Monday, September 20, 2010

~ LasT nYa BerbuKa... ~

Di kesempatan yang ada ni nak la jgk publish kan gamba2 last ramadan iaitu last kami punya berbuka luar....dh ramai dh kwn2 stat kuar kan citer2 raya...tp aku peram dulu k...hoho ni nak citer kami punya last berbuka hari tu....

Kami memilih Restoran Rasa Mas utk juadah berbuka yg terakhir....terakhir utk Ramadan tahun ni ye...insyaallah dipanjang umo jumpa lagi Ramadan tahun depan....mintak2 la kan...huhu
Kami cuma bertiga je petang tu...Anis takmo join dia dh melekat dgn gam gajah dgn tok kesayangan dia....hehee




tak penah berbuka dgn baju melayu 2 org ni...tetiba last nya berbuka siap berbaju melayu hero berdua tu...segak sgt la depa bedua...tak nyaba2 nak raya agak nya hoho...


sempat la pulak Irfan ni dok menelek puzzle pe ntah...siap carik2 menda2 tersembunyi kat dlm kertas yg mmg da siap kat setiap meja kat situ...tekun sgt tu...


order dh smpai...nsb bek org tak ramai takda book meja pon..g je terus dudok sbb da lg 3 meja yang kosong....selamat kami punya berbuka...kalo tak menunggu la jwb nya kat situ...


tak abis lg dak Irfan dgn kije dia...dh nak berbuka...heee


nyumm....nyumm nugget Irfan dh smpai....

Kami nya order Nasi Ayam Rasa Mas lerr...ekseli tk penah pon lg dtg sini...first time ni...sedap gak ehh makan sini...

fish cake...


comot nya Irfan makan...


so kenyang la berbuka cenggitu smpai tak leh abis kan sebena nya...membazir plak jadik nya..!
Lepas tu kami g carik kek untuk Anis sbb lom celebrate apa2 dia punya birthday ari tu...pahtu terus je balek umah mak beraya...dlm keta suma dh siap beg2 baju dgn segala bantal selimut pon ada..cadang nak cuti beraya panjang la katakan...


nota : mood berblogging di tahap suam2 kuku...eheh pagi ni dtg je opis ntah mcm mana rasa nk update & upload gamba2 raya kat fb dulu pulak...kalo tak blog di dulu kan.....haishhh...

19 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hehhee....selamat hari raya kak...
bersua gak kita di hari raya lepas ek...
first jumpa cam dah kenal lama...

mamalieyna said...

sweet je irfan in yellow baju melayu..herm...bagus gk tahun depan tema kaler kuning ni..hehe..

*jgn ler gitu, blog kena no.1 dr FB..hehe..tp eina pun upload pic raya kt FB dulu, ms kt umah..hehe..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kita ari last berbuka mmg meriah giler
tapi tak dan nak snap amek gambor..berbuka kt umah mak kat teregganu..meriah sgt2..

Fieza79 said...

Izan

jumpa jgk kita kan...a'aah mcm dh kenal lama rama familiar sgt dgn wajah2 tu ye la ari2 tgk dlm blog kan...!

Fieza79 said...

mamalieyna

wahh eina dh siap plan nk tema kuning tahun dpn..terang benderang la raya eina tahun dpn...

blog ttp no.1 di hatiku..hehe

Fieza79 said...

Rose

kita dh kg dekat2 sini...so last berbuka kat luar je..

~aSHa~ said...

ramai gak masih simpan gambo2 raya ni...ehehehe....kami pun last day break fast kat luar...restoran steven..mcm kedai cina je kan..tapi halalan toyibba...selamat hari raya

az rina a.k.a jaijina said...

selamat hari raya fieza..

rina ade gak gamba² seblom raya, tp nak uplod macam malas aje..

nmpk sedap aje makanan² tu..rina ni name nak berbuka kat luar mmg tak dapek ler, ngan echa ni susah..mane nak makan mane nak layan echa lagi, haru²..

maslinamansor said...

mas pernah makan kat rasamas di Giant Gombak... service nya cukupppp la lombab...

pastue tak p makan dah kat citu.
hehehe

zue @ annaleeya said...

samala kita fieza... masuk kije ari nih, upload gambo raya kt FB dulu... nak berentry ari nih mcm lemau sgguh... huhu!!!

LYaFRINA said...

waahhh.. masih ada n3 bbuka pose...
hari last lya pun bbuka kat luar.. ramai2 dgn family.. sygnya ank sedara snap pic x ok.. sbb tu mls nk buat n3,,

**fieza...cptla buat n3 raya..

Fieza79 said...

asha

org sebok2 kat kg kami sempat berbuka kat luar...hehe

Fieza79 said...

rina

fieza ni seb bek la ank2 dh besor2...senang sket...kalo meragam pon abah la yg layankan...kita wt dono je..hikkk

Fieza79 said...

maslina

tp serve kami hari tu cpt la jgk...bagus bdk2 tu bt kije...lain tmpat lain kan service nya...

Fieza79 said...

zue

tu la ttba rasa nk load suma gamba raya dlm fb dulu...

Fieza79 said...

Lyafrina

tu la mmg tk saba nk wt n3 raya ni...tgu turn je ni..hehee

Mimie Fazira said...

ensem sungguh anak teruna fiza nih .. jadi menantu acik mimie nak ?? heheh ... bestkan time last bebuka .. acik mimie kat rumah mak tepeng .. lupa nak snap gambaq ... taun depan acik mimie snap okeh .. hehehe

|| NaFiRaa || said...

ai bukak pose last kat rumah mertua.. sebab tahun ni raya umah mertua dulu..muehehe

Aida said...

semangat kan berbaju melayu .. selamat hari raya ..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy