Thursday, September 30, 2010

Open house lagi...musim raya ni kije makan pahtu snap2...

Sabtu lepas kami g open house umah member hubby ni...beriya aku nak g ni sebab tgh lapaq ketupat palas ni...dgn harapan ada la ketupat palas...hurmm seb baek lagi hado ketupat + rendang...kalo tak ni mau kempunan...!

So...pulun jgk la makan nya...menu lain yang hado...laksa semesti nya...Nasi Lauk..wuuu best sgt tu tak harus di abai kan tu...pegi nya time tengahari mmg nmpak menyelerakan sgt la nasi lauk tu...ohhoo...!

Jgn ada yg nampak akan kegelojohan aku ni udah la....mentenn...ehehh...! padahal dlm ati ni mak aii tak sabo nak penuh kan pinggan supaya takyah kena bangun duduk 2-3 kali kan...hehee gelojoh kan...sgt burok pangai nya...??

Tapi hubby bisik2...'jap lg nk mkn benda laen plak, baru ambik laa'...haaa kan dah kena tu...hehehh...iya la...si isteri nya ini sedia la menurut perintah..huhu...

bebel lg...dh la layan ke gamba2 ni...



Irfan pon ikut hantu ketupat ni...dia nya dh abis siap gagau lagi ketupat mama...huhuu

nyumm..nyumm...sedap ni...

si kakak dgn nasi nya je...dia seharus nya dgn nasi je...mcm mama nya jgk ni...!

tu nasi aku...mmg sedap la Ayam Masak Merah tu...sgt menyelerakan...dgn kari daging nya...mak aii maveless...apa2 pon rasa ketupat dulu...baru nasi...!

dua2 badik dah kenyang makan....



hubby dah tinggal kan meja...g join member2 dia...so tinggal la aku sorang2...hukk tak suka..! lama sgt aku sorang2 tu...suruh la Irfan panggilkan...suruh cakap kat abah....mama dh nak balek...ehehh idea yg bagus tak??..ngeee


padahal nak snap gambo...lom snap wehh...mana bulehh..haishh

rugi pulak kan tak hado bukti...

amik ko..snap byk2...

makan dah...snap bukti dah...maka balek la kami dgn perot yang kekenyangan mcm ular sawo neh..! pastu singgah umah mak....mmg tak balek umah sniri sebab malam tu nak kena ngantor adik g stesyen bas....dia nak bertolak balek Kelantan malam tu...!
okeh...sekian..

29 comments:

mek da ©™ said...

adik fieza blaja kt kelantan ke?? emm kenyangg

mamalieyna said...

waaa nak ketupat palas gak...wuwuwu...=P

hikhik..bukti terbaeeek punya! hehe..

Fieza79 said...

mek da

ha'ahh adik belaja kat Institut Perguruan Pengkalan Chepa...

Fieza79 said...

mamalieyna

org utara mmg tak lari dari ketupat palas..! sedap..

mmg bukti terbaek ni eina..hehee

cheqna said...

salam kak
orang ganu pun memang hantu ketupat palas tu sedap..
makan ngan lemang ke serunding ke
perghhh mahsyukkkk

MrS. F!zA said...

amboi anis make up saja dia no.. hehehe


kalo dgr open house ni mmg sonok..sbb dpt makan..hahahaha

wiken ni opn house rumah akak naman..harusla lah lg seronok..hahaha

Fieza79 said...

cheqna

org tengganu pon suka ketupat palas ke...kita serupa..!

Fieza79 said...

Fiza

bab mkn mmg sonok...nak2 ingat kan ketupat lemang..suma tu membangkit selera ni...

mamaaerish@eb said...

mkn lagi?... waaa... jeles jeles jeles... ;p

Ena said...

wahhhhhhhhh..

makan seharusnya la kan di musim raya nie.. musim menambahkan lemak... hehehe.. tapi tak pe fieza menten slim gituw..

ena pun suka ketupat palas.. ni tenagh dok teringin la nie...hohoh

az rina a.k.a jaijina said...

eh, kalau belah utara mmg popule ketupat palas ye? macam kat tgg lah jugak..tp dorang tak buat time raya je, dorang buat hari², untuk sarapan..

[-suziey-] said...

kalu dh nama org utara tu mmg ketupat palas je la carik ek..sy hr tu raya umah mentua kt tepeng..semua rumah sedara yg kamik pegi sumenye ketupat palas..huhu..rindu btl ngn ketupat nasi..hehe org kl besela ketupat nasi the most feveret..klu turn raya kt kl hubby ler rindu kt ketupat palas sbb susah jmpa..hahahaha:p

ensem n cantik anak2 akak:) okla tu..xdela kecik sgt..dorang xnk mkn sbb tumpuan dh ke lain..aQeel pn bkn mkn sgt..minum susu je byk..cuma lately je baru nk mkn ape kita mkn..hehe

maslinamansor said...

oooo.... guna anak sebagai taktik nak ajak balik yer... hehehe. Pandai :)

Intan Inn said...

wah makan sedap yer..erm paling best ketupat palas tue..dah lama juga tak makan..raya nie tak ad apulak termkn..erm comellah sgt anak2 akak nie ..dah pandai posing mcm mama dia...jhheheeee

my-niezzareena said...

mkn free utk sebulan. wah... conokkan...

Fieza79 said...

mamaaerish

lg buleh mkn..mkn je la kan..?? abis syawal ni dh tkda sape nk wt open house dh..

Fieza79 said...

Ena

mkn byk..nsb bek lemak tk lekat kt bdn ni heee...

Fieza79 said...

Rina

kat sini pon ada ketupat kalo ari biasa..ada jual jgk..tp tk rasa nk mkn..tp kalo musim raya mesti tingat nk mkn ketupat palas..!

Fieza79 said...

suziey

biasa la kan org utara...ketupat palas la the top febret...ketupat nasi pon mkn jgk tp yg dlm plstik tu...tu dh nama nasi impit...tk penah lg merasa ketupat nasi original punya...tingin jgk..!

Fieza79 said...

maslina

cm tu la je cara nk ajak balek..hehe

Fieza79 said...

Intan

knp tk dpt mkn..tkda ka atau tk sempat mkn ka..?

Fieza79 said...

niezzarina

sebulan mkn free mmg sonok amik kesempatan time ni...tu pon tak ari2 kalo ada jemputan sure pegi...

Iela Fazielah said...

comel2 anak akak kan... suka ila tgk

chugie said...

wah, meriangnye open house tu.. siap berkhemah bagai.. mesti ramai jemputannye..

nasi ngn lauk pun ade.. sedap tu!

Fieza79 said...

Iela Fazilah

thanks...biasa je Iela...hurmm..

Fieza79 said...

chugie

mmg meriah dn ramai...lg suka kalo g open house yg mcm gini..nk mkn pon selesa dn puas..! hehee

|| NaFiRaa || said...

wehuuuu!!! makan lagi~ mmg makan jek keja bulan raya ni kan~

Aleeya said...

pasneh agak2 kita naik tak berat badan heheheh jommm bina badan lagikkkkk

Aida said...

meriah ye kat utara punya open house .. kalau kat kl ni asyik laksa je .. naik tepu dah tengok !!

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy