Tuesday, February 8, 2011

Part 2 : picnic di Pulau Aman..




Salam...

Sambungan lagi part 2 berpicnic di Pulau Aman...lebih kepada sambungan piccas je hehee...layan jela..nak bebel panjang2 malas dan takda idea...syyy...sini ada trainer SPBA dari Petaling Jaya berkampung sini 1 week...so kurang la aktiviti BW aku this week..huhuu tak best..!

Ok berbalek pada misi di Pulau Aman...misi la sgt...kami sampai sana pukul 11.00 mcm tu...so bertawaf la mencari port utk misi ni...hehe nsb baek pengunjung belum ramai so takda serabut nak cari port lepak...kosong je di mana2...pilih je kat mana2 yg suka...

Nak bagitau la kan Pulau Aman ni takda semeriah Pulau Langkawi ke...Pulau Pangkor ke...Pulau Tioman ke...just utk perkelahan semata...takde ehh nak soping bagai...sini lebih kurang mcm Tanjung Dawai la kann...korang penah ke gi Tanjung Dawai ni....huhuu belasah je buat2 penah pegi ye...

 Mrs Fiza.... tak penah kan sampai Pulau Aman ni...hari tu ada di tanya Pulau Aman ni kat mana kan...so dekat Batu Kawan la Fiza...hehee tak menjadi plan kita nak berjumpa ari tu kan...sebab dah siap2 plan nk picnic sini...tp Fiza pun ada keje jgk kan lps tu kira sama2 tak jadi la kan...hurmm nampak nya takda rezki nak berjumpa kali kedua kita...

ok lah go to piccas...membebel pulak...





sebelum kasi budak ganas comel itu turun dlm air mama paksa begamba dulu...sebab masa ni air belum pasang...nanti kalau dh pasang air tu maka tak nampak la batu yg kami duduk ni kan...begamba dulu ok...
unik nya...pantai sini berbatu kecil...langsung takda pasir....kelainan di situ...sekali tgk mcm ber picnic di waterfall je...
gamba single aku harus ada...hikk
penangan dslr....huby gilerr menyenap je...auwww mama suka...lalalaa...!


satu2 nya gamba huby masa kat sini...
kalau ada bot angin...bot pelampung..ntah la tu la bot yg ringan mcm pelampung tu...boleh arr gi belah sana ronda2...
mak dah siap2 prepare bekalan kami...mak jugak buat suma nya...anak nya...hahaa faham2 la kan...
 group ni pulak tgh prepare joran utk aktiviti memancing....best..tetiba rasa terminat aktiviti ni...'abang..nanti kita beli joran pulak naa..!'
ayam perapan aku sudah di panggang...huby punya tugas memanggang ni... jadi chef la utk hari tu hikk...
nampak...Irfan dh siap salin swiming suit nya....nak terjon dh la tu...
sian kakak...takda mood dia nak join hari tu...kalau tak menggedik je tak menang kaki tangan...sian org kurang sihat....
bekfes time...belum bekfes di umah...pukul 11 lebih baru nak bekfes...pekena bihun buatan mak...hurmm mak lagi yg sedia kan...aku semata bangun pagi tu siap2 dtg je hehee...keji kann...
aku bole lupa nak snap gamba makanan...ishhh mcm mana leh lupa ni haa...
kami tgh bekfes merangkap lunch...
nasi dgn kari ikan 'mak'...hehee
Anis sedang sedap beradu...rugi kan dia org tgh bersukaan dia leh bantai tido...dah bagi ubat tapi still tak turun panas tu...meleleh la air mata dia menahan sakit demam..seb baek masa ni dh petang mmg dah nak blah dh pun...

mmg best la ari tu punya picnic...rugi kakak aku tak balek sama...kalau tak lagi meriah yob...!

till next entry...


nota : maseh berblogwalking secara dendiam...memang tak sempat nk terjah suma entry...mlm kang aku sambung blogwalking...


klik2 sini ye...lau rajen la..


 


23 comments:

AnneRaini said...

bestkan cuti CNY leh gi jenjalan..sy dpt tgk banjir jela..hehehe

Myra Jay said...

Kitorg pun p sana mandi manda + pancing memancing + bersenam ckit2.. hehee

maszmadi said...

bestnyer picnic, sambil jenjalan, sambil memakan, sambil bergambar kan.....

jemput join LD masz kat SINI yerk

LYAfrina said...

mmg posing habis2 la ni...
best piknik.. lya hari sabtu baru2 ni ada gak lepak2 tepi pantai dgn family.. piknik la jugok tu kan?? hehehe

Anonymous said...

kalau Alin pi Penang leh tlg bwk jejalan ek

mamalieyna said...

bestnyer....tp tak pernah pi sana lagi..herm..dl kakak eina dok batu kawan, tp tak lama, jd tak sempat kenal semua tmpt area2 sana..huhu..

nmpk menarik betul! batu kecik2 plak..

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. bestnye gi piknik.. pergi ramai2 plak tuh... mmg sonok~

pulau aman nih bukan tempat citer seribu kali cinta tuh ke??

~izan~ said...

hi akak,rindu nk terjah blog akak..nk tgk gmbr2 cun itu hehe...dah gak dah,mesti byk gmbr best utk izan cuci mata hehe....seronknya berbbq tepi pantai..tp cian anis yg tak sihat tu..cepat2 sihat tau!~

Normaliza said...

cantik gak ye pemandangan kat situ. tapi kesian kakak..tak dapat nak enjoy

dinor's family said...

bila dah ada anak2 aktiviti wajib bla cuti bkelah la.....budak2 suka suasana lain dr hari2 dok blajar2....

chugie said...

siannye kat kakak tu bleh demam plak, tak dapat menikmati panorama picnic kat pantai.. next time suh mama bawak lagi k!

acik mimie said...

alolo sian nye anis .. demam pulak die .. memang musim skrg ni ...

besnye jalan2 pulau aman tu ... nanti acik mimie nak try jalan2 sana pulak ...

Zue AnnaLeeya said...

cian anis... rugi ler anis takleh bergedik posing dgn mamanya... hehehe...

Izan Ishak said...

bestlah k.fieza tempat dia. sbb bukan berpasir kan... kalau dekat kan best boleh pegi...

tang ayam panggang tu dah tergoda plak ...haishhhh~

Rash said...

Salam~

rash tgk kak fieza xmandi pn? rugi ar g pulau tp xmandi.. rash penah g skali memancing, hmm.. xbest! huhuhu.. klu rash xtvt yg penting ms g picnic mestila 2M = mandi + makan ^^

ab@h_Izz said...

sakan bergambaq..hi..hi2

" ayam perapan aku sudah di panggang"
- menyelerakan sungguh ni..lepas
mandi tibai ni, makan dengan gulai, mau tinggai tulang..

ieda said...

canik jugak tmpt nie .. ermm leh jadikan destinasi percutian akak nie :) dikk cantik tudung .. teringin nak pakai tapi takut x kena ngan muke huhuhu

Adyshariz said...

oww..bestnya jalan2..pas makan mandi..pastu makan lagik..haha sronok nya

ibu_Arifa said...

bestnyer gi picnic mcm ni..dah lama tak berpicnic tepi pantai gitu..

Ogy said...

dah lama tak pi picnic dgn mr b....ehh...silap..tak pernah pi picnic dgn mr b dan ahli kuarga..hmm satu hari nnti kena try buat gak ni...

chekna @ mama ziyad said...

meriahnya picnic... lama btul tak berpiknik camtu.. pantai pun cantik...

chekna @ mama ziyad said...

meriahnya picnic... lama btul tak berpiknik camtu.. pantai pun cantik...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestnya picnic...awat xajak..huhuhu masa CNY hari tue eida kat kampung...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy