Friday, September 24, 2010

~ 4 sYawaL...BaRu geRak g BeraYa RumaH SeDaRa...~

N3 raya dah masok part 4 Syawal...
Kami punya agenda raya nak g open house mak sedara belah mak aku di Malau...dorang sekuarga ada datang beraya kat umah raya pertama ari tu so kami nak g kunjung balas la ni..atas jemputan mak sedara aku tu...

Ekseli first time sampai umah baru dia kat Perumahan KEDA sana tu..dah byk kali di ajak nya namun tk jugak sampai2 kami ni...akhir nya jejak jgk kaki kat sana...hohoo

Sesampai kat sana jenuh jgk pusing cari rumah men agak2 mengikut plan yg di beri je...nampak je keta byk2 paking kat dpn laman....haa pakat2 agak itu la rumah yg di carik..! hee nasib bek betol kalo silap umah tadi...kes naya...!

Time kami sampai tu takda la ramai sgt orang...suma adik badik je...pe lagi smpai2 je terus ngapp....tgh lapor la kata kan...
Kami di jamu laksa dan bihun sup...layan diri...opstt lupa aku nk snap gamba kat sana...punya lapor dh hbs mkn langsung tk teringat...haishh tak tau la mcm mana buleh lupa ni...huhuu non ado bukti...!

Lepas ngapp...suma dah kenyang...lepas besalaman raya kami coww...!
owhhh lepas tu aku siap plan busukk...! haaa jap g nk bagitau...
layan piccas kami sebelom gerak g open house...



snap..snap lagi...!


Irfan dgn penoh gaya nya...suka la sgt skrg ni begamba...takyah men kejor dah dgn dia...sentiasa beri kerjasama sepenoh nya....hohoo


gamba kami...senget pulak gamba ni...


time si abah dukung Irfan ni...yg kelakar nya dia minta abah dukung aku pulak lps ni...dia nk snap...ohhoo...! tekelip kelip biji mata aku dgr permintaan dia...harus kah..?? owhh tidaakk...abai kan...hahhaa...


potret famili....haishh pa psl aku tak masok sekali dlm gamba tu sedang kan yg snap tu si en somi ku...bila tgk balek non ado gamba aku langsung dgn dorang...adeihhh laa...


ni mak aku....

ni kenal kot...adik aku....

ada lagi....


Spontan Irfan cium pipi aku...belom ready nak pose...dah kena cium aku...aduhai...tetiba men syg2 pulak ni...


semesti nya suka nk berposing dgn budak berdua ni...


raya ke-4 tetap ijau...pakai balek baju raya pertama...pe nk wt baju raya cuma sepasang...
owhhh...nak citer plan busuk kami ni...tau ke mana kami lps balek dari open house tu..???
jom tgk...



ni haa...semata nak melayan bebudak tu tgk wayang...ekseli aku pon suka gak ni...


gigih la kami g Big Cinema Giant....


sementara tgu time nak masok...borak2 dulu kat luar....


teka...mana satu yg kami tgk...?? belah kanan kah...kiri kah...???
owhh tentu la yg belah kanan kami...citer 4 madu...! wooo best....korang dh tgk belom arr....
Lepas pada tu terus je balek umah coz wayang tu abis kol 7.00...
Selesai la beraya di raya ke-4....okeh nnt sambung...hehee

13 comments:

mek da ©™ said...

WAHH..bestnya g open house kan..huh siap tgk wayang lagi tu..best x cite tu

mek da ©™ said...

WAHH..bestnya g open house kan..huh siap tgk wayang lagi tu..best x cite tu

zue @ annaleeya said...

gi beraya pon smpat tgk wayang lagi... projek busyuk lak tuh... heheheh!!!!

chugie said...

best betul raya ye.. pas g open house di sambung lak ngan open panggung.. ekekek:D

maslinamansor said...

memang best ker filem 4 madu tue?

Mimie Fazira said...

canggih fiza nih ... tgk wayang berbaju raya ... best tak citer tu ?

az rina a.k.a jaijina said...

eh, tak tgok lagi madu 4 ni..

amik, n3 raya back to back, hikhik..sronok tgok gamba raya kawan², meriah aje..

~aSHa~ said...

bestnye sempat tgkwayang...

|| NaFiRaa || said...

wahhhh.. siap gi tengok wayang lagi!!! best eh citer 4 madu tuh? tengok kat tv cam best jek..

Ena said...

sama la ngan ena nie.. balik2 baju tu jugak yg dipakai.. huhu..

namak manja sungguh dak irfan kali nie.. selalu control macho jekk.. heheheh..

sempat lagi tengok wayang yeh!.. syok la kan.. ;D

AnneRaini said...

nak gak tgk 4madu..tp mcm xsempatla..

~Siti Hajar~ said...

hai beraya sakan family Fieza ni, hingga ke pgung wayang..hehe..best x citer tu?

*pssttt..baju raya mak Fieza cantik bangat la..warnanya i lioke! baju raya fieza & yg lain2 tu pun cantik jgk..

'NuReeN' said...

dh 2 thn x tgk wayang.. rindunya... ada gak plan nk g, tgk dlu elly cam na..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy