Monday, February 28, 2011

@ Mee Udang Sg. Dua | dah bertahun tak singgah makan...



Salam...

Sepatut nya citer ni keluar next week lagi...tapi di sebab kan punya la malas nak kuar kan gambo dlm kamera tu psl terperam sampai hari ni...means kami punya makan2 ni pada Jumaat yg lepas la kann...lepas balek keje terus je gi...sebetul nya huby ada nk kena jumpa seseorang kat Kepala Batas, Perai...so dh alang2 lalu...kami singgah makan mee udang yg femes di Sg. Dua nie...

Bertahun jgk la tak singgah makan situ..last sekali tk ingat tahun bila..sebelum ada Irfan lagi...huhuu lama gilerr...sedap tau mee udang sini...sape yg tinggal area belah2 sini mmg familiar sgt la kalau sebut tempat makan yg satu ni...

First kalau dtg sini..harus gi belek2 udang atau ketam yg bekenan dulu ok...hehee pastu dh buat pilihan berdasar kan kualiti dan kuantiti berapa byk...baru la request menu apa nak...mee kuah udang ke...mee goreng udang ke...atau nasi goreng udang pun bole...hurmm mmg best lahh...udang sure besor2 punya...udang kertas ada..udang galah pun ada...pilih je berdasar kan bajet ye....ngeeee

Malam tu kami pilih udang kertas je dlm beberapa ekor...dan ketam 3 ekor...cukup la...harus bajet jgk kan..hehee...pilihan menu kami adalah Mee Kuah Udang utk hidangan 3 org....fuhh meletop letop malam tu dlm perot...wakakaka..!

Piccas yg sempat di snap...mencabar woo nak snap2 makanan di restoran mcm tu...tp aku buat2 buta tak nampak je walaupun org keliling dok jeling2...hohoo..mmg keji..!




air kelapa dara muda....



ni dia...dorang letak semangkuk besor..pastu pndai2 la agih2 kan pada pinggan masing2...hehee sedapp gilerr smpai tak cukup2 makan nya...dlm tu di taruh udang besor yg kami pilih2 tadi...mak aii..mmg terangkat habiss meratah udang besor...hehee bunyi mcm jakun je kan..mmg la sebab biasa dok makan udang kecik2 je...mana puas kann...aiyakk..


ni ketam aku...asal since ni aku asyik nk makan ketam je...ntah aku pun rasa pelik...ngeee yg keji nya aku melantak sorang wehh...sgt keji ok...huby pun beralah je biar kan aku melahap sorang2...huhuu


sate 6 cucuk...mcm mana kenyang pun nk gak rasa sate...seb baek suma nya licin...hehe


Irfan semesti nya hantu sate...asal menu yg ber 'ayam' je mmg la faberet dia...


selamba posing cmtu...like mum like doter..!



nota : ari ni aku sedikit kebizian...tk byk masa utk blogwalking...akan di jengah bila ada waktu terluang...


29 comments:

MrS. F!zA said...

menarik je mee udg sg dua ni..kita mmg thu tp tk pnh sampai lg pon..

Nana said...

adeh..
terlior..
aritu ada g sg dua
makan char kuew teow
lenkali nk kena try
mee udang plak

Fieza79 said...

@MrS. F!zA

sedap fiza..tk caya balik nnt gi try...tp rugi kan plan kita hari tu tk jadi nk mkn kat sini kann...hehe

Fieza79 said...

@Nana

mmg patut pekena mee udang dulu...sbb yg plng femes kat situ mee udang laa...hehe

mamalieyna said...

audyaiiii terliur habis pepagi layan gambo makanan..huuu~ nakkk... =P

Fieza79 said...

@mamalieyna

hehee tuan yg buh gambo senri pun terliur ni...bekfes pun belum mcm ni laa..laparrr...

Huda said...

cantiknye umah akak :)
sedap tengok makanan2 tu..lama x jalan2 cari makan :) mee udang tu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..yummy..
dh terliuq dh nih..
perut pon dh terasa lapar.. ;)

Myra Jay said...

Nak kena try gakler :)
Nmpak cam sedap :)

Nureen said...

x pernah mkn kat c2.. betoi ka sedap fieza.. nanti bleh try...

✿etiey erywan✿ said...

kak.. cantik tempalet baru nih..cam tingin juga :p

makanan sedapp!

mamyharraz said...

mamy kalau balik tasek menderong mesti singgah kt sini mkn :)

cantik templete baru ^^

|| NaFiRaa || said...

walaupon saya x bape gemar makan ketam.. tapi bila tengok gambar ketam tuh.. rasa geram plak nak makan!!

Izan Ishak said...

mee udang dia mengancamlah kak... haruslah pegi lagi lepas ni~

eb ezrin2 said...

pergh meleleh air liur eB tau... ;p

r|nA @ ja|j|na said...

emmm, sedapnye..ni yg tingin jugak ni..

cunlah blog fieza..jatuh chenta plak, ahaha..

~Siti Hajar~ said...

mee udang sg dua ni la yg hjr mngidam masa preggy kat Danies, bkali2 p mkn tang tu, xpuas2 jgk, tp lepas bsalin kat Danies tak p dah sbb dok p mkn kat P. Aman, ni tgk Fieza p sana terliur la plk, nk kn p jgk nih...hehe

♥Azie♥ said...

saya pernah makan kat sini..mmg sedap kan

cikmOt said...

kak, p kedai mana ni...hehehe...

Fieza79 said...

@cikmOt

kedai dkt jambatan tu laa...hehe apa ntah nama kedai tu..lupa..

Fieza79 said...

This comment has been removed by the author.

NM02 said...

wallla!!!! pink kaler, header baru... cantek teh tarik la...

MamaYatie said...

sedapnya...mau meleleh air liur..tak pernah rasa lagi mee udang sg.dua ni

PutRee SeJiNjaNg said...

uuwaaaa ketam..teringin nak makan..

waniey..... said...

Wani pergi penang ari tu kedai tu tutup kempunan x dapat merasa mee udang sungai dua..

fiza said...

Seadapnya tgk mee udang nih (hehehe...asal tgk makanan sumanya sedap). Teringin nak mkn mee udang kat kuala sepetang.

Hanis Azla said...

dulu pernah makan mee udang dgn mee ketam kat juru.. mmg sedap..

Zaidah said...

menyebabkan terliur bila tengok mee udang tu...

eT said...

sedapnyer layan mee udang...
teringin plak tetiba..huhu

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy