Monday, February 21, 2011

berpegangan tangan bagai tak ingin dilepas kan...





Salam...

Wuwuu...berpegangan tangan bagai tak ingin dilepas kan dahh...hehee sapa tu...
my doter and my son...yg sgt akrab sejak kedua nya ke sekolah sesama...pegi balek sekolah sesama...so ada perubahan yg bagus di situ ku lihat...sejuk perut aku ok...!

Semenjak Irfan masuk tahun satu ni...aku tgk si kakak sgt take care pada adik dia ...byk tau dia membantu si adik nya di sekolah...ingat kan aku sorang je perasan...huby pun sama perasan...dan yg paling syok nya ada sorang parents ni yg kami kenal jgk...ada ckp Anis ni bagus jaga adik dia kat sekolah...owhh yaa...terkesima kejap mendengar tu...hohoo...nampak sgt kematangan Anis yg dah terserlah sebagai kakak...syukur2 alhamdulillah...

Kat umah pun malam sebelum nk ke school esok nya, aku sentiasa pasti kan kakak yg akan susun buku si Irfan ikut jadual...aku tak buat tau...mmg aku nak suruh dia je yg buat kan...hurmm senang jadi nya keje aku hehee...homework Irfan pun aku suruh jgk kakak tgk2 kan sekali sekala...ngeee nampak sgt kan si mama dorang ni ngelat sebok ke laen kan...hehee biasa la tu keje umah yg tak habis2 tu kan...yela senja baru sampai umah...jadi gitu la...





akrab kan meka...ntah kenapa time ni dorang dok berpegangan tgn...spontan je nie...
moga keakraban tu terus berkekalan sampai ke dewasa la kan...! takmo gado2 ok...



nota : keduanya sejak akhir2 ni mula sebok bertanya pasal baby tambah2 si Irfan...ohhoo...belum sampai masa nya lagi ok cayangg...erkk ya ka...? nanti2 mama pikir2 kan...ekekekk...!




27 comments:

mamalieyna said...

sweet!..^_^

baby tambah2?...heee..irfan nak adik cepatt! irfan dah darjah 1 la mama! hee~

MrS. F!zA said...

biasa kalo 2 beradik mcm ni kalo gaduh mcm mna pon msti dia syg adik..mkn igt adik, ada brg kgsi ngan adik..kalo jarak umor cmni la..kalo yg rapat2 tu agknya berebut la kot.ekekek

NM02 said...

fieza, awak ditag. sudi2 le join ye. maceh *_*

sarah mohamad said...

sejuk perut ibu mengandungkan mereka ni . teehee :)

ps : irfan nak adik tuu :D

~Siti Hajar~ said...

sweetkan tgk anak2 bebaik camtu, sejuk pewut kita melahirkan..hehe

haa..fieza cepat2 la bg baby kat irfan tu, tmpg kita masih muda & kuat ni, spasang xcukup tu, tmbh la srg lagi utk backup..hehe

backup...??? tu ckp suami sy bila km planning nk anak ke 3, my hubby ckp, spsg xcukup, tmbh lg 1 utk backup...hahaha...lawak2!

Nureen said...

bagus la.. dr kecik baik kan.. x mcm nureen dulu slalu ja gaduh ngan kakak tp rapat ngan abg.. hehhee

fieza, cian irfan dia teringin nk adik tue.. dah 7 thn kan.. heheh

elly pon nk adik tp x der rezqi lg la..

Rizziela said...

Bolehlah mama...Irfan dah besarlah...sekurang2nya..bila balik sekolah..bolehlah Irfan main dengan bb... :D

Nurr Kasih said...

sweet je..sejuk perut ibu :)

dinor's family said...

lain lak abg n kakak ni, asyik gadoh ja. kakak xsama sesi ngan abg. bleh la tu dpt baby...kita ssama la...fiza,ina n imah he..he...

dinor's family said...
This comment has been removed by the author.
wahida said...

wah, anis mmg dah besar..dah matang..dah boleh diharap...bagus2..

mmg dah tiba masa tu fieza, anak2 dah besar..ngeee...

rATu kEBaYA said...

irfan nak adik ye... lagipun irfan dah besarkan.. dah tiba masa tu untuk ada bby

eT said...

elok la tu kak...
adik beradik ni kene belajar sayang menyanyangi dari kecik...
besar2 sok xder la penting diri sendiri kan....

~izan~ said...

bagus la diorang baik2 tak gado2.sbb kakak biasanya caring kt adik2 hehe...tp kalau gado2 manja tu takpe..lg mesra dan rapat heeh

✿etiey erywan✿ said...

wahhh baiknya. alhamdulillah. sejuk hati ibu mengandung ;P

rina a.k.a jaijina said...

dah name adik badik kan, mestilah caring² gitu..

dah boleh dah nk tambah baby fieza ni..irfan pon dah besakan, hehehe..

|| NaFiRaa || said...

sweetnye gambar 2 badik tuh~ sonok tengok anak2 rapatkan~

hehehe.. dh boleh tambah lagi satu dh tu fieza..:P

PutRee SeJiNjaNg said...

so sweettt...:)

Ena said...

so sweet.. :D

acik mimie said...

sweet !!!

cop irfan untuk melyssa la ...

cheqna said...

sweeet..
ahaha..soalan yang boleh diberikan jawapan tu kak..=)

Zaidah said...

sila jawab ngan jujur n ikhlas yer mama...hehehe...bila irfan tanya bila nak tambah baby....dia tak ade kawan kot..

syariza09 said...

bagus bila kakak jaga adik, senang kalo apa2 jd kat skolah, kakak dulu yg ke depan

Hanis Azla said...

bagusnya.. anak perempuan sulong mmg pandai jg adik2.. dia org ni nampak ambil berat sikit berbanding dengan anak sulong lelaki..

ab@h_Izz said...

...kalau yg sulung lelaki, adiknya pompuan..selalunya boleh tak seakrab itu..
- selalunya tak kut..hi..hi, tapi kalau ada yg buli adiknya, siap jugak la yg kacau tu..tau nak gaduh jer...

Zue AnnaLeeya said...

sama mcm anak2 zue... tp kdg2 tuh ader gak gado2 jgk kan???

blh la tuh fieza tmbah sorg lagik... irfan pon dah beso...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

so sweet la dua beradeq ni....

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy