Friday, September 3, 2010

~ HasiLan SoPing RaYa Yehh... ~

ohhoo...baru boleh wt n3 ni..pagi tadi sebok jenjalan di Pasar Pagi g carik tudung raya...nampak nya selagi tak beraya lagi itu la tak abis2 ber soping nya...pastu masok opis gigih wt kije yang tak abis2 ni...so ni baru boleh bernafas....huhu

Kami dah soping raya pada Hari Kemerdekaan baru2 ni di JUSCO...g carik baju2 raya budak2 tu...haishh punya la ramai umat manusia ber shoping...smpaikan nak pilih2 baju pon ssh wehh...rembat je mana yg nmpk dan bekenan di mata...

So ini la hasil shoping ye...sket je dulu rimas nak bersesak sesak ari tu...!




Ini je la beg2 plastik hasil rembatan daku...kan dh gitau tak meriah...hehe sebena nya ari tu merupakan hari tanpa plastik so tiada plastik JUSCO....daku just sumbat2 dlm plastik yg ada ni...

Kasut dak Irfan...Anis punya kasut belom jumpa yang bekenan....nanti carik lain kali hehe..


Sepasang baju dak Irfan....


ni lagi 3 helai baju...jgk utk Irfan...


Anis punya ni...sian Anis baru dpt 2 helai...kasut pon tkda lagi...tapi dah janji akan carik lagi dekat GIANT minggu ni...pe nak wt dah tak bekenan di mata..harus rembat yg bena2 bekenan...!


huhu...selit2 baju daku selai je...tu pon terembat di sebab kan ada diskaun...Baju PDI dari rega RM49.00 after less dpt la rega RM 22.90....tapi mmg betol pon diskaun sebab daku mmg selalu g butik PDI @ PADINI...meriah gila owg dok pilih2 baju kat situ...geram je tgk diskaun tu suma...huhu


en hubby pon rembat jgk selipar PADINI ni...rega 20 hengget...

Maka itu je la hasilan soping2 kami....maybe kena cari lagi selai dua buat bdk2 tu...kita dewasa ni tak raya sgt pon cukop la yg dok ada...bagi budak2 je la kan...hoho setuju tak...?




19 comments:

Zezebel said...

Ni bukan setakat baju raya jer ni.
Selipar raya pun ada sekali ke?
Hehehehe....

Fieza79 said...

hahaa...lain sket raya tahun ni en somi beli selipar raya...

Ena said...

wah..

ena lom soping lagi kasut raya anak2 nie.. mak pak pun sama juga.. hoho..

Azfa said...

...selagi x raya selagi tu la nk pi beli itu ini.... tak caya tengok last minit pun dan lg pi shopping!!! tp tu yg meriahnyer...

chugie said...

huhu.. kire banyak ler ni.. jadilah buat pakai raya kan? nanti2, tambah lg..

sy pun pegi PDI aritu, masa merdeka sale.. memang rembat habis lah! sebab murah..

zue @ annaleeya said...

soping sakan la erk... besenyer mmg lebih utk anak2 jerla... zue pon tak abis soping lagik nih... ujung mggu nih baru nak carik..

Fieza79 said...

Ena

bab soping ni sll nya mesti kena 2 3 kali..baru puas ati..last2 minit pon jadi..hehe

Fieza79 said...

Azfa

btol la Azfa..setuju sgt...last2 minit konfem ada je menda nak carik..!

Fieza79 said...

Zue

fieza pon tk abis lg...mau nya 2 3 kali soping baru puas ati agak nya...

MrS. F!zA said...

la cian anis tak dak lg baju kasut raya.. eh ape pasal naman ank akak be2 ni sam ngan anak k.ena??? haiyaaaa... mmg pakat eh?huhuhu

selipar pon mau raya jgk...hahahaha
kak, raya ni nk p umah.. =D

Fieza79 said...

tu la nnt nk carik lain utk Anis...
kebetulan nama sama dgn anak2 Ena...hehe mcm pakat je dh la sama sepasang..!

owhh nk dtg umah boleh aje..btol ke..hehe

ann @ hatiberbunga said...

wah.. shopping sakan!

tp betul la.. anak2 selalu diutamakan. ann ni pun.. baju kurung raya pun lum ada lagi tau. hehe..

~Siti Hajar~ said...

Fieza, km pon shpg kat JUSCO gak, pya la ramai org, nak pilih bj pun xselesa, tp skrg dah lega semua dah lengkap, legaaa...klu tak, lg xbeli, dok serabut aja kpla ni bila anak2 dok tya..

Fieza, prsn tak baju2 kat JUSCO tu stok tahun mcm thn lepas pya, klu yg latest pon sama gak (sy tperasan sbb baju2 thn lepas msh ada)

Aida said...

fieza, aida suka last minit sbb mcm aman je nak cari baju dan kasut .. kalau pergi awal, confirm lah ada sessi tarik menarik dgn org sebelah .. hahaha
*selipar tu cantik lah .. kaler merah ada tak ?*

|| NaFiRaa || said...

wahhhh... hampir siap dah keperluan raya.. betol lah fieza.. selagi x raya.. selagi tu lah nak shopping barang raya.. cuba dh raya.. x de plak bende yg nak di belinye..

Intan Inn said...

oklah tue akak dah shopping untuk raya..hehehhe..itan satu apa pun tak beli lagi..erm tahun nie lah paling lewat intan buat semua tue..ntahlah....

mek da ©™ said...

cun banget..bestnya soping..huhu

umialya said...

sempat lagi..

cheqna said...

ehem
beshnya shopping

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy