Friday, February 18, 2011

antara ketam dan sotong...!




Salam...

Antara anyir dan jakarta ketam dan sotong...mana satu korang korang suka...sila jawab sekarang jgk sebelum menerus kan pembacaan di bawah...errkkk...apa kes ni..?

Jawapan aku...dua2 aku suka dua2 aku belasah serentak...mak aii...kebelakangan ni mak mmg kuat nau melantak makan...ehehh...stres membawa kepada tabiat makan yg melampau lampau...ekekekk...

Tetiba hari tu terasa nak makan nasi goreng ketam...nak gi Juru makan nasi ketam jauh la pulak...huby pulak tanak gi sebab tiada dlm plan nak gi makan nasi ketam kat Juru...alahai nak makan pun kena plan dulu en huby aku ni...mcm la gi ngajak ke Putrajaya jauh nya...tu laen la kan...takpe2 nanti nak buat edisi JJCM kat Juru yg femes dgn Nasi Goreng Ketam nya ok...

Dah nak jgk Nasi Goreng Ketam...maka ngajak la jgk huby singgah restoran Tomyam kot2 ada rezki aku nk makan Nasi Goreng Ketam ni...tanya punya tanya takda la pulak..yg ada Nasi Goreng Sotong...Nasi Goreng Udang je...hadoi mana pulak takda nya Nasi Ketam ni dah elok2 suma tu ada...haishhh mcm kempunan sgt la aku time tu...kelakar pun ada...hehee

Last2 tau buat cmner...? tgk kat bawah ni...





pelik restoran tu...nasi goreng ketam takda...tapi Ketam Masak Cili ada...mmg pelik kan...apa ssh sgt nak buat Nasi Goreng Ketam tu kan...hurmm tapi takpe la dh takda sudah la...so aku oder ni jela buat penghilang ngidam....dah lebih cam org peknen pulak dahh...hehee siyess aku tidak peknen ok...korang jgn memandai ok...doktor pun belum sah kan lg ok...hehee mana pulak kan....baru lepas dtg 'bulan' je..ekekekk...



so....sebagai pengganti nasi nya aku oder Nasi Goreng Sotong plus2 dgn Ketam Masak Cili tu...so orait la kan...dapaatt jgk maakk...huhuuu


itu jela coretan pasal ketam dan sotong...hikk 


nota : konfem korang terliur..mmg pun sengaja aku nk tayaanggg...ngeh ngehh




27 comments:

AnneRaini said...

adusss..ngences saya tengok ketam tu..meleleh air liur ni...kak fieza kejam..huhuhu

Zue AnnaLeeya said...

weiii... dahla tgh lapo giler neh... tgk nasi goreng tuh lagik seksa makkkk.... huhuhu...

✿etiey erywan✿ said...

wahahah memang terliur! nampak cams edap bangat.. samalah kita semua bedal. huhu

mamalieyna said...

ketam susah nak makan...so, prefer sotong..tp kalau dua2 dh depan mata, belasah je dua2..hee..

NM02 said...

walaupun ketam susah nak makan, tapi tetap sedap.. lagi susah nak dapat, makin sedap rasa dia.

wahida said...

okeh...aku terliur...

suka dua2...suka semua seafood...layannnn...

|| NaFiRaa || said...

pergghhh.. bergulung2 sotong!! kasi leleh sungguh nih.. tapi saya kureng makan ketam.. x reti nak makan sebenarnye..hehehehe

Izan Ishak said...

chilli crab tu menggodalah kak... sedap sungguh! *dah lama giler tak makan ketam~

rATu kEBaYA said...

sedapnya.. meleleh2 dah ni...

Rizziela said...

saya suka ketam bercili...mengidam ni

chekna @ mama ziyad said...

sedapnya tengok ketam tu.. tp tu lah, leceh la nak makan.. tambah pulak kat kedai...:)

~izan~ said...

sedapnya ketam..lama tak makan..sebab makan tak pernah dpt sgt isinya (tak reti mkn sgt tp suka)..

Nurr Kasih said...

huhu mmg terliur la :). nice picture kak. keep it up..sama2 belajar.

~Siti Hajar~ said...

uwaaaa!!! xtahan tgk dua2 tu...

Fieza, jom pekena ns grg ketam kat Juru, sedap wooo...

@xiM said...

pehhhhhh terliur!!!!

iXa NrzMy said...

nureen pon suka mkn kat juru tue dulu masa nureen keja kilang kat bkt minyak.. bila dh berenti keja c2 x g dh mkn.. huhuuu teringin gak nk bwk elly mkn c2.. sedapp

iXa NrzMy said...

nureen tgh update blog member terkomen guna id dia plak hehehe...

sykt said...

i suka lagi ketam dr sotong. mengidam nak ketam grg kulit lembut dr awal pregnant smpai skrg xdpt lagi...

~Miss Sukasih~ said...

last week nieyla bru makan ketam nie...huhuhu...

Miecyber said...

Ketam lagi sedap...

Sebab Miecyber's Blog lambat loading sebelum ini...

dinor's family said...

suka sotong la...senang nak makan, tp ketam makn kat rmh lg best balun licin.........

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

i vote KETAM..
ekekeke, especially, ketam nipah..
isinya manissss, sodappp!!!
yum, yum.. lapa la entry ni.. =)

Ogy said...

mmg terliooo sgt2 nih....

ieda said...

kak,sy ngaku mmg terliur.huhu...sedapnya tgk ketam tu.lama dh xmkn ketam ni

PutRee SeJiNjaNg said...

wah teringin nak mam ketam...fav tilla tu..

Alin Marlini said...

sedapnyer ketam tu Fieza..takper..tayanglah lagi..suker3x..

MamaYatie said...

terliur la tngk ketam tu...posing baek punya plak..huhu

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy