Wednesday, September 29, 2010

JAMUAN RAYA SENIRI SENIRI...

Nak story kami punya jamuan seniri2 ni....saja suka2 buat sebelom yang betol2 opis nya buat...hehee

Gigih la kami sedia juadah sorang sket...simple je juadah2 nya...1 juadah share 2 orang tolong buat kan...plan nak buat soto....so kwn aku bawak nasi impit...aku buat kuah sup nya...haaa cenggitu la simple2 je janji buleh wat makan udah la ye...

Kwn yg len pulak bawa kan mee goreng...mak aii suka....lalalaa...



so ini la juadah kami yg tak semegah ni...Nasi Impit + Kuah Kacang...Soto...Mee Goreng...yummyy...

ni la sup ayam yang aku buat kan..siap bawa terus seperiuk ni...haishh...

Nasi impit yg buat menggelodak perot ni...kalo raya pertama tak layan nasi impit ni...suka lagi ketupat palas...tapi dah akhir2 Syawal ni nasi impit tu la yang menggoda selera ni...



ada lagi saki baki kueh raya...!

soto yang tak mcm soto...kureng bahan...kuah pon nmpak kekuningan coz non hado cili padi + kicap just cili padi yg di blend semata2...kwn aku punya kije la tu...whatever la...dah sedap dh tu...hehee


tambahan kuih muih...beli je ni...

buah pon ada tau...hehee


owhh...nasi lemak pon hado...ni sedekah dari org ni...mmg rezki la...!

dh kenyang makan...posing lerr...4 sekawan ni memang tokleh berenggang..!

ceria je kwn2 aku ni...ni time jumaat ni...coz leh suka2 gini...
so..sekian dulu...


15 comments:

Adlina Husaini said...

salam ziarah ^_^
bestnya makan2 camni..pagi tadi kat opis ina pun ada juga wat jamuan kecik2 kat pantry

latest entry ina:
steamboat ala seoul garden

Ena said...

ena oun ada juga utk bahagian minggu depan..
tapi kami tong2 duit beli jekk.. tapi kalo nak masak pun boleh.. tapi ena yg malas sbb jatuh pd ari senin.. sabtu ahad mesti la bz kan!.. heheh..

buh la resepi masak soto tu.. ;D

AnneRaini said...

walaupun 4 orang jadi jek kalau bab2 makan2 ni..hehehe

Fieza79 said...

Adlina

mmg best ina mkn mcm ni...masing2 bawak sniri juadah...walo 4 org ttp gamat...

maszmadi said...

huih, bab makan harus meriah..... hehe

Fieza79 said...

Ena

fieza bahagian buat sup..sup simple je sekejap je buat...kalo benda len yg ssh tanak la pulak...

nk resepi soto??...mak aii takot tesalah resepi kang jadik laen..hehe alaa buat sup ayam + nasi impit + bahan2 dia...mcm tauge celur/kacang goreng/lobak masin dn pe2 je la nk taruh bg sedap....suma tu campur sekali masa nk mkn tu..tau kan..??

Fieza79 said...

Anne

bab2 mkn ni menjadi je walo 4 org je..

Fieza79 said...

maszmadi

biasa la fieza ni suka mkn dn kwn2 pon sbb tu meriah...mkn aje memanjang...hehee

LYA m@m@ ASYA said...

kat sini xde buat jamuan raya.. juast kt org pegi beraya kat rmh2 bos.. Janji j bila nk serbu.. apa2 pun semuanya makan sakan.. happy j nmpak...

fieza.. kena tag join ni--> http://fasyafrina.blogspot.com/2010/09/contest-couple-muka-seiras.html

az rina a.k.a jaijina said...

wah, lapo ler nengok juadah² ni..dahlah tak lunch lagi ni, bedal kuih aje..

syok kan kalau staff ramai yg melayu, sendiri² nye jamuan pon meriah jugak..

mamalieyna said...

waaaa mmg best aktiviti ni..sorang buat skeet2, kumpul skali..dpt makan byk2..^_^

mek da ©™ said...

ceria jek ngan kwn2..spoting motingg

[-suziey-] said...

adeiiii laponyua tgk nasi impit kuah kacang n soto itu..2-2 feveret kita..haihhhh....sedapnya...dh la posa hari ni..hehe

maslinamansor said...

makan berapa orang tue? banyak nya.

chugie said...

amboi.. sedapnye! meriah makan2 kat opis tu.. best2!!

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy