Tuesday, September 28, 2010

KENDURI KESYUKURAN + OPEN HOUSE

Maseh sambungan citer raya semalam....
Perot dah mendidih lapar menunggu meja kosong...takpe la saba jap je...hohhoo
Borak2 dulu dgn bakal penganten....maksu aku la tu...dah pon sampaai jodoh kali ke-2...so alhamdulillah...tkda la sorang2 lagi lps ni...dah ada orang meneman kan....



gigih menunggu meja kosong...

kalo bab makan...mak aii mmg takleh blah...suka mkn2 ni...hehee

tgh lapar pon sempat lagi snap2 dulu ni...tgh da peluang dan org pun tak ramai time ni...dh pakat2 balek suma nya...


aduhh...kenyanggg...lps ni ada lagi ni umah belah penganten lelaki pulak...tak abis2 mkn kan??


Irfan jgk yg takmo makan...sebelom tu kami pakat2 bekfes...dia tak jugak...perot ape ntah dak Irfan ni...yg tau men game je dia...
Lepas makan tu kami g borak2 dlm umah sementara menunggu pihak belah lelaki datang....
Pukul 2.00 tepat sampai la ketibaan rombongan pihak lelaki....maka pakat berarak la bejalan kaki g masjid berdekatan umah penganten pempuan...

sebelum masok dlm masjid ni...
tengah tunggu proses akad nikah berjalan ni iaitu sesi bersoal jawab antara penganten lelaki dgn tok kadi...lama jgk ni...rupa nya sama susah proses nya walo pon kawen utk kali ke-2 ni ye...!


lama sgt menunggu aku keluar jap men snap2 lagi dgn hubby ku...hubby ku ni tanak masok lak..dia masok jap pastu dia kuar...pastu dia masok balek...haishhh pe psl ni..!

mak aku saba menanti adik nya yg bakal bergelar kembali isteri org ni...maybe tenang ati mak aku lps ni...huhuu

sesi tandatangan dan akad dgn tok kadi...btol ke statement aku ni...lupa pulak dulu2 kawen...hahaa

lepas tu baru la tok sesi akad nikah dijalan kan..tapi gamba takda ye...bukan itu ye penganten lelaki nya...!

ha ini la pasangan penganten baru...owhh so sweet...! mau berlinang air mata ni...terharu...sebak...ahh tak sanggup nak melayan pasaan ini...lebey plak aku dari maksu....maksu nampak tenang je....

jgn nangeh ye maksu...

mas kawen dari suami....

maka selamat la maksu dan paksu ku...moga rumahtangga dorang sentiasa aman damai sehingga akhir hayat...aminn..!

maka kami pun setelah selesai acara tu berarak pulak g umah pihak lelaki....makan lagi...wuuu suka..lalaa..!



selesai makan dah ni...mak aii mcm2 makanan ada...maklom kenduri + open house..! tersangat kenyang kami...
sekian n3 9 Syawal...!




13 comments:

mamalieyna said...

waah meriah jugak eh majlis walaupun perkahwinan ke-2 ^_^! sweetnye pengantin..hehe..selamat pengantin baru!

hehe..bab makan2 mmg best!

Ena said...

hehe.. snap jgn tak snap..
ena skrg tengok mood.. aritu p jugak kenduri kawen tapi satu hapa pun tak snap.. huhu

Fieza79 said...

mamalieyna

tu la ttp meriah kan walo kawen kali ke-2

nsb bek la isi bdn ni takmo nek2 walo mkn byk...!

Fieza79 said...

Ena

tgh mood baek punya ni ena harus la snap...kot nnt tkda mood ssh pulak...!

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

kak...
cantik shawl tu akak pakai...memang kenalah...ceria kan...hehehe

az rina a.k.a jaijina said...

wah² sakan bergambar ye..

tahniah buat maksu fieza, semoga perkahwinan buat kali ke-2 kekal sehingga ke akhirnya..

zue @ annaleeya said...

mak aihhh fieza.... makan sajer....

slamat pengantin baru buat maksu fieza yer..

chugie said...

wah meriah majlis di buat time raya ni kan.. mesti ramai yg hadir.

Fieza79 said...

izan

tgk la sapa yg bagi kan..??? mmg lawa sgt..dan suka sgt pakai...hehee

Fieza79 said...

Rina

tu la mudah mudahan kekal la hendak nya..!

Fieza79 said...

Zue

time ni la nk mkn puas2..mkn free la kata kan..maklom je la musim raya ni...

Fieza79 said...

Chugie

untung bt kenduri time raya ni..mmg meriah berbanding bulan biasa...

|| NaFiRaa || said...

sonokkkk!!! keje makan jek~ balik rumah kenfem pengsan nih~ muehehehe

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy