Friday, October 1, 2010

Irfan bebagai gaya...just jadik bahan snapan mama...

Adeihh pagi2 lagi dah hangen + geram ni...nak bebel kejap ilang kan stress kat dlm ni...huhuu
Pagi ni nak anta la si Irfan tu g tadika...kuar tadi pun mmg tergesa gesa coz dah lewat...memang menjadi kebiasaan Jumaat je harus sampai opis lewat sebab nya mcm2 la hal...yang selalu tu si hubby ku itu...dah memang Jumaat hari cuti dia kan...so dia nk nolong ngantor la...ok la aku pon suka sesekali jadi mem dok sebelah org drive kan...lg pon penat ehh dok drive tiap ari...sekali sekala apa salah nya...tapi ini la yg tak suka ni...suka sgt membuang lama2 dlm toilet...jenuh aku nunggu nya...kita dah siap suma dia baru nak mandi...nak pakai baju...! mana aku tak geram kan..??

Okeh itu 1 bab...pahtu bila keta dah gerak kuar umah...dah sampai setengah jalan...tetiba baru pasan beg Irfan tak hado..! semalam aku dh letak beg tu dlm keta tapi maybe si Irfan ni bawa kuar beg tu semula...aku tak pasan pulak tu...adeihh la darah aku dah naik ke muka punya tahan marah..tahan geramm...rasa mcm nak hantuk2 je pala ni kat dashboard...! memang konfem ingat beg tu hado la dlm keta...dah tak tgk dah belakang..gerak kuar umah gitu aje...tak ingat langsung nk toleh belakang...adoi laa..ni nk g sekola pe gini nya cara...buku..pensel tak hado...so anta la gak la Irfan tadi dah siap gitau cikgu pe yang berlaku...cikgu tu senyum2 sinis je...mak aii betambah mendidih amarah ni...haishh sabo je la...
Kalo ikut kan ati marah mmg konfem tak hado kesudahan...

Sian korang kena layan bebel aku ni..buat semak n3 je pagi ni...hurmm
seb bek gamba2 kat bawah ni menjadi penyejuk jiwa ni...sekadar tempekan...semalam nya ni dh siap load gamba tapi tk sempat nak publish petang semalam...bizi yg amat..!






budak yang kena babap pagi tadi..hehee sket je...sebagai pengajaran...ngee

ni gamba di snap semasa on the way g tadika minggu lepas coz ada jamuan raya tadika...so suma kena menggayakan baju raya memasing....



nampak sweet Irfan dlm gamba ni...kan..kan..??

dgn bekas kacang nya...

tak lepas peluk bekas kacang tu...!



suka sgt dia kacang goreng tepung tu...


taktau mcm mana arr dia gigit kacang tu dgn gigi nya yg dah tinggai berapa btg je...hehee

dah...itu je nak tempek2 gambo sajok...non hado citer...moody..!


18 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

makin encem la irfan ni....siap lengkap berbaju melayu + songkok lagi....sian dia jadi mangsa mama nya ye

az rina a.k.a jaijina said...

ahaks, kesian die..pagi² lagi dah moody kan..mmg bengang kan kalau pagi² masukkeje lambat, pastu ade plak barang tertinggal..boleh buat moody satu hari tu..sabo ye, sabo..

eh, fieza dok kulim kan? keje jugak ke hari jumaat?

Ena said...

hahahahha..

pernah terjadi kat ena gak tu..

bukan setakat beg sekolah... uniform sekali dok tergantung kat umah je pas iron lupa nak masuk lam beg sblm anta umah pengasuh.. ena pun pernah wat n3 pasal nie..

sian kan! nak2 time tu anak tengah rajin nak p sekolah.. tapi masa tertinggal beg je anis p jugak ke sek. & bgtahu kat cikgu dier yg ena tertinggal beg kat umah.. hoho..

w/pun camtu irfan totap segak..

Fieza79 said...

Anje

abis dh geram punya psl ni..hehee
seb baik dok belek2 gambo ni jadik sejuk ati ni...

mamalieyna said...

sweet irfan..leh masuk contest ni..berlmbk2 contest berbaju raya...eh..tp umur dh melampaui eh..huhu..

alooo..kalau eina pun moody abes gini..huhu..

Fieza79 said...

Rina

tu la rina mmody je rasa ni..kalo di layan mmg buleh smpai ke ptg ni..hehe

keja jgk...sabtu ahad baru cuti la rina...

Fieza79 said...

Ena

tu la penah baca n3 ena psl hal mcm ni..last2 jadik kat fieza plak...hahaa

mmg geram kan kalo kita mmg dh lmbt tetiba da brg tertinggai..buat malu kat cikgu tu je...huhuu

Fieza79 said...

mamalieyna

nak masok contest umo dh lebih..tk dapet nk join2...huhuu

moody abes ni..seb bek ada blog pengubat jiwa ni..!

Intan Inn said...

alahai cian yer akak napa nie kelam kabut jer..hehehhe...sabar2 yer...biasalah mood kita kdg2 kan tak menentu..erm yg penyejuk mata tue makin handsome intan tgk..wah sejuk jer mata memandang...

chugie said...

alamak, marah ke? sian mama tu irfan..

dugaan tu, harap bersabar ye!

|| NaFiRaa || said...

lambat jugak hari ni.. tapi salah sendirik.. sebab saja lengah2kan pergi mandi.. maklomlah semalam MC.. hari ni pon malas jek nak gi kerja~ kikiki

MrS. F!zA said...

smart sgguh dia lgkap berbaju melayu.. leh masuk kontes ni kfieza..hehe

mek da ©™ said...

hensem anak dia..mcm bapak hehe

'NuReeN' said...

semua gambar irfan jerr.. x jeles kerr si kakak x der interfrem langsung.. cian dia..

mamazana said...

hahahahaha...

zana dpt bayangkan mcm mana fieza sgt sibuk pg tadi....

encem la abg irfan ni...

Ruziawati Bukhari said...

irfan hensem.. ikut muka u tau!! u ni anak mami ke? muka mcm org pakistan.. cantik..

Aida said...

irfan, aunty nampak bulu tangan irfan yg lebat .. sama mcm aunty .. ahahks!!

**fieza, kacang tu kacang pedas ke?? bley order tak ??**

my-niezzareena said...

irfan dah besar sok pasti ramai tergoda

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy