ratusiput said...

cik kitol ade dslr tp ratu mmg tepu.taktau nk guna langsung.tau tgk gmbo yg dh disnap je.ehehe..

HALAMANKU said...

Salam.. Kak Fiezah.. lama tak jenguk akak.. sihat? dengar2 akak sdg berbadan dua? tahniah.. seronok dengar.. tang lens tu.. lah dah belikan.. erma setuju gak ngan ayat.. kita kena manfaat apa yg ader.. sekurang2nya akak akan lagi terrer pas ni.. suker tgk gambo2...

syariza09 said...

cantik picas budak yg background ijau, mmg nampak menyerlah.
pak guard tu kasi can la

wahida said...

suka tgk gambar dlm semak tu..hehehe...

chekna @ mama ziyad said...

dah beli mahal2 harus la posing puas2 kan.. lgpun digital kan.. tembak je byk2, xrugi apa pun..

ibu_Arifa said...

hihihi..saya ni lagi bagus..tau tekan punat jer..dan mesti set auto. kalo manually mmg blur lah hasilnyer nnt.

Mama Gee said...

lense tu ada gunanya nnti...anggap jelah pelaburan..jgn menyesal :)

Rash said...

Salam~

nk comment lebih2 psl lense xreti la.. rash gune camera handphone je ;p

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy