Thursday, September 2, 2010

~ Ni La BaRu BuLeh BerbuKa KaT LuaR... ~




uhhukk...cepat benar masa berlalu dah hampir sebulan berpuasa ni baru la buleh kami berbuka kat luar sana...kalo idak asik berbuka kat ceruk dapor je ohhoo...

Berbuka luar pada cuti sempena Hari Kemerdekaan baru2 ni....hati dh meronta ronta nak merasa berbuka kat luar sesama umat Islam kat luar sana tu haa...at least buleh jgk ber shoping2 ni maklom la baju budak2 tu pon belom shoping lg...so buleh dijadikan alasan utk request kpd en hubby ku itu utk berbuka kat luar....satu idea yg bagus tu...

So dgn jaya nya daku dpt memujuk en hubby berbuka di ResToraN AYam PenYeT (JUSCO)...yihaa kat sini mahal kata nya dan makanan nya sket tu psl en hubby tak bape suka nak berbuka di situ tapi takpe la ikut kan je la kata nya...haha misi bejaya...

Sesampainya kami di JUSCO...terus je g wt tempahan meja takot2 full pulak nanti...dah selesai order n then jeng..jeng...part yg paling best..sopinggg...!

So pukul 7.15 kami dah siap berada di meja yg dh di reserved kan tu...hurmm makanan pon dh siap sedia suma...rasa best je...just tunggu time berbuka...wawahhh...

Layan piccas ini...


Semesti nya minuman dulu...penghilang dahaga wehh...


Macam biasa menu AP Ayam Penyet....

Menu kedua Ikan Keli Belado...haishh btol ke daku letak nama ni...ishh suka2 ati je kan...
Menu ketiga kami Gulai Lemak Pucuk Ubi...sgt membuka selera ni...

see...kelaku Irfan mengalahkan org dewasa...tak lain tiru abah dia la tu letak pencungkil gigi di mulut...haishhyy...ni kira nya dh kenyang mkn la gaya nya tu...
Selepas berbuka misi bershoping diterus kan lagi....hoho shoping dah tak hengat ni..hahaa.
Ekseli takda meriah mana pon soping nya...ramai sgt umat manusia nk wt pilihan pon susah...kepala dah fenin mata dah berpinau nengok kan baju suma...

Misi hari itu berakhir pada jam 10.00 malam...hohoo nanti sambung story2 lg yehh...



30 comments:

Noreen said...

wah shopping sakan yea...
slgi x raya ade je yg x ckp lagi kan...^_^
tapi reen x sabar nk tunggu raya thn depan hukhukhuk...sbb thn nie trasa x baraya sgt...dalam sarat kn nk jln jauh pn takot hahahh

MrS. F!zA said...

dulu igtkan ape la ayam penyet..bila dh kena sekali rasa nk cari lagi la.. sedap rupanya!! raya mana thun ni??

Ena said...

ena dah lama tak p JJ.. pose ni tak p sana langsung.. ingat nak p soping sana weekend nie.. leh la pekena ayam penyet kan!.. nampak sedap je

Zaidah said...

comelnyer irfan mencungkil giginyer...hehehe....zai pun suka ayam penyet sebab ade tempe n ulaman....biasalah orang jawa tak bleh tak ade tempe...

Aida said...

tengok ayam dgn sambal tu, kecur air liur ni .. fieza, aida mmg hantu ayam penyet .. kalau kat kl ni, kat the curve yg paling enakkk .. :)

Fieza79 said...

Noreen

ye la Reen tgh sarat nk raya pon mcm tk bape nk best..letih pulak...

Fieza79 said...

Fiza

itu la mula2 dulu pon heran jgk dgn nama tu tp kat indonesia dh biasa dgn nama tu...mmg sedap pon
tahun ni raya kat kulim je..kami dua2 owg sini...

Fieza79 said...

Zaidah

itu la suka sgt meniru owg...siap rembat pencungkil gigi smpai segenggam..

Fieza79 said...

Ena

owhh nnt leh berbuka dgn ayam penyet...sedap kan Ena..

Fieza79 said...

Aida

mesti tak sama kan rasa ayam penyet di tmpt yg belainan...ntah la tk dpt beza lg sbb da satu2 nya je kat area sini...huhu

zue @ annaleeya said...

seminggu lagik nak raya... tp zue tak pnah buke kt luar pon lagi... ari2 masak... huhu!!!

baju raya pon blom setel lagik nih... ujung mggu nih baru nak soping bagai...

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

huhuhu...sedap ke ayam penyet tu...lum pernah cuba lagi...

chugie said...

wah.. sedapnye tengok ayam penyet tu.. terliur bila tengok sambalnye.. aduh, puasaku.. habislah!

Intan Inn said...

erm sedap jer tgk semuamenu tue terliur pulak hehhe...erm dah habis shoping raya ker...erm mesti anak2 paling seronok kan...

cheqna said...

salam kak
hamboi...shopping sakan
besh maakn tu

Aleeya said...

fieza...ayam penyet tu fav gak tur...suka2..tapi sini ayam penyet nye agak pedassss huhuu

mek da ©™ said...

nampak sdp gulai pucuk ubi tuuu..lama xmkn

mamalieyna said...

berbuka jgk kt luar ye..seb baik sempat..hehe..lg seminggu je haa..^_^

best sket shoping memalam, takla kepenatan sgt kan..

Azfa said...

fieza..ni ke rupa ayam penyet..nk kena try ni... ngape x tunujk shopping apa...rahsia ye?? tunggu raya....

Fieza79 said...

Zue

huhu zue pon belom lg...ingat fieza je yg ketinggalan...tk pe la masak kat umah pon sodap...ala ujung mgu ni buleh la berbuka luar...mesti best..!

Fieza79 said...

Izan

sedap jgk la...lain dr lain rasa nya...masakan minang ni...

Fieza79 said...

Chugie

ohh jgn salahkan daku...saba..saba chugie dh sekerat hari dh..hehe

Fieza79 said...

Intan

ermm tgu lg, Intan..depa la paling sonok bila ckp nk beli baju dn kasut raya...mama nya ni pon tmbah la suka nya, Intan..hehe

Fieza79 said...

Cheqna

tak sakan...biasa je Cheqna...

Fieza79 said...

Aleeya

ya ka Ayam Penyet lain2 rasa walo satu francais..hurmm mesti yg kat tempat Leeya tu lg sedapp..suka pedas2..!

Fieza79 said...

Mek da

itu la bila tgk menu tetiba rasa nak try...sedap mek da tau..

Fieza79 said...

mamalieyna

tu la seb bek sempat...kalo ari2 last ramadan ni berbuka kat luar best jgk kan...

Fieza79 said...

Azfa

ya itu la rupa nya ayam penyet...try la Azfa..hehe

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. shopping sakan nih!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

Api ayam penyet pon ade kat Jusco eh..wah hebat tol eh
mana2 ade Api ayam penyet..

hehehehe

sonot kan sekali sekala buka luar..cuci2 mata..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy